úterý 21. května 2013

Robert Plant a prvky africké hudby...to můžu.


Trapné je, že ani nevím, jak se ten nás nocležník jmenuje ( za to si pamatuju, že  závodí v šermu a má dceru Magdalénku). Bavili jsme se trochu o muzice , doporučil mi Roberta Planta Sensational Space Shifters.

............

Včerejší plán si číst, se zhatil hned v dalších deseti minutách. David zjistil, že ZASE ztratil telefon. Svůj třetí. OPĚT mu vypadl z kapsy a tentokrát drží rekord vlastnictví - 21 dní od narozenin.
Je s podivem, že i když se na něj těšil 4 měsíce, byl schopen  ho tak lehce pozbýt.(vsuvka 1: první telefon, za který se před spolužáky prý nemusí stydět)
( vsuvka 2:předevčírem na Broučkách zapomněl nabíječku a nové sluneční brýle....není to na diagnózu?)

To mi prostě rozum nebere.

Tak volám a zkouším. Zvedl to muž. Můžu si telefon vyzvednout v centru města. Našel ho u autobusové zastávky. Sbalila jsem jednu láhev vína a vyrazila.. 
Čekal mě  mladý pár ( tak kolem 25 let). Slečna prý nedávno taky ztratila telefon a nějaký dobrodinec jí ho vrátil.Ví tedy , jaké to je.

OK. Takže na 14 dní má zaracha na všechno co přenáší data. Ve škole může frajeřit s bakelitovým telefonem za korunu a dnes dělá generální úklid pokojíčku.

Nekřičím, nezvedám hlas...to už mi prostě nějak nejde. Za to na vymýšlení trestů jsem fakt dobrá.

















18 komentářů:

Andrea Tachezy řekl(a)...

Soňo, pomůžeš mi vymyslet nějaký trest pro "dospelou" cérku? :-)

Anonymní řekl(a)...

Proč tak tvrdě trestáte syna? Někdo hold věci ztrácí a to se nespraví!

PĚKNÝ DEN :)
A.

Soňa Malinová řekl(a)...

A: Ví, že nemá nosit telefon v kapse(už tak ztratil dva telefony) .Tohle se spravit dá, jen musí některé návyky změnit.

Soňa Malinová řekl(a)...

And: No to určitě. A pak to bude na mě!

Mirjanka řekl(a)...

Take mame doma jednu takovou hlavu v oblacich.na konte uz ma nekolikery klice, mobil, o botach a batozich ani nemluvim....dnes sel do skoly bez tasky...uz ponekolikate...priznam se,ze ja se teda lamentovani neubranim

Soňa Malinová řekl(a)...

se usmívám...kolikrát jsem vezla Davidovi do školy tělocvik, plavání?

Jana řekl(a)...

Potřebovala bych trest pro mého muže:-) Mobily, peněženka...naposledy klíče....

Soňa Malinová řekl(a)...

Tady už není pomoci:-)

mrozkulka řekl(a)...

Taky se obávám, že je to diagnóza, u nás je největší expert Adélka, což by člověk nečekal ;) A co je zvláštní, ztrácí především oblečení - čepky a rukavice bych ještě pochopila, ale dnes mi například sdělila, že asi nechala v jídelně bolerko....ach jo...

Hana řekl(a)...

Naše holky moc věci neztrácejí, ale zdá se mi, že se vyplácí finanční spoluúčast. Některé věci dostaly jen tehdy, když si na ně polovinu ceny vydělaly. A jako zaměstnavatel jsem strašný škrt!

Soňa Malinová řekl(a)...

David si našetřil dvě třetiny na telefon.( u mě v ateliéru a čištěním aut) Ale evidentně to nemá dopad:-)

Anonymní řekl(a)...

Robert Plant - duše rockerky i fanynky world music zaplesala! :-) Když zpíval před pár lety na Colours, to běhal krásně mráz po zádech...třeba taky v dětství ztrácel věci...jako správný umělec a volnomyšlenkář!:-) Iva P.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jisto jistě. Hádejte, jak mi říkala mamka, když jsem byla malá?Zapomněnko.:-))

Anonymní řekl(a)...

Já se směju, můj puberťák je úplně stejný. Tresty používám tyto: seberu mu mobil a zamknu ho v práci do trezoru, nesmí na počítač, nesmí ven /pouze na fotbal/, ale největší trest je, když nesmí k dědovi. Tak si říkám, že to s ním ještě není tak špatné, když je radši na statku než na FB...
Lenka

Zuzana řekl(a)...

Měla jsem kdysi ke konci základky taky takové období, 2 deštníky v jednom měsíci, jakási bunda, pár drobností. Samotnou mě to hrozně mrzelo, některé věci se v té škole zpětně našly. Strašně jsem se snažila s tím něco udělat, ale v tom období to prostě nešlo. A můj muž před měsícem ztratil klíče od auta, oba na jednom kroužku:-) Hlavně se neptejte, proč je dal oba na jeden kroužek!

Soňa Malinová řekl(a)...

Ech.Oba klíče na jednou kroužku, to Váš muž vyhrává soutěž ve ztrácení:-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Pro Lenku: Statek- moc dobrá volba .

Pondělí řekl(a)...

Joo, školní krabice "ztráty a nálezy" je můj skoro každodenní kamarád... :-) Ale třeba náš děda v zimě vyzvedl Františku ze školky a vůbec mu nepřišlo divné, že šla domů jen v punčoškách - teda vlastně říkal, že se mu celou cestu nezdálo něco na tom, že má bundu, čepici, šálu, rukavice, zimní boty - a mezitím NĚCO chybí... :-)