sobota 18. srpna 2018

Nová dílna

Čekám, kdy nám komunální odpad v Havířově zakáže vstup. Loni D. a kluci odvezli několik dodávek věcí ze zahrady. Dnes tři dodávky čehosi z garáže. Mám volný ponk, svěrák a konečně místo na pilku. Našla jsem pájku. 
Těším se, až si dokoupím nářadí. Třeba ten upínák na vrtačku, kolem kterého jsem posledně v OBi kroužila.














Ještě chvíli a  břečťan doleze až k našemu obýváku.


18 komentářů:

Jana řekl(a)...

Taky věnuju léto vyklízení a vyhazování. Bohužel zbytek rodiny mou vášeň nesdílí, tak musím opatrně, tajně a po částech. Kéž bych měla k dispozici tu dodávku!

Soňa Malinová řekl(a)...

Dodávka a tři muži, to nabralo grády.

The VeTy's world řekl(a)...

Dají se i objednat (3 muži s dodávkou)? :-D Já uz 14 dní třídím, vyhazuju a balím do krabic a od pondělka začínáme převážet, tak že bych si místo stěhování uvařila kávu a dala nožky hore ;-)

Anonymní řekl(a)...

Manžel říká, že zbytečně shromažďuji. Týdenní nákup je za 20 minut v Globuse hotový.To byste měla slyšet jak dneska ječel, že není zubní pasta a je 1000 ks nakladačů na okurky. Bohužel, byly to 2 pytlíky bramborových knedlíků na rychlý oběd. Ve vzteku zapomněl umění číst. Tak jsem mu vymezila jeho prostor k životu. Klidně může jet pro zubní pastu v noci na konec světa.

Soňa Malinová řekl(a)...

Nesnáším zvyšování hlasu kvůli čemukoliv. Proto teď žiju s D.

Rozmar Kopecká řekl(a)...

Břečťan Vám závidím, já si tu druhým rokem piplám 30cm miminka!

Hlásím, že koberec v pátek dorazil a bohužel teda není zrovna kvalitní. Je hodně boulovatý, asi jako vytahaná kolena na kalhotách a má výrobní vadu, které se nedá přiřadit "punc ruční práce". Po celé délce je asi 5cm pruh více utažené osnovy, což je nejen že viditelné, ale dělá to postranní vlnky a navíc stáhlo kraj koberce.
Hodně jsem zvažovala vrácení, ale mám ho pod velikých pracovním stolem, tak se to částečně ztratí.

Ale jako solitér si ho neumím představit, to by bylo na reklamaci určitě.

Soňa Malinová řekl(a)...

Já bych to reklamovala.Takhle výrobce nezjistí, co má změnit , popřípadě úplně vyřadit z výroby.

Soňa Malinová řekl(a)...

Myslím, že myšlenka byla dobrá, ale spíš by se to hodilo jako tapiserie na zeď.

Rozmar Kopecká řekl(a)...

To není výrobním postupem, to je prostě odfláknutej kus. O tkaní docela dost vím, teoreticky i prakticky :-) A mám jiné ručně tkané koberce, pro srovnání.

Spíš jsem to psala jako varování před prodejcem, protože mu zřejmě na kvalitě nesejde. Tyhle vady se omylem přehlídnout nedají.

Vím, že nejsprávnější by byla reklamace, ale jsem na to líná, přiznávám. Takže to obchodníkovi vyšlo. Ale jen proto, že ho mám do dílny, kde je skoro vše nedokonalé, včetně mě :-)

Jana Š. řekl(a)...

Dobrý den Soňo, můžu poznámku k tomu zavážení komunálu? Nevím, jak to ne/funguje v Havířově, ale mně se velmi osvědčil na udávání starých/nepotřebných věcí server vsezaodvoz.cz ev. nevyhazujto.cz. Vyžaduje to trochu víc energie, než naskládat do dodávky (nafotit, trochu popsat, vyvěsit), ale spousta věcí tak ještě najde upotřebení. Případně na FB existují skupiny nadšenců do renovací starého nábytku a všelijakých jiných "ošuntělých" věcí."Starý nábytek na skládku nepatří" a "Renovace nábytku - bazar Annie Sloan" nebo tak nějak - tam možná nějaké poklady i prodáte. Samozřejmě nevím, v čem přesně ten váš "binec" spočívá:) Ale kolikrát fakt platí "co pro jednoho odpad, pro jiného poklad".

Soňa Malinová řekl(a)...

Ony ty věci byly spíš typu: staré hadry, ztrouchnivělé dřevo, mraky kanystrů a plechovek,zrezlych pilek , prostě nic , pro co by někdo dojel. Všechno, co se ještě dá zrenovovat rozdávám známým. Ale díky za tipy. Mám doma jednu knihovnu, které bych se ráda zbavila , i když je moc hezká.( není už místo v domě) .

Soňa Malinová řekl(a)...

Ještě k tomu koberci.Koberec není vyrobený tkaním, ale vpichováním a to je úplně jiný technologický postup. Paní majitelku Klatexu znám, budu tlumočit. Já měla asi štěstí na kus, protože po něm šoupeme nohama každý den a nic .

Rozmar Kopecká řekl(a)...

To bude nějaké nedorozumění, koberec jsem koupila od firmy RugVista, na kterou jste dávala odkaz.

https://www.rugvista.cz/koberce/kelim-moderni

Ale měla jsem ji vytipovanou už dřív a několik kousků ke zvážení, aby to nevypadalo, že máte za můj nákup nějakou zodpovědnost :-)
Hezký den přeju!

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo tenhle! A přitom vypadal tak kvalitně.

ozo řekl(a)...

Na břečťan pozor! My jsme měli krásně porostlou celou stěnu baráku a nakonec jsme ho zlikvidovali. Kořeny prorostly do kanalizace, kterou ucpaly a ona se nám jednoho dne, po vypuštění vany, vylila do celé chodby. A co myslíte, manžel zrovna nebyl doma.😀 Zdena

Soňa Malinová řekl(a)...

Hned s břečťanem zatočím( pryč od našeho domu)

Mode de boulangerie řekl(a)...

Ta okna!

pafcasim řekl(a)...

Kdyby mě manžel nechal, naplnila bych několik kontejnerů jeho poklady z dílny a garáže klidně i sama :D Ale nenechá, jen stále slibuje, že to uklidí.. resp. tvrdí, že nemá čas to uklidit (grrrrrr)
Jo a ta okna v dílně jsou fakt nádhera :)