čtvrtek 30. května 2019

Tak mě napadlo..


.... že bych šla kandidovat. Ideálně na pozici ministryně kultury. Pak bych si schválila miliardové dotace na galerii, ale rozhodně by to nebyl střet zájmů, protože bych galerii napsala na někoho jiného, jen by ty peníze doputovaly na můj účet.
Pro jistotu bych dosadila na pozici ministra spravedlnosti někoho, kdo to vidí stejně.

Myslím, že by mě lidi zvolili, i kdybych v minulosti byla udavač. Jsme totiž národ velmi tolerantní a jak se zdá, tak i velmi dajný. Naposledy jsme dali  100 milionů na novou výrobní linku toustových chlebů. A taky přející. Ale jak komu. Rozhodně nepřejeme malým firmám.

Stejně tak nemáme rádi malé zemědělce. Živnostníky. Ti zloději!

Proto jsme věnovali své peníze  na vytvoření nových míst pro úředníky, kteří je budou kontrolovat.
Je to daleko důležitější než mít peníze na sociální služby, důchody.

Jsme národ soutěživý. Posíláme účtenky a doufáme, že vyhrajeme. Co na tom, že tahle sranda opět stojí víc, než o kolik navíc se vybralo na daních. Hrajééém.

Rádi taky dotujeme ( v řádech milionů)  ze státní kasy  uzeniny, které pak časopis DTest označil jako jedny z nejhorších. Asi máme v sobě určitý druh masochismu.

V srpnu 2017 zveřejnil odborný časopis dTest výsledky rozsáhlých testů kvality 88 vzorků uzenin, které prováděl v letech 2015 až 2017. V souvislosti se současnou kampaní ANO stojí za pozornost, že v těchto testech neprošlo 19 výrobků, přičemž jen tři byly ze zahraničí. Sedm z nich (37 procent) patřilo koncernu Agrofert, přičemž nejhůře dopadl salám herkules dodávaný do řetězce Tesco společností Krahulík, kterému chybělo 20 procent masa.

V červenci 2018 prokázaly testy zadané internetovou televizí Stream.cz pro pořad A DOST!, že špekáčky firmy Krahulík, dodávané do řetězce Globus, obsahují nejméně masa ze všech zkoumaných vzorků. Uváděný podíl 55 procent masa obsahovaly až po připočtení desetiprocentní odchylky. Navíc v nich testy odhalily nejmenší množství libového masa. Na základě těchto zjištění přestal Globus špekáčky z Agrofertu odebírat.


V červenci 2018 provedl dTestanalýzu 11 vzorků kuřecího masa. Dokonce tři z pěti zkoumaných porcí kuřecích prsních řízků ze společnosti Vodňanská drůbež obsahovaly salmonelu, ohrožující zdraví spotřebitelů. Toto skandální zjištění vyniká o to více v souvislosti s nedávnou aférou kolem polského hovězího se zjištěnou salmonelou, které ovšem dovezlo již zmiňované Animalco.



A tak bych mohla pokračovat dál, ale asi zbytečně. V dnešní době veškerá logika a selský rozum jde stranou. Samozřejmě, že je dobré investovat ze státní kasy, ale pokud to ničí hospodářskou soutěž, krajinu, naše zdraví, není něco v pořádku.

Do čeho investovat, jak snižovat schodek si můžete poslechnout TADY .











17 komentářů:

Jana Burianová řekl(a)...

Páni! Krásně napsané!

Jana řekl(a)...

Taky budu kandidovat. Uvažovala jsem o ministerstvu školství, protože mám 10 let praxi. Ale vzhledem k české logice to bude spíš ministerstvo armády. O tom totiž nevím vůbec nic. Zapadnu.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, takhle hezky to napsat není nikdy zbytečné. Já se hlásím o ministerstvo sociálních věcí, jsem v ID, asi jsem jedla uzeniny z Agrofertu .).. Když by se ušetřily ty stamiliony na dotace /promiň kdyžtak napůl s Tvojí galerií/ tak bych narovnala postavení těžce nemocných a starých lidí... Zdraví Lenka z Ovy.

Anonymní řekl(a)...

Mluvíte mi z duše! Já zase chci do evropského parlamentu, příště kandiduju, letos už jsem to prošvihla - a pak se "holky" dohodneme, čí zájmy budu hájit... Pohodové dny. Hana

Jarka CÁCORkA řekl(a)...

Krásně jste to shrnula. Svatá pravda, prosím kadidujte, budu vás volit ať se vrtnete kamkoliv. Hlavně ať je vás slyšet!
Jarka

Lucie Konečná řekl(a)...

Já beru ministerstvo financí! Neumím si spočítat ani výplatu, ale rozdala bych se druhé. Budu ideální!

Monika řekl(a)...

úžasně shrnuto. Tleskám.

Pondělí řekl(a)...

