sobota 9. prosince 2017

Škoda, že se všechno točilo večer


....koupelna vypala dost neutěšeně i po přestavbě. Tak aspoń jedna fotka přes den od D. Zbytek fotek v časopisu Nové proměny bydlení. 
Děkuju Janě , že kývla na natáčení. Byla  to víc oběť, než výhra.

Svůj projev a jak vypadám, už jsem si zakázala komentovat. Ostatně to dělají za mě už druzí a mají pravdu.

Příště se nesmím na Romana tak usmívat, protože někdo napsal, že jsem se do něj asi zamilovala. U Romana být vážný moc nejde, ale na zamilování to taky moc není. Oba jsme na jiné typy.   Každopádně Roman jako průvodce pořadu mi naprosto vyhovuje. Chytrý, vtipný a přirozený. Rozhodně je s ním zábava.

Příští týden poslední díl s Martou Kačorovou. 
D. fotil interiér pro časopis, takže už vím, že proměna bude stát za to! 

Doufám, že vedení televize schválí další řadu natáčení , nehledě na to, jestli tam budu nebo ne. Podle mě ,,Bydlet jako " diváka posunuje  a vsuvky s Pavlínou Balhotovou vtipně poučují o daném stylu.
Jak jsem se na začátku bála, co z toho vyleze ( na mě otestovali pilotní díl), tak teď ke konci roku vidím, jak se pořad hezky vykrystalizoval.

Moc by mě zajímal Váš názor . Co se Vám na pořadu líbí a co byste změnili. Vím, že čtenáři tohoto blogu umí podat kritiku kultivovaně , takže se těším.


39 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vždy si prezriem len fotky k relácii, prehrať to na Slovensku nejde.
Pri Vašej fotke jednoznačne KRÁSNA!... obdobie týchto relácii ma ale akosi odpútava po (30)rokoch od časopisu Bydlení (a blogov s trendmi v bývaní) ... bola (je) to moja vášeň, ale už to nie je pre mňa o živote, ani to neviem presne pomenovať, čo sa vytratilo, aj keď je čo pochváliť.

Soňa Malinová řekl(a)...

To úplně chápu.

Anonymní řekl(a)...

Mně by se líbila nějaká zpětná vazba, třeba návštěva po měsíci.Občas si myslím,/není to tenhle případ/,že se to musí úplně změnit,když si např.do změněného obýváku lidi pověsí obraz po babičce nebo vystaví pohár z turnaje..jinak máte krásnou!!!! růžovou mikinu a strašně vám to sluší. Sleduju vás už šest let a moc vám fandím!Martina

@cincilickova řekl(a)...

Kde bychom byly bez Pinterestu, ze...co je kreativniho na tom, koupit to nejdrazsi, co zrovna frci? Zajimavejsi a prinosnejsi by bylo, jak vytvorit hodne parady za malo penez.

VERONIKA (MIAUK) řekl(a)...

Jasně, mračit se nebo si dát na hlavu rovnou krabici, aby byli škarohlídi spokojení:D Pořad je úžasný, vy všichni v něm jste skvělí, neměnila bych nic! Každý díl mě něčím inspiroval a taky pobavil. U toho posledního jsme se nasmáli snad nejvíce:D Takže já se těším na další a doufám, že budou! TV nemáme, ale na BYDLET JAKO jsme si čas vždycky udělali a pustili si ho na ivysílání:)
Po Novém roce se budeme stěhovat konečně do vlastního hnízda a čeká nás velké zabydlování, takže myslím, že některé díly u nás pojedou ještě jednou:D

A tu koupelnu, tu bych brala hned!:)

Veronika

VERONIKA (MIAUK) řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anna řekl(a)...

