čtvrtek 17. července 2014

Umělé jezero na hranicích Polska

Hledala jsem hodinu odkaz přímo na apatrmány, které jsou u jezera, ale i když umím polsky moc dobře, tak jsem nic nenašla. Takže jen foto a ODKAZ a pár informací. Snad budete úspěšnější.
Jezero má písečnou pláž s hřištěm ( umělý trávník) a hřiště na beach volejbal.

I ve dvou metrech jezera vidíte na dno. Jezero je vymezené moly tak, že v každé sekci je jasné, jak hluboká je voda. Výborné pro úzkostné rodiče jako jsem já. Tady bych si dovolila  číst časopis i s malým dítětem, protože většina pláže má pozvolný přístup k vodě a až po opravdu několika metrech dosáhnete vody po pás.

Pokud se Vám nechce tahat sportovní nářadí, je možné všechno zapůjčit. Od míčů až po skůtry a kánoe.


Ve vodě je několik volně přístupných nafukovacích atrakcí( kluci se dost vyblbli).
Celý hotel s partmány je nově postavěný. Cena za noc 45 zl/ osoba. Dítě do 7 let poloviční cena. Pokoje jsou pidi , ale mají hezkou koupelnu a velké skříně na chodbě. V přízemí je zařízená společná kuchyně, kdyby chtěl někdo o dovolené mermomocí něco vařit.

Celé kouzlo je v tom, že jste v horách. Pokud náhodou nesvítí slunce, je v okolí tolik míst, kam zajít  a jak skvěle ,,zabít" čas s dětmi, že se ani po 14 dnech nebudete nudit. ( což se mi u moře děje přibližně už druhý den, pokud nemám co číst).


Suma sumárum, kdybychom neměli chalupu asi 16 km od jezera, tak příští rok objednávám dovolenou tady.


Ty jo. Ze mě by byla skvělá cestovka:)









2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

no opravdu jste mě nalákala! A ten objekt na obrázku je zmiňovaný hotel? A jak je tam zalidněno? Dá se tam užít i poklidná dovolená? díky díky moc za tip :-)
Lenka

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo a ještě ten samý hned vedle. Zalidněno je tam , když je vedro, ale pořád je tam dost místa, takže se člověk necítí stísněně. Já jsme docěla cíťa na ruch a tak a tam se mi líbil právě ten klid.