úterý 4. února 2020

Cenotvorba



Pořád zapomínám, že kromě hlíny a  glazury, je kupa nákladů kolem toho. Tam nákup speciálních desek na točení dovezené z Japonska, teplo, elektřina v dílně ( to je darda) , telefon , papírenské zboží na balení zásilek, povinné odvody státu na zdravotní a soc, tvorba a provoz webových stránek, nové patra do pece, nákup různých druhý hlín a glazur, u kterých se ukázalo, že to není to pravé ořechové atd atd


Konečně jsem vychytala rozměr spodku dripperu, aby pasoval jak do konvice tak i na vysoký hrnek.
Pokaždé se při otevření pece divím, jak se glazura prokreslí. Je to  napínavé.


                                                              Dnes balím a posílám.

.......

Moc hezký blog od VRZUZA  Normálně mě blogy s dětmi moc nebaví, ale tady jsou děti vtažené do tvoření, čtení a celkově to má krásnou atmosféru, i když někdy smutnou.
V posledním příspěvku výroba masky lišky, loutky Ježíše, frotáže a jiné roztodivnosti.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, koukám jako blázen, že nikdo nekomentuje. Ale já musím. Je to těžké, a máte můj obdiv, že stále vyrábíte a prodáváte. A všichni, kdo podnikají. Nikde se nepíše o tom, jak je to čím dál těžší, jak je podnikatel ve společnosti sprosté slovo. Jak jede inflační spirála. Jak je stát nenažraný, jak stoupají daně a odvody. Když člověk chce zaplatit slušně zaměstnance, kolik ho ta mzda doopravdy stojí. Energie... Pošta. Pojištění. A to se pak musí logicky odrazit v ceně výrobku, zboží.. A aby lidi nežili jako žebráci, tak na mzdě. a pořád dokola. To. co se přidalo důchodcům a rodičům, to je jen úplatek a zabránění chudobě jak v Rusku. Kam to až soudruh koblihář dožene? V roce 05 zrušilo živnost 5 tisíc lidí, vloni 15 tisíc. Vůbec se mi to nelíbí. Omlouvám se za délku příspěvku. Mějte se hezky Lenky z Ovy.

Soňa Malinová řekl(a)...

Blbý je, že většina lidí nerozumí co je inflace, HDP, nezajímá je 40 mild deficit v rozpočtu, takže když dostanou přidáno nebo slyší, jak bude s podvodníky živnostníky zatočeno, tak mají radost. Ale chyba je i v pravicových stranách. Drolí se, neumí srozumitelně vysvětlovat, přijít s něčím konstruktivním a pak není divu, že jsou na hranici 5 % .

Pru Den řekl(a)...

Smekám před všemi poctivými živnostníky. Já bych se toho bále jako čert. Taktak zvládám být zaměstnancem :-)
Kává z Vašeho drip drink chutná nejlíp. Pokaždé když mám hrneček nebo konvičku v ruce se mi vybavíte...hrnčířský kruh, hlína, Vy sama. Napadá mně jediné slovo. Pokora.

Soňa Malinová řekl(a)...

Deni, tak mám radost, že dripujete a slouží.

Martina BARABASCA řekl(a)...

U nás ani neoschne a už je zase v provozu :). Je to krása. Moc se povedlo!