Soňo, já myslím, že se Vám proměna v rámci nastavených limitů (daný prostor, finance, to, co mělo zůstat) moc povedla. Celkově se mi koncept nového pořadu o bydlení moc líbí a jsem ráda, že se v rámci každého dílu najde alespoň malinkatý prostor pro miniprojekty typu "D.I.Y.", při nichž se často recykluje. To je pro mne osobně velká přidaná hodnota pro takový typ pořadu. Když jste tak zmínila, že by v dalším díle měla být paní Kačorová, poposkočila jsem radostí, myslím, že ta je na renovace i recyklace přebornicí :-) Jen je mi líto, že jde o poslední díl... Bude nějaké pokračování? Přeji hodně úspěchů ve Vaši práci a stále dost důvodů pro milý úsměv (ať už ho kdokoliv jiný označuje za zamilovaný či nikoliv) :-) Anna

@cincilickova řekl(a)...

Nemyslela jsem zrovna nutnost DIY nebo repas veteší, ale koupit pomalu nejdražší obklady, které jsou teď in (alespoň na soc.sítích)a pak to dohánět doplňky z JYSK..co je na tom za umění a inspiraci (nebo o čem ten pořad je?) To samé i v dílu s flanděrama místo stínidla(bunkr?)...to je k vidění v každé hipster kavárně. NIC NOVÉHO.

Olive řekl(a)...

Soni, pořad jako takový hodnotit nebudu, vše už zaznělo. Včera se mi to moc líbilo a říkala jsem si celou dobu, že vypadáte lépe a lépe, mladší a mladší, tedy jestli to vůbec jde. :-), a že Vám to budu muset napsat. :-) A s Romanem tvoříte skvělou dvojku. A ani to na mě nepůsobí zamilovaně, ale spíše, že čekáte, co zase z něj vypadne. :-) Moc pěkná proměna.

Anonymní řekl(a)...

Mnohem více se mi líbil pořad Bydlení je hra. Ani tak konkrétními realizacemi, ale koncepcí. Připadá mi, že se pořad snaží přiblížit komerčních televizím a za každou cenu tam musí být nějaké "opičky". Co se mi hodně líbí je D.I.Y., ale zase, moc ráda se podívám jak se dá něco udělat, ale nepotřebuju, aby mě u toho někdo musel bavit.
Jinak, vypadáte skvěle, ze slušnosti k ostatním ženám, byste měla svůj věk tajit :-).
Eva

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky za všechny názory. Všechno to má hlavu a patu. Vždycky ocením, když umí lidi shrnout věcně bez urážek, co se líbí a co ne.
Všechno vyřídím. I když asi nebude třeba, protože dramaturgie a lidi ze štábu čtou můj blog taky:)

EMa řekl(a)...



Ze včerejšího dílu mám největší dojem...... ze Soniných ruk /jak říkáme na Moravě
a musela jsem opravit i Word, kterému tam chybí asi to OU/

Máte krásné ruce Soňo, protože upracované a poctivé,
zkrátka fortel u kruhu je vidět.

A to není kritika jakože za dámičku nutnost dokonalé manikúry,
ale v těch rukách je vepsaný život, práce, prostě vše...

I jinak všechno dobrý, přirozená krása nepotřebuje být DOKO :)

Moc vám fandím, jen tak dál, má to smysl!

Ev@

tualkraplak řekl(a)...

Vy jste ale hezká ! pořad nesleduji, přišla jsem na něj až přes Váš blog a ta koupelna mne zajímala, musím říci, že je nádherná ! a mít tak hezkou koupelnu, navíc v secesním domě ! ola !
vždy mne fascinuje, kolik možností tu je .
děkuji,

Dora řekl(a)...

Krasna promena, krasna Sona❤. Tu Vasi neznou, nestarnouci krasu Vam v dobrem zavidim! Jo a osobne bych radsi drazsi kachlicky nez predrazeny kos na pradlo!(viz.komentar vyse...) Povedlo se Vam to moc. D.

Jana řekl(a)...

