úterý 28. srpna 2018

Tak jak?

David na obor architektura /design přijat.
Tak snad to bude změna k lepšímu.

Borek dneska vyrazil do  Olomouce. Jen tak.. na odpoledne. Prý Olomouc nádherná a skate park libový. Pryč jsou všechny ty jeho strachy, nejistota. Už je velký. Fyzicky i duševně.

D. chodí poslední týdny z práce hrozně unavený. Jde běhat, večeře, povídáme si a spí.

A já?

Myslím na profesora  Martina Hilského
Zmínil v dokumentu jednu hezkou věc na otázku, jaké je jeho životní krédo.
,,Být pro druhé užitečný a případně jim udělat i radost tím, že jste jim užitečný.To je pro mě alfa i omega."








6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pan profesora Hilského mám moc ráda, je to moudrý,vzdělaný a skromný pán a jeho žena rovněž. Vetšinou tito lidé,co něco dokázali jsou skromní a pokorní,na rozdíl od těch,co např.sedí ve vládě a jen s prominutím tlučou hubou.
Přeji krásné poslední dny prázdnin.
I.N.

Anonymní řekl(a)...

Ten dokument jsem viděla a zaznamenala tohle prohlášení taky. Zrovna včera jsme se o pořadu GEN bavily s kamarádkou a ano, ti co mnohé dokázali, myslím skutečně dokázali, jsou skromní a obdivuhodní lidé. Je jich kolem nás spousta, jen díky skromnosti nejsou tak vidět a my spíš vnímáme ty, co jen šlapou vodu a melou naprázdno.
Ráno jsem myslela na Schindlera, bůhví proč, a na hebrejské přísloví "Kdo zachrání jeden život, zachrání celý svět". Vlastně je totéž, být užitečný jednomu člověku, změnit jednu jedinou věc, ovlivnit cokoli k lepšímu... Tak by asi měl člověk žít. Jedna věc, vždyť to není tak moc. Ačkoli, těžko říct.
Z.

Anonymní řekl(a)...

Četla Sonety od Shackespeara v překladu pana Hilského. Byly hezké líbily se mi, ale když jsem četla ten sám překlad od MUDr. Miroslava Macka, tak ten byl opravdu nepřekonatelný. Tím nechci snižovat hodnotu těchto osobností. Myslím si, že prof. Hilský je moc skromný člověk, tak jak vzdělaní lidé bývají. Mohu porovnávat s idioty, kteří mají nedokončené základní vzdělání a podnikají. Bože, chraň nás a republiku od nich. Ivli

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji za hezké vzkazy. I.N, Z,Ivli

Unknown řekl(a)...

hermes birkin
jordan 11
tory burch
off white nike
nike air zoom
outlet golden goose
yeezy shoes
ultra boost
michael kors outlet
goyard

jeje řekl(a)...

coach outlet
ugg outlet clearance
ralph lauren uk
coach outlet
air max 90
christian louboutin outlet
coach outlet
canada goose outlet
jordan clothing
tod's outlet