sobota 28. července 2018

A díváte se ...

...na trilogii o Nelsonu Mandelovi na ČT 2 ?
Kdo si není úplně jistý o období aparheidu v Africe, doporučuju nejdřív  něco si přečíst.

Dnes dávají třetí díl.

Moc dobrý je film o čtyřech fotografech  , kteří apatheid fotili. ( D. mi v  prvních měsících chození pouštěl samé filmy o fotce :)))

Bang Bang Klub, tak označovali čtyři mladé fotografy: Grega Marinoviche (Ryan Phillippe), Kevina Cartera (Taylor Kitsch), Kena Oosterbroeka a Joao Silvu, jejichž fotografie zachycují poslední krvavé dny bílé nadvlády v Jižní Africe. Za svou práci byli oceněni Pulitzerovou cenou. Film vypráví jejich pozoruhodný a někdy i velmi trýznivý příběh. Snímek ukazuje za jakých mimořádně extrémních podmínek své fotografie pořizovali. Fotoeditorka Anna (Malin Akerman) jejich fotografie chrání a stará se o to, aby je viděl celý svět. Film byl natočen na motivy knihy, jejímiž autory jsou Marinovich a Silva. Toto je skutečný příběh čtyř fotografů, líčí jejich přátelství a také napětí, stres a morální dilema se kterými se museli poprat. Je to také příběh konečné demise apartheidu a narození nové Jihoafrické republiky.










6 komentářů:

Bastlik řekl(a)...

Děkuji za typ na film. Nemáte prosím nějaký další typ na film s tématikou "fotografové"? Děkuji případně za sdílení. Hezký den.

Soňa Malinová řekl(a)...

Skvělý je dokumentární film :,,Válečný fotograf " o James Nachtwey. A ještě The Salt of the Earth o fotografovi Sebastião Salgado.

Unknown řekl(a)...

Mohu se přidat s doporučením? Čtyř, nebo šestidílnej dokument BBC The Genius of Photography je naprosto dokonalej. Ale úplně dech bere pět let staré Hledání Vivian Maier.

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky za tip.Vivien jsme taky koukali. Za chůvu bych jí nechtěla, ale fotky skvělé.

Unknown řekl(a)...

coach factory outlet
nike shox outlet
yeezy boost 350 v2
moncler jackets
michael kors outlet online
longchamp handbags
goyard handbags
mlb jerseys
ferragamo sale
adidas yeezy

jeje řekl(a)...

jinyi929
adidas clothing
michael kors outlet
ugg boots clearance
coach outlet
ralph lauren polo
ralph lauren polo
clarks outlet
asics shoes
nike shoes
christian louboutin