Celý díl jsem právě zhltla, jste v pohodě, co pořád řešíte? :), ještě hezčí než na fotkách na blogu, vypadáte mladě, svěže, vyrovnaně, mluvíte s rozvahou :). Koupelna pěkná, nedávno jsme řešili tu vlastní a je taky bílá...jen já bych dala tmavou podlahu, zdá se mi praktičtější, přirozenější a není to tak "lékařské"....:))...Keramické úchytky nemají chybu....

Janina White Life řekl(a)...

Pravidelne vás sledujem, veľmi sa mi páči váš blog a aj vy ako osôbka ste veľmi sympatická, máte taký jemný nežný prejav, a to sa ukázalo aj na obrazovke. Neviem, ja nečítam, čo o vás píšu, nieto toľko času :D Mne sa Bydlet jako... a obzvlášť s vami, veľmi páči, dokonca aj môjmu manželovi, a to je už čo povedať, on takéto relácie vôbec nesleduje.
Pre včerajšiu kúpeľňu "rusaliek" by som ja osobne vraždila. Milujem bielu, je nadčasová, čistá, neunavuje oči (aspoň moje). Dúfam, že raz... :D
Krásne adventné dni a kašlite na ľudí, nikdy nevyhoviete všetkým, všetko len to najlepšie vám prajem.
Janka

Marcela - Nordic Passion řekl(a)...

Porady tohto typu me zajimaji obecne,dlouho jsem nic nevidela, takze jsem ho uvitala. Ja bohuzel moc nemusim ty predely. Vim, musi tam neco byt, ale... Ja chci bydleni, bydleni, bydleni a ne ty "vtipne" komentare moderatoru, i kdyz jako lidi a herci mi vubec nevadi. Myslim, ze jsem to uz tady psala, nebo jinde, ale o tomto poradu. Jinak jsem se ale na kazdy dil tesila. Libilo se mi i nahlizet do domovu podobnych typu jako v jednotlivych dilech. Take me zajimaji obchody, kde se veci daji koupit, ikdyz to je reklama a ne vzdy to zrejme jde. Budu rada za dalsi dily. M.

Marcela - Nordic Passion řekl(a)...

...i kdyz...:-) chyba se vloudila

Anonymní řekl(a)...

Dobry den, me jste se moc libila, jste prirozena, mila, na nic si nehrajete, s panem Zachem jste byli naladeni na jedne vlne. Porad mel svoje lepsi i horsi dily, vase se mi moc libily. Drzim palce, at se vam dari. Marcela

iwik řekl(a)...

Pořád je skvělý a vy v něm báječná, nápaditá, prakticka, vždy inspirativní! Líbí se nám a těšíme se že vyjde i další řáda.

Jana řekl(a)...

Já jsem z celého pořadu nadšená. Jasně, jsem asi nekritická, miluju časopis NPB, miluju váš blog... Osobně si myslím, že takový pořad na televizi patří. Že tam není nic nového? Moje maminka byla krejčová a říkala "nic nového už nejde vymyslet", a skoro si myslím,že to platí i o bydlení. Vždyť k tomu odkazují i ty názvy: baroko, cestovatel... A nevím teda, co vidíte kolem sebe vy, ale já mám pocit, že český národ je nutno neustále vzdělávat, co se týká bydlení. A že televizní pořad je pořád pro většinu nepřístupnější. Že pak třeba bude míň oranžových a fialových fasád, skříní z tenkého lamina a podobně. Herecké etudy mě baví. Návštěvy krásných domů mi přijdou lepší než návštěvy bytů v Bydlení je hra. Akorát mi nevyhovuje vysílací čas, ale co, sjíždím si ty díly v sobotu u kafe:-)

Anonymní řekl(a)...

