pondělí 31. srpna 2020

Nalezenec

O víkendu zalezlá s knihou. DĚJINY LÁSKY  od Nicole Krauss. Přišla mi poštou spolu s dopisem od A.( čtenářky blogu). Moc děkuju. Jsem dojatá. Z dárku, dopisu ...

Nechápu, jak může někdo ve třiceti letech napsat tak skvělou knihu.

......

Dan našel kotě. Samozřejmě je nadšené z křesla Halabaly, závěsů, kytek, kabelů. Vůbec se jí nechce ven. Tak nevím, jak jí přesuneme na zahradu. Je to mazel.





9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Trojbarevné prý nosí štěstí. Náš je čb a celým jménem Kirk von kontejner.
Taky nalezeneček.
Poslední fotka je úžasná:-))
Rozhodně nechat.
Oba:-)
Magda

HanaK řekl(a)...

Kočka patří domů. A když na ni budete hodní, tak vás tam nechá bydlet taky...
Vlastní zkušenost s jednou trojbarevnou nalezenou "chudinkou". 2 x za noc ji chodím otevírat dveře (naštěstí jen v zimě, přes léto chodí otevřeným oknem), ale stačí aby nepřišla včas domů a už "číčám" o 106 - k obveselení sousedů.
Hlavně nezapomenout nechat vykastrovat. A hodně štěstí. Správný život začíná s kočkou.

Soňa Malinová řekl(a)...

Krásné jméno:)

Soňa Malinová řekl(a)...

No Hanko, teď jsme nalomení kočičku předat kamarádce :))

Anonymní řekl(a)...

Kočičku rozhodně nechat - obohatí vám život a je nezávislá, jednodušší na údržbu než pejsek.
Jen bych se nejdřív ujistila, že někomu nepatří - můj kocourek se například odmala rád toulá a já jen doufám, že ho nikdo omylem neadoptuje.
Poslední fotka je skvělá :-)
Pavla

Soňa Malinová řekl(a)...

Den ode dne je to lepší. Už nemňouká steskem. Na písek chodí od prvního okamžiku. Náš dům je tak velký, že se vůbec nenudí. Včera jsme zašli na odčervení a vyčištění svrabu na veterinu a za měsíc na očkování.To už budeme vědět jestli je to kluk nebo holka:)

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo..."jednou zkusíš a nechceš jinak...ígen ígen":-)
Jak to jednou zavrní rozespalé u ucha, jednu tlapku máte na očích, druhou skoro v puse, protože kocouří mozek si myslí, že lidský obličej je nej polštář...jste pohlceni a ztraceni...
Oslí můstek ke lnu. Paní, co mi šila lněnou sukni, má kočku Ripleyovou, což mě jako filmového fanouška a kočkomilku rozřechtalo k slzám:-)
Nechte si ji, nebudete litovat.
Někdo upřednostňuje psí temperament, někdo zase tu kočičí pohodu.
Z naší kontejnerové kuličky je 6kg koule, vystrnadil sice andulku i morčata ale my ho milujeme a jsme rádi, že u něj můžeme bydlet:-) A když se elegantně uvelebí na břiše, hrdě zvedne hlavu, natáhne přední tlapy - říkám mu BRDSKÁ SFINGA.
Omlouvám se za sloh:-)
Magda

Anonymní řekl(a)...

ja som v tej knihe nič nenašla, trápila som sa 3 dni a ptm odložila....
andrea

Lenka řekl(a)...

Když už se tady rozjela taková kočičí debata - nenašel by se tady někdo kdo by měl doma místo ještě pro jedno nebo i dva koťáta? Shodou okolností, jsem tenhle týden zjistila, že ve vnitrobloku máme dva malé chlupaté přírůstky místní kočky. Krají se mi srdce na sto kusů při pomyšlení, že by tam zůstali dlouhodobě a museli přežít zimu. Bohužel jsem sebe i okolí nalezenci maximálně zásobila a už je není kam šoupnout. :(

Nejde tady vložit fotku, tak vkládám odkaz na FB: https://www.facebook.com/wojnarova.lenka/posts/10221713278128865