sobota 15. srpna 2020

Fashion okénko

 Díky přípravám na svatbu jsem se posunula v péči o sebe. Dala jsem šanci rtěnkám ( ještě jednou děkuji, Markéto, za vzorky) .

Dilema, do čeho se převléct po obřadu, mě dohnalo k pár nákupům. Nakonec dvě lněné halenky a jedna košile. Halenka je další kus v  šatníku, kterým jsem nedisponovala a jsem úplně nadšená. Vzdušné, úměrné věku, příjemné, nepotím se. 

Vždycky jsem se myslela, že trička vyměním za halenky až budu mít tak sedmdesát. A už je to tady.

Trochu unáhlený kup bylo stahovací body. Jednak bych se v něm upekla a za druhé neplnilo funkci v partiích, o které mi šlo.

A tady moje nejoblíbenější kombinace tohoto léta.


Lněná halenka (v létě i světlým typům pasuje), kalhoty ze sekáče za 39,- ( ZARA) , boty od čtenářky blogu Nikol ( báječné, taky ještě jednou děkuji



Lněná halenka z obchodu, kalhoty ze sekáče. Jsou tak tenké, že v nich můžu chodit i v parnu. Mám je zarolované  nad kotníky. 


 letní boty : džínové espadrilky pořád jak nové, nad nimi kožené boty se sponou ze sekáče 39,- , vpravo kožené do Nikol ( ecco) , dřeváky  z mého eshopu  , černé kožené páskové ze sekáče. 

Dvě lněné košile s dlouhým rukávem. Vlevo z obchodu , vpravo ze sekáče.







13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Moje devítiletá dcera se mně nedávno ptala, co je to blůza, že to bylo v knížce. A že by si strašně přála mít blůzu :-). Hana

Soňa Malinová řekl(a)...

Na to slovo jsme úplně zapomněla!:)

Anonymní řekl(a)...

Máte opravdu krásné a vkusné věci.
Já si cestu ke lnu našla až nedávno a je to láska.
Kdysi jsem tu zmiňovala Fler, mám štěstí na fantastické lidi, teď mi jedna úžasná krásná a vtipná dáma ušila tuto sukni a opakuji - láska (ta sukně:-)
https://www.fler.cz/zbozi-prodane/lnena-sukne-s-kostkami-na-prani-6753351

proaím, z jakých obchodů jsou Vaše úlovky?
Magda

Anonymní řekl(a)...

mňa by tiež zaujímala biela a bledomodrá blúza ľanová - z ktorého obchodu prosím?
a biela nepresvitá?
neviem zohnať bielu ľanovú nepriesvitnú
ďakujem, andrea

Soňa Malinová řekl(a)...

Tu bílou mám z H&M. ( i tahle firma udělala pokrok, co se týká pracovních podmínek a udržitelnosti) a modrou z Marks and Spencer. Spencer už loni měl rozsáhlou kolekci ze lnu a letos toho je ještě více.
Bílá je průhledná opravdu velmi lehce. Sama jsem na to háklivá. Koupila jsme si velikost XS . Je hodně široká.

Soňa Malinová řekl(a)...

Magdo, koukla jsem na paní z fléru a opravdu precizně šije. Ty všité kapsy, zpevněný lem sukně. Tahle dovednost chybí spousta značkám.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, moc ráda čtu Vaše stránky. Jste úžasná žena. A ke lnu - také ho miluji. Ale zkoušela jsem si letos nějaké věci - a ty řetězce to prostě šijí na úplně jiné postavy, než mám já. Občas nějaký úlovek ze sekáče. Koupili jsme manželovi senzační lněnou (no asi ve směsi ale len převažuje) košili - určenou pro myslivce. Ale pozná se to jen podle knoflíčků a manžel to naštěstí skousl, to příjemné nošení mu za to stojí.
Zdravím, Majka

Soňa Malinová řekl(a)...

Myslivecká košile - super!Sekáčové úlovky jsou úplně nej. I to vzájemné vyměňování oblečení. Měla jsem nabalenou tašku s vyřazeným oblečením , že jí dám do sběrné popelnice,ale pak mě napadlo, že to nabídnu dcerám mé kamarádky( má tři holky) a ty byly úplně nadšené a vděčné.A to zas udělalo radost mě.

Andrea Tachezy řekl(a)...

Nosila bych všechno z fleku! A sekáče jsou nej, jen na to nějak představám mít čas ☹️

Soňa Malinová řekl(a)...

Já ti něco pěkného koupím jo?:)

Anonymní řekl(a)...

Drze sem vsunu koupelnové okénko.
Prosím, Soňo, nevíte, zda je na českém trhu dostupná aspoň podobná verze koupelnové poličky s otvíracím boxem jako má Jana Preissová ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku? je to jako kombinace poličky a chlebovky - https://www.youtube.com/watch?v=rpp9arzv1qw (čas 8:43)
Moc by se mi líbila.
Děkuji,
Magda

Soňa Malinová řekl(a)...

Teda, Magdo, vy máte oko. Téhle nádhery jsem si nikdy nevšimla.Takovou skříňku leda vyrobit na míru.

Anonymní řekl(a)...

Od Vás je to lichotka jako hrom ale nezasloužená. Vzhledem k tomu, že film se vypustil v roce, ve kterém jsem se i já narodila a vzhledem k počtu, kolikrát jsem ho za ty roky shlédla, jsem si tu nádheru uvědomila až DNES. Výrobu na míru si bohužel dovolit nemohu. Ale je úžasná, že?
Hezký večer,
Magda