neděle 5. dubna 2020

Na Malý Smrk

Chápu, že osvětovější by bylo dát fotky s rouškou ( někteří se v ní fotí i doma), my si jí nasazovali, hned jak jsme někoho viděli v dálce. Malý Smrk asi není tak turisticky atraktivní jako kopec vedle. Dva cyklisté a pár lidí na procházce.

Rádi koukáme na chaty a domy.

Shodli jsem se, že bychom si vystačili jen s jednou částí domu. Ty šindele! Plus  pár moderních prvků, jako třeba propojovací chodba ze skla mezi dvěma domy, která tedy moc není vidět. Moc hezká novostavba.


chata ala hausbót


Malý Smrk


nenápadná


D. má rád všechno, co je na samotě.

 Klasicky jsme po výletě usnuli, vzbudili se v sedm večer. Spoustu energie a chuť už po stopadesáté hledat tu správnou TV skříňku pro klientku, odepsat na mejly, vymyslet , co nového točit do kolekce Drip&Drink . Sobota perfektní.



nemůžu najít své krásné hnědé sluneční brýle 


( počkej, já si spravím vlasy)

Moje první a asi poslední kalhoty vysoké do pasu  + sámky na břichu, hotová pomsta módních návrhářů. Stály jen 39,- Nebude mě bolet, když je pošlu dál.

Neděle pracovní. Vytočila jsem pár mýdlenek, talířů a misek. 

vsuvka :
Před třemi lety, když jsme se s D. sestěhovali, přišel s tím, že bychom mohli používat už jen klasické mýdlo, co se prodává  v papírové krabičce. A už jsme u toho zůstali. 

Jak mám lehkou obsesi schraňovat věci, ke kterým se váže nějaká osoba nebo to má prostě jen nějaké kouzlo, takže jsem oprášila  porcelánovou mýdlenku ve tvaru ryby, kterou vyrobil můj profesor na střední. Mám jí 30 let a je pořád krásná, nadčasová. Někdy vyfotím.

Proto výroba mýdlenek, tuším, že je nás víc, co máme radši klasické mýdlo než dávkovače.


17 komentářů:

Ivet řekl(a)...

Proč ty kalhoty? Líbí se mi.

Jana řekl(a)...

Z kalhot do pasu dostanu za chvíli nošení děsné křeče v břiše. O.k, asi za to může i moje šílené držení těla (kulatá záda, vypoukle břicho). Bohudík za bokovky a nejvíc jsou treginy, gatě na gumu. Moji maminku by ranilo, co nosím :-) Ale na fotkách vaše kalhoty vypadají dobře!

Pondělí řekl(a)...

Mýdlenka je prima. A velký hrnek (400 ml) do kolekce Drip&Drink... :-) Zdravím. Kl.

Soňa Malinová řekl(a)...

Kláro a víš, že pár jsem jich vytočila. Vypadají trochu jako kyblíky, tak nevím, nevím:)))

Soňa Malinová řekl(a)...

Treginy nej!

Aranel řekl(a)...

Tuhý mýdlo je dobrý. Jak jsem teď ráda za ty všechny darovaný od babiček zastrkaný v prádle.

Soňa Malinová řekl(a)...

Můj děda přežil koncentrák a vždycky jsem se divila, proč měl plnou skříň mýdel a další věci. Tak v této době už mi to dává smysl.

Pondělí řekl(a)...

Soňo, já bych ten kyblík asi moc potřebovala! :-)

pafcasim řekl(a)...

Teda, ten čas strašně letí!!! :O Už tři roky?? :o Tak přeji mnoho krásných dalších let ;)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ivet, jen co si člověk sedne, udělá se na břichu boule. Širším bokům to dělá velkej zadek. Ale možná je to nezvyk. Kalhoty mají super vychytávku, dole mají rozparky a suché zipy. Ještě jim dám šanci. Jen triko a kalhoty, aby byl vidět i pas, by mohlo vypadat lépe.

evulekotule řekl(a)...

Mýdlenku bych si moc přála. Máme bambusovou a už se rozpadá a pod ní pořád špinavo. Za mne je klasické tuhé mýdlo nejekologičtější možnost kvůli tomu papírovému obalu a předpokládám i přírodnějšímu složení.

evulekotule řekl(a)...

A chalupy/chaty na samotě jsou nejlepší. Mužovi rodiče jednu takovou v Beskydech vlastní, z Prahy je to hrozně daleko, tak se tam moc často nedostaneme, ale mít les a louku okolo jen pro sebe je paráda.

Alžběta řekl(a)...

U nás už jen tuhá mýdla! Dřív dostávala babička od nás vnoučat vždycky mejdla. A já jsem teď už taky za nějaký pěkný mejdlo nejradši. Věk babičky ale ještě zdaleka nemám... 🤔😊

Andrea Tachezy řekl(a)...

Soňo, jestli mají dole rozparek a suché zpiy tak jsou to fakt rajtky. Tomu by nasvědčovaly i ty sámky + to že jsem do pasu. Ne koni člověk bokobky moc neocení!
A já tektá mýdla nesnáším, na klasiku nedám dopustit.

Andrea Tachezy řekl(a)...

Haha bokobky, to už jsem mohla napsat bobkovky :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak já vyrazila v jezdeckych rajtkách!

Anonymní řekl(a)...

Soni, miluji klasickou kostku mýdla. A kvalitní mýdlo nebo ručně vyráběné, to je něco. Kdo žije jen v paneláku, tak to nepochopí. Ale na domku, když děláte na zahradě, v garáži nebo ve sklepě, tak víte o čem mluvím. To tekuté se snad opravdu hodí jen na WC na oplach. Zdraví Iwka