úterý 31. července 2018

Nevíte o nějakém hezkém ubytování...

...ve Špindlerově mlýně ?( nebo někde blízko na dojezd autem)
Chtěli bychom na konci září nebo začátek října vyrazit na pár dní do Krkonoš.( pro dva)
Takhle,... hezké ubytování jsem našla, ale taky super drahé.

Ideálně kdyby to mělo malou kuchyň ( klidně i společnou ) .
Ráda jím, když mám hlad a ne když je servírovaná snídaně v určitou dobu.
A když už si vymýšlím, tak radši něco hodně starého než devadesátky.

Asi moc kutím. Stejně budeme celý den na horách. Prý i v dešti, říkal D.
No, to si jen myslí. Já zas takový nadšenec nejsem.

Ale těším se.

To už budu mít po trzích v Kunštátu a ještě trochu času , než začneme točit díl pro Bydlet jako.

.......

Včera jsem se byla podívat na modlitebnu Církve Bratrské v Ostravě .
(to už je v pořadí třetí budova na rekonstrukci)

Krásný příběh o stavbě. Od získání pozemku od židovské obce, až po výběrové řízení na studii.
Co se musí nechat, Církev Bratrská  do architektury a designu investuje.


vsuvka:  Než někdo začne vyskakovat ohledně restitucí, ráda bych vysvětlila, že v evagelikálních církvích je běžné dávat desetinu z výplaty každý měsíc. Zkuste si spočítat , kolik se sesbírá při  200 členech. Takhle žila spoustu let i naše rodina. Nikdo nikoho k tomu nenutí a  ani nekontroluje. Je to čistě osobní rozhodnutí .
Pro běžného člověka asi šílené, ale něco na tom je. Vždycky si můžeme něco odepřít  a podpořit nějakou neziskovku, charitu, jednotlivce. Třeba jen i tou blbou stovkou. 






Církev Bratrská v Bystrém 
arch. Oldřich Bittner , Klára Bittnerová



Dvě krásné modlitebny pro CB  navrhl arch. Zdeněk Fránek  









24 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Soňo,
za mě .. ubytko , v zimě jsme spali zde http://penzionandula.cz/ubytovani
před týdnem na přechodu Krkonoš u sousedů poláků zde http://www.samotnia.com.pl/cz/index.php a moc fajn za dobrou cenu a cestou jsme jedli zde a taky jsme se shodli, že by šlo http://www.dvorakovabouda.cz/cenik-ubytovani-krkonose/, třeba Vám to pomůže :) ... a za nás špindl jako takový .. nebrat ....strašně předražené, všechno a žádný zázrak to už dávno není
Pavla

Anonymní řekl(a)...

Tu budovu v bystrem jsme minuly týden viděli. Zaujala i děti (5 a3). Myslela jsem, že je fara (jen jsme jeli okolo autem ). Krása. Terka

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,môj typ na ubytovanie https://velveta.hotel.cz/

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Soňo,
zkusila bych airbnb a polskou stranu Krkonoš, např. toto https://www.booking.com/hotel/pl/wysokie-laki-kowary12.pl.html. Osobní zkušenost nemám. Iva

Péťa K. řekl(a)...

Já jsem byla před pár roky ubytována přímo v Peci zde a dostupnost a čistota+vybavení za velmi rozumný peníz ideální: http://www.chatapecka.cz/sekce/6-ubytovani.html, Krkonoše jsou moc fajn, jsem nyní na Kralicku a taky můžu doporučit! ;)

Anonymní řekl(a)...

A ještě toto by mohlo vyhovovat http://www.dotek.eu/Uvodni-strana.html
Moc zdravím, ráda čtu vaše příspěvky, Iva

Anonymní řekl(a)...

My jsme měli rádi hotel Gendorf ve Vrchlabí, čisto, slušná cena a ještě wellness, ale už jsme tam nějaký rok nebyli. Přeji krásnou dovolenou. Eva

Anonymní řekl(a)...

www.horskydomov.cz - ve Vilce si můžete dělat co chcete :-)

Anonymní řekl(a)...

Pokud nejste vyloženě hodně nároční, tak super ubytko jezdíme ve Vrchlabí což není zase tak daleko od Špindlu nebo Jánský Lázní, kde je stezka korunami stromů, nebo se dá vyjet na Černou horu, pokoje mají zrenovované, kuchyňka je společná pro dva pokoje a ceny jsou víc než slušné a mají skoro pořád volno, http://www.ubytovani-kubatovi.cz/ Andrea T.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, milá Soňo, my jsme jezdívali do Slávie ( ale byla to tehdy podniková chata ) nyní http://www.pensionslavie.cz/cs/index.shtml#utm_source=mapy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-426137
a nebo různě na Benecko.
Přeji krásnou dovolenou ( kdekoli ).
Jiřina z N.
trvalkadahlia.blog.cz

Anonymní řekl(a)...

