středa 15. dubna 2020

Rozvolňování

Kdo by to byl řekl, že nakonec v červnu povolí akce do 50 lidí.
V tom případě jdu hledat snubní prsteny.

.....

Galerie můžou otevřít na konci května. Moc mi to nedává logiku, ale nevadí.
Stejně nevím, koho bych vystavovala. Všichni mají svých starostí dost.
Já starosti nemám, ale mám hodně práce.
Nebo se s tím spíš hrozně  se.. / drbu. Dvě hodiny modeluju křesílko, přitom bych obdobné mohla stáhnout z knihovny. Další dvě hodiny hledám světlo, už už se mi zdá, že se hodí, ale pak jsem zas nalomená. S tímhle tempem budou moji klienti bydlet o Vánocích.

.....

Intelektuálně hniju. Nic nečtu, něco uvařím, nacpu pračku, myčku, právnický seriál na HBO a good night. Včera jsme měli tendenci koukat  na on-line divadlo, ale po deseti minutách jsme to vypli.

D. dnes zasadil strom, i když se dušoval, že nechce mít s mým zahradničením nic společného.
Nejraději bych vytvořila ovocný sad, ale kdo by zas jezdil se sekačkou kolem  stromků.
Ostružiny jsem zakopala u okna v kuchyni. Pořád je pozoruju.

 Chápu, že pro někoho práce s hlínou může být terapeutická záležitost, ale zrovna v mém případě zbytečná. Z keramiky jsem vyladěná nejméně na sto let dopředu. Spíš jde o dobrý pocit, pobyt na čerstvém vzduchu a trochu pohybu.
Zírám, kolik máme v půdě dobře živených žížal.


12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Líbí se mi, jak jste Soni v pohodě. Je to z Vašeho psaní cítit. Mám ráda Váš blog,myšlenky,styl a přístup. Tak se mi to za těch cca 7let co Vás čtu a sleduju jeví:-).
Jen doufám,že psaní blogu"nezabalíte" jako jiné moje oblíbené blogerky např.Olivka. To by mi bylo moc líto.
Hezké dny :-)
Katka

Soňa Malinová řekl(a)...

Mě se jen tak nezbavíte :))Blog, to je můj způsob uchovávání vzpomínek. Mám velmi mizernou paměť. Doufám, že Olívka se ke psaní vrátí.

Anonymní řekl(a)...

Trochu mimo.Smim vedet,o jaky serial HBO z pravnickeho prostredi jde? Diky
P.S. Vdecna za kazdy tip

Soňa Malinová řekl(a)...

Seriál Dobrý boj. Tak snad se bude líbit.

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem ráda, že začalo rozvolňování, už se otevřou i second handy, naposledy jsem si stihla koupit ještě 13.3. v pátek jednu halenku a tašku na rameno vše za 45 kč .... Píšu to proto, že jsem vždycky obdivovala vaše krásné úlovky ze sekáče :-) Vy jste mě vlastně k tomu i inspirovala, do té doby jsem neuměla v sekáčích moc nakupovat, ale po vašich příspěvcích jsem si vždycky řekla, že to musím taky zkusit, vyrazila jsem a už v tom taky lítám. Proč kupovat drahé značkové oblečení, když tam jsou úplně stejné za směšnou cenu. A nejvíce se mi líbí ty Vaše kožené letní nazouváčky, ty by se mi hodily!!! Snad budu mít taky štěstí. ...Tak ať si vyberete krásné prstýnky, těším se na reporty o svatbě.Jste skvělá Soni, váš blog je inspirující :-) Zdeňka

Aranel řekl(a)...

On-line divadlo je těžký sledovat, i třeba přenosy v televizi. Je to půl zážitku, a nejde myslím o sametový sedačky a víno o přestávce, spíš ten kontakt s živými herci.
Nezmizel tu nějaký článek? Nebo se mi něco zdálo?

Soňa Malinová řekl(a)...

Zmizel. Máma by se vyděsila skutečným popisem o bráchově havárii.My jí podáváme všechno v odlehčené verzi .Chtěla jsem to přepsat, ale už na do nedošlo. add divadlo: pokud je to natáčené už s tím záměrem, že to bude v televizi( mikrofony, dobře nazvučené) , tak je to o dost lepší. Třeba Vzkříšení od Dejvického divadla bylo úplně úžasné.

Soňa Malinová řekl(a)...

Zdeňko, přeju super úlovky!

A jen tak mimochodem... řekl(a)...

Já už se taky těším. Chodím kolem zavřeného sekáče, kde mají ve výloze úžasné boty. Myslím, že mně budou :-)
Zahradničení miluju, právě z toho relaxačního důvodu. Ale nebylo tomu vždycky tak. Musela jsem k tomu zestárnout a asi i trochu dostat rozum :-)

Třeba to taky časem přijde :-)
Pěkné jaro.
Jitka

hana.kubikova řekl(a)...

Zatím jsou ty svatby dost surreálné...

"Jako z Kafkova románu působí nově vydané nařízení ministerstva vnitra o svatbách. Ty budou povoleny od 20. dubna, ale s četnými omezeními: jediní, kdo nebudou muset mít roušky, budou snoubenci. Všichni ostatní (z deseti povolených osob, které se obřadu mohou zúčastnit) budou muset mít zakrytý nos i ústa. A budou muset od sebe být minimálně dva metry.
Ministerstvo dále píše: „K podpisu protokolu o uzavření manželství přistupují osoby, které jej podepisují, jednotlivě s dodržením dvoumetrových rozestupů. Je-li to potřebné, ukáže matrikář snoubencům, svědkům, případně tlumočníkovi místo na protokolu, kam je nutno se podepsat a na dobu podpisu odstoupí od podepisující osoby.“ Poté se podpisová pera musí dezinfikovat. A zřejmě i hozená kytice.
Přečtěte si poslední dva odstavce znovu a danou scénu si zkuste sami představit. Snad i videosvatba by v tomto případě byla příjemnější. A ušetřilo by se za fotografa."
- DenikN

Soňa Malinová řekl(a)...

Taky jsem to včera večer četla a sklaplo mi:)) To už raději rok počkat.

Alena - Ruce v hlíně řekl(a)...

Soni, taky to řešíme, máme termín sice začátkem září, ale kdoví...
Každopádně jestli objevíte prstýnky, budu ráda za tip.
Svatbám zdar!:-)
A.