neděle 5. září 2021

Láska je největší odvaha na světě

Původní plán byl -  zajet na kafe za mojí klientkou do Malenovic a když už tam budeme, projdeme se  po okolí.

Nakonec jsem šly se Silvou ( moje svědkyně) od Bezruče až na Lysou. Nebudu vás unavovat fotkami přírody, ale včera to byl opravdu vyvedený výlet. Na to jak je Lysá  frekventovaná, bylo po cestě málo lidí. Na vrcholu jsme chytly místo na terase s nádherným výhledem. 





Přisedla si k nám moc hezká drobná blondýnka ( 42 let), za chvíli došel její přítel  ( 22 let).
Tak už jsem zas s naším desetiletým věkovým rozdílem v klidu.  

Neznám osobně ani jednu ženu, která by cíleně vyhledávala vztah s mladším mužem. Naopak na začátku se takovému vztahu brání. V hlavě několik argumentů proč to nemůže fungovat. Vidí reálně všechny budoucí hrozby. 

Ale který vztah není risk?!


cestou na vrchol









 U Hanky. Ty nejlepší solitéry v interiéru jsou věci z bazaru, po příbuzných, od popelnice.


12 komentářů:

V. řekl(a)...

Jsem ve vztahu, kde je ten věkový rozdíl opačný, můj partner je o 17 let starší. Také jsem hodně zvažovala zda do toho jít a rozhodně to není tak, jak jsem se dozvěděla, že "jsem na starší". Nevybírám si partnery podle věku, ale podle toho, jací jsou lidé. K věkovému rozdílu mi v hlavě utkvěla věta z knihy Vztahy a mýty od Honzy Vojtka (mimochodem doporučuji), kde píše, že největší problém věkově nerovných párů nemají partneři - ti jsou mnohdy šťastní a v pohodě, ale jejich okolí. Což sebou někdy nese i ztrátu rodinných příslušníků a "kamarádů", kteří s tím nesouhlasí.

Soňa Malinová řekl(a)...

Můj táta byl o 20 let starší než máma. A můj děda byl o 15 mladší než babička. Takže v naší rodině se naštěstí nikdo ničemu nediví. Ale pobavily mě komentáře mých známých : no i kdyby to bylo jen na chvíli, tak si to užij. Jako by už dopředu počítali s tím, že to nevyjde. Děkuji za doporučení na p. Vojtka. Přeji hodně lásky a pohody.

Anonymní řekl(a)...

Obdivuji černou knihovnu. Je nádherná. Vůbec mi 2 x nevadilo, že jsem byla ve vztahu starší. Jeho rodina vždy vytvářela konfliktní situace a ne každý to umí přestát, a poslat příbuzné k šípku. Zdraví Iwka

Jana řekl(a)...

A ještě je obrovský dar mít blízkou a velkou přítelkyni. Moje generace toto bohužel neumí, nebo jsem divná já.

Anonymní řekl(a)...

Můj problém ve vztahu s mladším mužem nastal, když přítel 26 let zatoužil po dítěti. Já 35 let jsem měla již děti dvě a on žádné. Ze zdravotních důvodů jsem děti už mít nemohla. On to věděl a přesto se dušoval, že do vztahu se mnou chce, že mu to to nevadí. Já naivní jsem uvěřila, žili jsme spolu krásných šest let. Bohužel vztah se kvůli touze po vlastním potomkovi rozpadl.
Ale nakonec vše dobře dopadlo, přítel má dva krásné syny, sice každého s jinou ženou (vztahy mu moc nešly) a já jsem se znovu šťastně vdala. Mně je nyní 52 let, manželovi 56 a užíváme si krásný pohodový život... Proto se Soni obávat asi nemusíte, pokud máte tuto otázku ohledně dětí vyřešenou... Jste už oba ve věku, kdy oba už víte co chcete. U nás to bylo ještě takové nevyzrálé....A jak Vás tak sleduji, tak je vidět, že Vás manžel miluje a obdivuje. Hodně štěstí.... Alena

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani,mít blízkou přítelkyni je opravdu dar. Takovou, co vám přeje úspěch, lásku . Většinu mých nej kamarádek znám víc než dvacet let. Nemáme skoro nic společného, ale máme se moc rády.

Soňa Malinová řekl(a)...

Aleno, tak hlavně že to dobře dopadlo. Myslím, že my dva bychom ještě jedno dítě zvládli, ale oba jsme si vědomi, o co všechno bychom přišli. Hezké je, že můj mladší syn má k D. velmi blízký vztah. Tráví čas spolu i beze mě. Při večeři probírají ty svoje chlapské témata.

Anonymní řekl(a)...

To je zajimave receno.."o co vsechno bychom prisli" (kdybychom meli jeste dite)..trosku me to drasa, ale je to pravda, drsna realita:) my mame deti tri a jsme z nich dost casto na prasky..

Jana Grešáková řekl(a)...

Soni, ani nevíš jak mi mluvíš z duše. Přítel děti nemá, já mám dvě a oba další nechceme.
Mu stačí ty moje a já už bych dítě nechtěla ze zcela sobeckých důvodů. Ty moje mě doslova vysály.A hlavně po těch letech mám konečně čas na sebe. Ale okolí to moc nechápe a tak předpokládám, že dotazy na společného potomka tu budou ještě dlouho....Přitom je to naprosto soukromá věc...

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani,užívej si volna. Je vidět, jak moc je vám spolu hezky.

Soňa Malinová řekl(a)...

Z dětí na prášky jsme občas všichni:) Zpětně si říkám, že jsem se měla více šetřit.Nesnažit se vyhovět každému. A hlavně bych Borkovi vybrala školu bez známkování. Byl to mega stres pro nás oba.

patialalegitimate řekl(a)...

Do you Need Instant Loan from $2,000 to $5,000,000.00 with no collateral required and receive a no obligation loan approval.We welcome the opportunity to show you how effective we are at helping our clients obtain the money they need to succeed. Our professional staff is available for a Free Consultation.At Patiala legitimate company Pvt , we understand that unexpected events arise requiring extra money that may not be readily available to you contact us now 2% interest rate, both long and short term cash reply to us (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com
Mr Jeffery