neděle 9. února 2020

Kde obřad a hostina

Původní plán byl -  svatba u nás na zahradě, všichni příbuzní,  přátelé a známí. Navaří kamarádka .

Pak mi ale došlo, že by si to náramně užili hosté, ale já ne. Chtě nechtě bych byla vtažená do příprav, sto lidí proudící na jeden záchod . Kromě toho půjčovné velkého stanu, nábytku a nádobí není taky nic levného. A poslední argument ( i když ne tak důležitý) ... naše zahrada není romantické místo. Okolo sousedovic brizolitové domky, nic hezkého na focení. I když fotky u garáže by byly určitě originální.


D. přišel s   Farma Klokočov . Občas tam jezdíme na  jídlo.  Krásné prostředí, koně v ohradách, vlastní výroba sýrů a hlavně tam skvěle vaří.
Hned jsem si vzpomněla na Buchty z rádia Wave, jak se jim nechce jezdit na svatby daleko od města. Na druhou stranu je to dobré síto. Kdo opravdu chce, přijede.

Každopádně díky hostině na farmě mi odpadne spoustu zařizování.
Moje jediná  starost budou dekorace.



Dle rady Anny  (LaPetiteAnne)  jsme pozvali úplně všechny příbuzné včetně bratranců a sestřenic, než aby se někdo cítil dotčen.
Tak vás můžu ujistit, že dotčen bude vždycky někdo. Koho pozvat na hostinu z přátel a koho ne, je lehce zatížené i očekáváním druhých a tím, jak se lidi znají.
A i když mám tendence některé chování neustále omlouvat a chápat, tak tentokrát jsem spíš byla mega naštvaná a zklamaná.

Ale už snad vysvětleno, vyřešeno.
.........





Součást farmy je i ubytování.
Přesně tohle chci. Ráno vstát, nic neuklízet, v klidu se nasnídat.

                                     
Obřad na stejném místě pod kaštanem . I kdybychom chtěli civilní svatbu, tak to není technicky možné. Oddávají jen do dvou. A dokonce může oddávat jen úředník města, pod kterou Klokočov spadá.
Trochu jsem si mysleli na Danova tátu, co by starostu.Takže to padlo . Oddávat nás bude velmi milý člověk z církve.

Tolik z bulváru a už  dám se svatbou na chvíli pokoj.





14 komentářů:

Pru Den řekl(a)...

Já jen, že jste se rozhodla moc dobře. My svatba na chatě a svépomocí a už bych to nikdy nechtěla. V podstatě makačka nehledě o úklidu druhý den. Jeden velký stres. Když se na to dívám zpětně, průběh a organizace svatby docela věrně předjímal nás další společný život. Udělějte si to tak, ať jste hlavně Vy spokojená.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo přesně tohle mi říkala kamarádka. A jak jsem si znovu prohlížela fotky farmy, tak mě to jen znovu utvrdilo, že chci romantickou svatbu bez starostí.

Jana řekl(a)...

Taky rozhodně schvaluji. U nás už se přesouváme do hospody i při menších slavnostech. Křtiny prvního doma a ty další dvoje už v restauraci (jako hostina 😁) O kolik víc peněz, o to větší pohoda, nedělala bych to jinak. A s ubytováním úplně, zažila jsem to jednou jako host a bylo to to nejlepší!

Soňa Malinová řekl(a)...

My jdeme dnes slavit Borkovy narozeniny ( 17) do restaurace. Dřív všechny oslavy doma, od rána chystání, pečení.

Anonymní řekl(a)...

Před pár lety jsem byla v Klokočově kamarádce na svatbě.misto,jídlo,ubytovani-vse výborne.myslim,že budete spokojeni!zdravím,nika

Lucie Konečná řekl(a)...

Hlavně si to užijte vy. Jde o vás, o nikoho jinýho. Co když je to už naposled?

Soňa Malinová řekl(a)...

V mém případě určitě:))

Anonymní řekl(a)...

To mě mrzí, že jste se naštvala ohledně toho, koho pozvat a koho ne, resp. z reakcí lidí..Mě to vyšlo nějakým zázrakem ideálně, mám bratranců a sestřenic hodně, ale ne se všemi se stýkám, no a pořád jsem přemýšlela, koho teda pozvat a koho ne a nakonec stejně všichni datum věděli, ale účast potvdili jen ti, se kterýma se fakt vídám, takže to vyšlo ideálně, ale jak píšu, byla to fakt spíš náhoda a mohl to být docela průšvih, protože místo bylo max. pro 40 lidí.)

Anonymní řekl(a)...

Soňo s reporty o svatbě nepřestávejte - je fajn číst jak holka v našem věku chystá svatbu. Díky Renata

Pondělí řekl(a)...

To je určitě dobrý rozhodnutí. Ráno po svatbě se do nepořádku a hory špinavýho nábobí fakt probudit nechceš... ;-) Mě ty Tvoje svatební plány baví, piš klidně dál. :-) Kl.

Anonymní řekl(a)...

Já se vdávala loni, bylo mi čerstvých 50 a bylo to moc krásné, teprve v tomhle věku člověk ví, že je to to pravé, strašně moc si toho váží. A od toho svatebního dne jsem si nějak uvědomila, že všechno rychle utíká, že bych okamžitě zastavila čas , ať to pořád zůstane už jenom tak krásné.....A pro mě moc znamenala i změna příjmení, měla jsem k tomu svůj důvod. Soni, budete si měnit i příjmení nebo zůstanete u svého?

Soňa Malinová řekl(a)...

Kvůli profesi budu mít obě příjmení. Soňa Livečková Malinová . Přece jen mě hodně lidí pod tímto jménem vyhledává.

Anonymní řekl(a)...

Já se vdávala ve 32 letech a teda měla jsem si nechat příjmení svoje, už v tomhle věku je přece jen člověk zvyklý, že se nějak jmenuje, je to moje identita a zatím jsem si teda na nové příjmení nezvykla:D

Alena - Ruce v hlíně řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.