Soni,
nejdřív musím napsat, že jsem všechny proměny viděla, některé se mi líbily více, některé méně, některé vůbec. Komentáře na stránkách pořadu jsou někdy trefné, někdy trapné. Proměny od vás, Desisy Bartošové a Marty Kačorové se mi líbí nejvíc, ale chápu, že se někomu líbit nemusí. Mě se líbí bílá, jednoduchost a to vy umíte :D Projev na kameru nekomentuju, protože já když se vidím nebo slyším, tak zvracím. Jedniné mínus by asi bylo za dlažku v koupelně, bílá je totál úlet a kdo ji má tak jen utírá vlasy, chlupy, smetí. Naši mají i bílé spáry a to je děs!!!!Ale chápu, že malý prostor vypadá lépe ve světlém.
Jinak já bych se na druhou řadu těšila a jestli tam nebudete tak t bude škoda!
Zdravím a doufám, že se jednou podívám do galerie Crystal a ráda bych vás viděla na živo - to člověk působí přece jen tak trochu přirozeněji.
Mějte se hezky a z negativních komentářů si nic nedělejte, kritizovat umí každej a nejlépe ti co nikdy nic nevytvořili.
Pavla

Rady Višňová řekl(a)...

Bydlení je hra jsem měla moc ráda. Tenhle pořad je jiný. Ani lepší, ani horší, prostě jiný. Nedá se to srovnávat, i když jedno mají společné - opět se každý týden těším na nový díl. Ačkoli je každá proměna jiná, s jiným rukopisem, v jiném stylu, zatím se mi výsledek vždy líbil. Herecké vstupy mě baví, ale je pravda, že v prvním díle mě překvapily a musela jsem si zvykat. Jsem ráda i za informace o stylu, době, zemi atd., které doplňují kontext. Jak už bylo zmíněno v některém z předchozích komentářů, i mě by zajímala podoba interiéru s odstupem času, po zabydlení majitelů.

Unknown řekl(a)...

Viděla jsem jen pár dílů, nějak mě nová koncepce pořadu nezaujala.
Bydlení je hra jsem sledovala pravidelně. Soni,moc vám to sluší, vypadáte báječně.
Koupelna se mi moc líbila.
Petra

Anonymní řekl(a)...

NPB čtu od začátku, než se team trhnul,bavili mě už v Marianne bydlení. Na váš blog chodím už nějaký čas a propojení obého v Bydlet jako... mě baví. Stát před kamerou je určitě stres a vy to zvládáte s noblesou. Doufám,že budou další díly. Ivča

Kamila řekl(a)...

Já jsem sledovala všechny díly...a bylo to povedené. Možná bych ubrala na hereckých etudách a přidala z technologií....ale my jsme i s manželem architekti...takže chápu, že pro laiky by toho mohlo být až až...
Vy jste krásná, milá a příjemná a ty vaše ruky :-) mě taky zaujaly! :-)
Zdravíme z Brna!

marca řekl(a)...

Mně se líbí všechny díly, jak jsou. A koupelna vyšla pro diváka moc dobře.

Unknown řekl(a)...

Zdravím Soňo, pořad se mi líbí, těma hláškama se bavím. Ten věnec na zrcadle boží, asi taky něco nainstaluju u nás :)

Anonymní řekl(a)...

Soňo,mi se nechce ktiritizovat,proč?
Mi se líbite,líbí se mi i ty proměny,jste moje srdcovka.
A už se přestaňte zhazovat!
Valérie

Anonymní řekl(a)...

Ja stale premyslam, do coho si Jana a spol. utieraju ruky a ked vylezu z tej vane a vobec kam davaju rucniky... A teda ma prekvapuje, ze v prenajatom byte pracuju a pritom to bolo cele postavene na uzivani si a kupani vo vani:-)A riesi sa spinave pradlo. Chapem, ze nejaky scenar musi byt a i vhodny nazov, ale okrem tych zbytocnych hereckych etud mi vadia take prakticke otazky. Co je ale obecne problem dizajnu.
A bambusove kartacky, lebo setrime planetu, ale dame si okolo zrkadla hromadu eukalyptu, ktory sa dovaza z druheho konca sveta. Co samozrejme neznamena, ze nevyzara pekne!

