středa 6. června 2018

60+


Zítra vernisáž,  v  sobotu ( už tradiční )  AKCI  ve Velké Bystřici . Samé skvělé workshopy, prodejci a protože pořadatel/můj kamarád je velký gurmán, určitě tam nebudou chybět stánky s výborným jídlem a pitím. Třeba se tam potkáme.

Čtení knihy  60+ . Na zadní straně  napsáno ,,Už nic nemusím, jen můžu hodně"
Ne, že bych se na šedesátku těšila, ale nic nemuset, zní dobře. Každopádně nás, co půjdeme do důchodu až kolem sedmdesátky, se tohle krásné motto netýká. Budeme pracovat, chtě nechtě.

,,Kniha Ženy 60+ s podtitulem Už nic nemusím, ale můžu hodně orální historičky Pavly Frýdlové a fotografky Libuše Jarcovjákové představuje deset vyprávění jedenácti inspirativních českých žen ve věku mezi šedesáti a sedmdesáti třemi lety. Navzdory všeobecným očekáváním společnosti jsou i ve třetím období svého života stále veřejně aktivní, ať už v neziskovém sektoru, a to zejména v organizacích pro ženy, v umění, spolkovém životě, profesním nebo akademickém prostředí. Ekoložka, amatérská divadelnice, podnikatelka, včelařka, sociální pracovnice, ale i léčitelka nebo politička v knize sdílejí vlastní perspektivu - pohled zralé ženy, která má co nabídnout nejenom svým vrstevnicím, ale i ženám o generaci nebo dvě mladším. A samozřejmě celé české společnosti."














8 komentářů:

Jana řekl(a)...

Jé, tak to se do Bystřice těším o to víc...

Soňa Malinová řekl(a)...

A prý dorazí i Macháčkovi.

Jana řekl(a)...

Paráda!

Anonymní řekl(a)...

Tak já jsem Soňo,čerstvá 50tnice.Problém je v tom,že se cítím na 30let a údajně vypadám na 40. Ještě jsem nesmířila s tou pravou číslovkou a nenašla na tom věku nic positivního. Trochu mě to trápí..,nevím kdy přijde to smíření či co. Synové jsou v pubertě(měla jsem je v 35 a 37 letech), takže mě nutí být stále in a býti ve střehu a držet s nimi krok, ale občas funím...Do toho plné nasazení v prácí + péče o rodinné seniory... Je to drsné.Kdo nezažil, nepochopí. Na 60tku se tedy netěším.
Chjo, brala bych 45let - nadlouho :):).
Krásný večer všem.
Katka

Soňa Malinová řekl(a)...

No, tak to je hukot. Myslím tím práci a péči dohromady.

jeje řekl(a)...

jinyi929
adidas nmd
michael kors outlet
nba jerseys
supreme
christian louboutin outlet
salomon shoes
hermes belt
ralph lauren polo
coach outlet factory
skechers shoes

jjjjjjjjjjjjj řekl(a)...

chrome hearts
longchamp
lacoste online shop
ferragamo sale
air jordan shoes
lacoste polo shirts
adidas eqt
lebron james shoes
golden goose sneakers
russell westbrook shoes

jjjjjjjjjjjjj řekl(a)...

kobe 11
custom baseball jerseys
jordan shoes
air max
yeezy
balenciaga
coach outlet
adidas eqt
off white jordan 1
nike react