úterý 7. května 2019

V síti

Na HIT HITU se vybírají peníze na dokumentární film o zneužívání dětí na internetu. 
Vít Klusák s Bárou Chalupovou vybrali tři plnoleté dívky, které ale vypadají na dvanáct let. Založili jim profily na lidé.cz , vytvořili ve studiu tři fiktivní dívčí pokojíčky a všechnu komunikaci natáčeli.

,,Týnušce" se během pěti hodin ozvalo 83 můžů a ve většině případů ji vyzývali ke společné masturbaci.

Natáčení se uskutečnilo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu. Film koprodukuje Česká televize a vzniká tudíž v intencích Etického kodexu ČT.

Film by se měl zařadit do osvětové kampaně, díky níž obsáhneme většinu českých škol s preventivním programem. V rámci kampaně budou pořádat školní projekce a diskuze s odborníky. Páteřní součástí kampaně bude vznik internetového portálu, který bude sloužit jako nástroj prevence a potřebné informace i kontakty zde najdou děti, rodiče i pedagogové.

Ukázka dokumentu TADY

Tak snad se najde dost lidí ( a třeba i čtenářů tohoto blogu) , kteří na projekt přispějí.

9 komentářů:

Majka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Majka řekl(a)...

Po zhlédnutí krátkého videa je mi zle. A děsím se toho, jaké to bude ve filmu. Je moc dobře, že se o tom mluví.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jj.Tohle je moc dobrý projekt.

Anonymní řekl(a)...

Dělám ve škole metodika prevence. Do dětí o bezpečnosti na netu hustím pořád a pak si přehráváme cvičně různé situace a druhačka mi řekne, že kdyby ji někdo lákal na štěňátko,tak by šla... Holky na druhým stupni pak slyší na peníze a na cigára.. Ivča

Soňa Malinová řekl(a)...

Ivi, vy jste skvělá. Určitě to má význam. My do našich kluků taky hustili. Ve třetí třídě šel syn jen pár metrů od školy k lidovce a přistavil chlap, jestli nechce svézt. David okamžitě začal utíkat.

Anonymní řekl(a)...

Jenže člověk do nich hustí,teoreticky vědí vše,odkývou, co do nic někdo leje a v reálu se pak dají utáhnout na vařené nudli a když pak člověk vidí na obrazovce ty chlapy, je mu fakt zle. Kdysi jsem se seznamovala přes net, osmnáct mi v tu dobu bylo už dvakrát a prostě jsem nevěřila,co s lidma dělá anonymita. Jako že první zpráva,co člověk dostane,je sbírka fotek penisu z různých stran a úhlů... dospělá ženská si s tím poradí,ale ta malá holka??? Na to nepomůže ani lapač zlých snů přes celou zeď... Ivča

Anonymní řekl(a)...

Soňo,díky za info a odkaz,projekt jsem podpořila...říkám si,že to není jen problém holek,že i kluci mají své predátory..Katka

Anonymní řekl(a)...

Já to ani nedokázala doposlechnout, jak mi z nich bylo zle.
Zrovna včera jsem se dívala na toto, podle skutečné události.
12iletá holka byla na netu natolik aktivní, že měla pak i pohl.styk!!!
https://www.youtube.com/watch?v=VKCi3OJfsck
Magda

Anonymní řekl(a)...

Viděla jsem video,bylo mi z toho zle,člověk si uvědomí,jak nebezpečný je internet a jak dostupné jsou tyhle věci všem a kolik úchylů je všude kolem nás.Bohužel je spousta rodičů,kteří nemají absolutně přehled o tom,jak jejich děti tráví čas.Tohle považuji za trestuhodné,i když jsou zaneprázdnění,tak to je neomlouvá,dítě by mělo být na prvním místě jejich zájmu.Ono se to rodičům vše jednou vrátí,ať už v dobrém nebo ve zlém.
I.N.