Ale Sonin prejav sa mi hrozne paci, i ako sa usmieva na p. Zacha (ako mesiacik na hnoj:-), lebo si viem predstavit, ake hrozne je pre neherca vystupovat na kameru. Je velmi prirodzena a fakt manualne zrucna!

A posledne sa mi pacila i renovacia skrine a uchytky, ja by som ocenila viac renovacii a vyuzitia veci za menej penazi, bez najdizajnovejsich nakupov. Ale chapem, ze ak sa niekto zivi dizajnom, tak to predavat musi.
A ze visice ziarovky, preklizka, tabulovka, biela farba (prip. mint farba) a retro kvetiny musia byt vsade, ked je to momentalny styl.

Tiez styl otvorene police - ak sa hodia, tak chvalime, ze je to prehladne a ciste, ak sa nehodia, tak je to len neporiadok a prach :-)

Takze ma tieto programy vlastne bavia!

Dorota

Petra řekl(a)...

Realizace koupelny byla parádní. Mohu se zeptat, kde jste objednávala šestiúhelníkovou dlažbu? Plánujeme po 20ti letech vylepšení koupelny a přesně tahle dlažba by se tam hodila! Jinak pořad ok, vadí mi ty rádobyvtipné předěly. Stejně si vybírám pak v archivu ČT co stojí za shlédnutí zejména podle výsledku, protože některé realizace nebyly úplně podle mého vkusu (většina z těch povedených bylo ale zrovna vašich). Mějte se fajn a ať se vám daří! Petra

Anonymní řekl(a)...

krásný večer Soňo,
hned s prvním dílem jsem vám psala, jak je to úžasné, byla jsem velkým fanouškem "bydlení..." a "zahrady...", stejné tváře, stejný styl pořadu, paráda.
Na blogu sleduji vás i Janu. Jsem od Olomouce, takže Janu znám i osobně, myslím tím naživo :-), z různých trhů, Dizajntrhu.., ona mně samozřejmě ne, jsem trochu introvent. V pořadu vypadala úplně jinak, ale to není kritika, jen konstatování, nebyla ta drobná, štíhlounká, byla dost nalíčená, takovou ji neznám...., ale jinak to bylo super.
Doufám, že bude pořad pokračovat dál, přeji vám krásný advent, Iveta

Zuzana řekl(a)...

Za mě dobrý, sleduji Vás Soňo dlouho, mám podobný vkus, synovi jsem zařídila před rokem pokoj, pak sledovala pořad s Vámi a Vy jste zařídila pokojíček pro chlapce téměř totožně:), ještě jste tam pronesla úplně stejná slova, co mi taky běžela při rekonstrukci našeho domu hlavou, něco v tom smyslu, že koberce nemáte ráda, ale do dětského pokoje...přijde mi, že pořad je o takovém "normálním" zařizovaní pro "normální" lidi, není to nic hyper designového, žádné pecky do očí bijící, ale vkus a praktičnost na prvním místě, vyhovuje mi to a Vám moc fandim. S pozdravem Zuzana

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, už dlouho zbožňuju vaše hrníčky a teď už i vaše proměny, líbily se mi všechny tři (nejvíc pokojíček, do toho se zamilovaly i děti a chtějí teď taky takový). Na diskuse pod pořadem se vykašlete, nechápu, že mají lidi potřebu zvyšovat si tak sebevědomí a léčit mindráky, číst to nemá absolutně smysl, o pořadu to nic nevypovídá. A před kamerou vypadáte stejně krásně, jako naživo! Lucie

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
Bydlení je hra jsem nikdy neviděla, Bydlet jako se mi moc líbí. Líbí se mi herecké výstupy velice, připadají mi vtipné a obveselující. Pořad beru jako zábavu, částečně jako inspiraci.
Dívám se na tabletu a mám problémy s přehráváním (zasekává se), ale to může souviset s mou wi-fi.
Vám to moc sluší, moc pěkně se vyjadřujete a moc příjemně působíte.
Vendula

Anonymní řekl(a)...