Tak já beru tu spravedlnost, když říkáš - vidím to stejně. :-) Kl.

Anonymní řekl(a)...

Soňo, lidi jako vy by opravdu meli kandidovat...
emili

Soňa Malinová řekl(a)...

No a máme téměř rozdělená ministerská křesla. Co dát ministra dopravy Jančuru( RegioJet) ? Pokud by se mu během jeho působení ve vládě několikanásobně zvedly dotace na jeho dopravu, nikomu by to nebylo divné.Navíc by si mohl upravit a regulovat dotační podmínky. Nebo by mohl se svými dětmi vytvořit malou firmu, která by pak na dotace dosáhla. Pak tvrdit , že vůbec neví kdo je vlastník. Těch možností je v naší zemi tolik!

Anonymní řekl(a)...

...Soni souhlas do poslední tečky...taky mi to rve žíly i nervy...ještě byste se mi líbila na Hradě, tam to chcete stoprocentní facelift a hlavně mozek, máte moji podporu...krásný den vinšuju jarka

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, pravdivě jste náš národ pojmenovala. Je fakt smutné , že to lidi nechtějí vidět. Nechápu to. Jsem živnostník, mám 3 zaměstnance a když se snažím vysvětlit někomu, že výkřiky politiků, že neplatíme daně z přijmu je zastírání skutečnosti, že zaplatíme ročně statisíce za zdravotku , sociálku a dph , tak na mě koukají, jak kdybych byla z měsíce. Babiš potřebuje nemyslící stádo.....Martina

Maki řekl(a)...

No krásně jste to napsala, myslím si, že ministerstvo zemědělství by mohlo být moje. Narodila jsem se na vesnici a s tatínkem jsem jezdila do kravína v traktoru, dokonce jsem tam i několikrát usla, takže mám nejlepší předpoklady.
Opravdu to lidé vidět nechcou :( Zdraví Markéta

Anonymní řekl(a)...

Ještě si neodpustím, slušný člověk zůstane slušný za všech okolností, ať je zaměstnanec, nebo podnikatel, nebo živnostník.. A velký souhlas s Martinou, taky podnikáme - rodina- 25 let, a když se mě okolí ptalo , jestli skončíme kvůli EET, tak jsem nevěděla jestli se zlobit nebo smát. Přiznáváme tržby do posledního halíře, odvádíme za sebe i zaměstnance vše co je třeba, a daně platíme včas. Proč tady někdo udělal z nás zloděje?? Proč hlásal, že chce stát řídit jako firmu? A teď má z ostudy kabát?? A to jsme tady ještě jak v pohádce Císařovy nové šaty, KDO si z jeho nohsledů dovolí říct, že císař je nahý... Všichni, mimo opozice, se tváří, že je vše v pořádku.. pardon, asi to sem nepatří ale už to nějakou dobu nemůžu vydýchat.. brrr. Lenka z Ovy

Dana řekl(a)...

Ano, souhlasím do poslední tečky. Byla jsem demonstrovat, podepsala jsem Milion chvilek a stále doufám a věřím, že se lidi probudí a že už více nenecháme tohoto člověka škodit naší zemi, krajině, zdraví, drobným podnikatelům a zemědělcům.

Dag. řekl(a)...

Soňo, moc pěkně napsané.Pobavila jsem se a do posledního písmenka souhlasím.A vlastně i ty komentáře podepisuji.
Jsem moc zvědavá na příští úterý v Praze.Toto úterý u nás (JI)jsem byla mile překvapená co se nás sešlo.Tak snad se probouzíme a už se nenecháme oblbovat.
Krásné dny
db

Anonymní řekl(a)...

Soňo pobavila jste mne, ale koukněte nato z jiné stránky. Já bych všechny dotace zrušila, jak v Česku, tak i v EU. Pak by to bylo to pravé podnikatelské prostředí. Zemědělci na západ od nás by si ani neprdli (Francie, Rakousko, Německo, Dánsko), protože by byli úplně v pr..li. V obchodech u nás by bylo více místa pro naše výrobky, ale ony by nebyly, protože naše zemědělství uživí stěží 1/3 obyvatelstva. Když si zažádáte o dotaci nyní na sebevětší kravinu (a proč to nezkusit něco urvat pro sebe), je vždy nad vámi několik stupňů schvalování s příslušným razítkem určitého pracovníka státu. Proč se nejde po lidech, kdo schválil milionářům dotace na kde co a živnostník nebo malá firma na to nedosáhne? Není zájem, protože jsme pokrytci. Zkuste jednou Zelenou úsporám a pak zažijete kalvárii 13 x vrácené žádosti. Málem chtěli i rodný list, velikost košile pána kolem krku atp. Klidně vyřizujete i málem 2 roky. Když vám kotlíkovou dotaci vyřídí někdo jiný, tak je to brnkačka. Hlasujme pro zrušení všech dotací a je to bude mazec. Zdraví Iwka