pátek 22. července 2016

Záchranná akce

Celé odpoledne a celou noc  štěkal  někde v okolí pes. Ráno mi to nedalo a šla jsem ho hledat. Nebyl daleko. Noví majitelé domku  vlčáka uvázali vzadu za domem na řetěz a odjeli.
Byl úplně zamotaný a samozřejmě dehydrovaný. Všichni v okolí nevyspaní.
Naposledy jsem lezla přes plot v Praze, když mě zamknuli v botanické zahradě. Tohle byla naštěstí jen branka.
Je to mazel, i když za plotem štěkal hrozivě.
( trochu jsem se bála, že mi ukousne ruku:)

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já to říkám pořád, že jste úžasná :):).Majitele vlčáka lidsky nechápu, ale je to bohužel dnes běžné, že si lidi pořídí zvíře a pak se něj nestarají.Snad ten příběh bude mít pěkný konec.
Jinak hezký den Soňo.
katka s.

Anonymní řekl(a)...

Díky za pejska!
Co s ním teď máte v plánu?

V.

Soňa Malinová řekl(a)...

Myslím, že to sousedům nedošlo, že se zamotá. Promluvím s nimi, až přijedou. A pokud nedorazí, tak si ho asi přehodím přes plot:)

Anonymní řekl(a)...

Ale stejně.. pes na řetězu. To je docela zaostalý přístup. Možná se vám nakonec splní přání mít pejska :-)

A když už Vám sem píšu, měla byste nějaké tipy na ulturní místa v Ostravě? Zrovna tam jedu a vím, že vy se tam pohybujete.

Předem děkuji,

V.

Daniela řekl(a)...

Ach jo, nechápu, jak si někdo může pořídit psa a pak ho uvázat na řetěz, notabene, když jede pryč... :( Zahradu máme a německého ovčáka taky... ať už jsme doma, nebo ne, patří mu celá zahrada. Doporučila bych majiteli, aby si to na jeden den se svým psem vyměnil. Třeba by změnil názor ... Daniela

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den
psovi náhle umřela majitelka na Slovensku,psa chtěli utratit my jsme se ho nečekaně ujali,jelikož mu teprve musíme udělat kotec.Pes si musí na nové prostředi a lidi zvyknout.Báli jsme se že když bude volně puštěny že uteče a něco se mu stane.Pes ale štěkal pouze přes noc,najezeny a napity byl dost ale když se o něco zamotal je samohzřejme že se k vodě nedostal.Sousede nám mohli zavolat i domů,problém by jsme šli vyřešit.Nikdy by jsme žádnym zvířatum neubližili.Máme spoustu zvířat ,pomaháme i ztracenim zvířatum. Je nam líto co se stalo ale stim jsme nepočitali.Snažíme se aby se to už neopakovalo a pes se citíl jako ve svém domě. Omlouváme se všem kterým to narušilo noční klid.Určite pro toho psa udělame maximum aby byl spokojeny.Domu do paneláku si ho brat nemužeme,mame pudla a pobyli by se.Ještě jednou se všem omlouváme.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer pokuď máte takový zájem zachraňovat pejsky měla by ste v Prostřední Suché navšivit útulek Max a zeptat se kolikkrát snimi chodí ven a jestli mají dost krmení. Každy rok tento útulek navštevujeme a nosíme pejskům vše potřebné. Mohla by jste pomoct i vy a nějaký pejsek by jsi zasloužil nové bydlení.Nebo popřipadě doporučte ostatním znamým. Děkuji :)