Na pořád nejen s Vámi moc ráda koukám.
Jediné, co mě v něm zarazilo, že když se vybíraly koše na tříděný odpad nebo špinavé prádlo, tak padla volba na otevřené tašky. Proč? Když je to z podstaty velmi nepraktické. Např. koše na tříděný odpad na té verandě - v jedné z předchozích dílů. Chápu, že je praktické, vzít tašku ihned vysypat ven, ale přece jenom se tříděným odpadem nechodí člověk každý den, a tak poté tašky mohou docela smrdět a pokud nesmrdí, tak na plné tašky se nedívá moc hezky. Totéž jsou i tašky na prádlo... Kdokoliv kdo jde do koupelny, vidí špinavé prádlo těch, co v bytě bydlí. Svůj komentář nemyslím nijak zle, spíše bych uvítala Váš komentář z praxe.
Ještě mi v pořadu chybí info o tom, zda z toho rozpočtu se platí i stavební nebo malířské úpravy? Nebo tuhle část práce platí sponzoři? Chápu správně, že činnost designérů - že udělají návrh a všechno oběhají, je placená televizí či sponzory? Tzn. není placená z rozpočtu přihlášeného?

Soňa Malinová řekl(a)...

Designéra platí televize. V mém díle bylo na začátku řečeno, že řemeslné práce nejsou započteny( pomáhali kamarádi) . Ale třeba v díle Bydlet jako ve Stocholmu je rozpočet včetně stavebních a řemeslných prací. V každém díle jsou nějaké sponzorské dary pro majitele , ale i ty jsou zahrnuté do rozpočtu, aby divák měl reálnou představu, kolik co stojí.S těmi koši máte pravdu.

Pondělí řekl(a)...

Ahoj Soňo, měla jsem teď doma konečně čas zkouknout pár dílů a za mě dobrý. Nemůže se všechno líbit všem - vždyť to bychom pak všichni bydleli stejně a to by byla nuda... Bydlet jako mi přijde inspirativní a zábavný, líbí se mi ta určitá lehkost, s jakou se tam bydlení podává. Baví mě proměny, baví mě vstupy z jiných bytů a domů, baví mě Roman Zach, Jana Stryková je héérečka, ale i ta její herecká nadsázka mě baví (a moc se mi líbí styl jejího oblíkání). Stockholmskou kuchyň bych pro sebe brala hned, a to jinak nejsem zrovna zapřisáhlý fanoušek skandinávského stylu. A ty jsi přirozená a fakt ti to pokaždý sluší. To, jak jsi v rusalkovském dílu vytáhla tu svoji síťku na mýdlo, bylo úplně kouzelný. :-) Byla bych ráda za pokračování, tak držím palce, ať o vyjde! Kl.

Celestýna řekl(a)...

Bydlet jako je pro mě inspirací a zábavou zároveň. Nejvíce se těším právě na herecké skeče,protože Roman i Jana jsou mí oblíbení :-) Pak na vstupy s Pavlínou a na návštěvy nádherných obydlí :) Proměny jsou dalším dílem pořadu, který tvoří skvělý celek. V každém dílu mě něco zaujalo, naposledy přiznané vrstvy různých nátěrů stěny v pokoji s lustrem z lahví. Před 7 lety jsme taky škrábáli a pak přetřeli na fialovo, byť stěna byla krásně barevná. Příště už nechávám alespoň část přiznanou, je to cool :) Komentáře lidí jsou vždy lepidlo na vlastní pochyby, lepší je přestat je číst. Úsměv na Romana byl naprosto skvělý a je přeci fajn si v práci s někým sedět :) Cel.