Dobre odpoledne,
horska chalupa Kulisek.moc pěkné, stylove,ciste.jen pro vice osob asi..
Pěknou dovolenou.
Na horach je krásně za kazdeho počasí
Klara

Soňa Malinová řekl(a)...

Vy jste úžasné! Moc děkuji za tipy.

Anonymní řekl(a)...

Dobre odpoledne. Doporučuji horskou chalupu Kulisek.pekne,stylove,čisté.mozna pro více osob..
Pohodovou dovolenou.
Klara

Ája řekl(a)...

A pokud jste super nenarocni, fara Eljon;)

Anonymní řekl(a)...

Penzion Borůvka

Anonymní řekl(a)...

A já doporučuji dát ruce pryč od církví,stejní manioulátoři a zloději jako Babišovci.
Jinak blog fajn.Helena

Anonymní řekl(a)...

DD, doporucuji penzion u Marie v Peci. Je to stara roubenka kousek od lanovky. Prijemna cena, cisto a jedno z mala mist, ktere si drzi dobreho ducha, stejne jako majitelka.

Alena - Ruce v hlíně řekl(a)...

Paní Soňo, za mě též penzion Andula (Friesovy boudy)...:-)

Unknown řekl(a)...

https://www.erlebachovabouda.cz/cenik - mozna cena vyssi,ale my jsme byli nadseni, urcite se tam nekdy :-)

Unknown řekl(a)...

Hlavně nepřispívat neziskovkám!!!Poté,co mi vyprávěla kamarádka o zážitcích své dcery z mise v Ugandě,bych nedala ani korunu.Ty peníze opravdu nekončí u těch potřebných,nebuďte naivní a jestli tam něco doputuje,tak je to mizivé procento z těch milionů,co mají být použity na budování nemocnic atd.Takže hlavně ne neziskovky.
I.N.

Soňa Malinová řekl(a)...

Záleží které. Tam , kde přispívám já , vidím pak , že se to zrealizuje.
Vedení neziskovky znám osobně. A organizační struktura je tak osekaná, že většina peněz jde skutečně potřebným. Ale máte pravdu, že posledně, když jsem přispěla na studnu u jiné neziskovky , bylo to velmi neprůhledné. Osobně si myslím, že bychom se neměli nechat odradit, ale být pečlivější ve výběru. A hlavně nehledat alibi, proč nedávat. Tím nemyslím Vás, ale občas se potkám s názorem, že to nemá smysl.

Anonymní řekl(a)...

Církev bratrská v Bystrém výrazně finančně podporuje domácí hospic (https://www.hospicrychnov.cz/). Součástí nově vystavěné budovy je necírkevní školka, která v obci chyběla, obec hradí provoz, výstavbu církev. (Reportáž České televize ze stavby školky v čase 21:16: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10091005596-zajmavosti-z-region/213411030920120/ )
Školka spadá pod ZŠ v nedalekých Dobřanech, která byla před deseti lety téměř na zavření, potom byla převedena na soukromou - obecně prospěšnou společnost a pod vedením schopného ředitele je o ni obrovský zájem, nyní ji navštěvuje více žáků, než je počet obyvatel obce, v současné době se přistavuje patro, protože budova přestala kapacitně stačit. Ve škole se neplatí školné, provoz hradí. (více např. zde https://hradec.idnes.cz/soukroma-zakladni-skola-v-dobranech-db3-/hradec-zpravy.aspx?c=A160509_2244866_hradec-zpravy_pos)
Pro mě osobně je vypovídajícím znamením o církvi, jak se chovají k odejivším členům - pokud někdo přestane věřit/být členem a vlastní rodina je "církví" nucena s blízkým příbuzným přetrhat vazby, pryč od nich. Pokud vztahy zůstávají nenarušené, pak je OK. Církev bratrská v Bystrém, co za sebe mohu říct, je druhá varianta.
Anna

Anonymní řekl(a)...

tak za mě taky Borůvka...

Unknown řekl(a)...

My milujeme ubytování na Pomezních Boudách - Sněžka pohodovou cestou 6,5 km, výlety i do Pece i do Jánských (možno i autobusem), krásné turistické trasy kolem. Naše srdcovka. My jsme byli ubytováni penzion Blesk, ale tam vaří.