úterý 7. května 2013

Paříž II. - Let a ubytování



Už předem jsem se domluvily, že si vezmeme jen malý kufr do 5 kg, abychom se vyhly odbavování zavazadel a následné vyzvedávání po doletu. Trochu překvapená, že odbavování je tak jednoduché, člověk opravdu nemá kam zabloudit. 
I když zákon aerodynamiky a vztlaku chápu, přesto jsem se divila, že jsme vzlétli. 
Svítání a bílé chomáče....ano , bylo by trapné popisovat něco, co jste všichni už zažili, přesto musím aspoň napsat, že ten, kdo vymyslel, jak dostat několikatunový kolos 10 tisíc metrů nad zem, byl génius.

Jediné mínus bylo, že mě při přistávání bolely uši tak, až mi tekly slzy po tváři.

Na letišti nás hned odchytil čínský taxikář. Cesta s ním nám připomínala automobilovou honičku  v čínském akčním filmu. Fakt nekecám. Taky že nás po nějaké chvíli zastavili policajti, protože číňan si přejížděl pruhy evidentně jak chtěl. Nutno podoktnout, že když jsme došly k jeho autu, byla to spíš dodávka  samozřejmě bez označení taxi.( asi jsme se mu zdály vhodné, jako dárkyně orgánů)

Hotel de  La Tulipe byl přesně tak, jak je na webových stránkách. Prostě nádherný. Ne, že bych chtěla mít takto zařízený vlastní dům, ale na dovolené tohle miluju. Krásně útulno, dolazeno, čisto, přírodní mýdla, dvě koupelny pro tři lidi.......jen ten neskutečně arogantní dědek v recepci( asi majitel)  nás trochu vyvedl z míry.
V první chvíli to vypadalo, že nás snad ani neubytuje, i když jsme měly rezervaci. 
Bohužel stokrát potvrzená zkušenost jiných návštěvníků Francie se ukázala i v našem případě pravdou. Už chápu, proč někdo na jednom blogu napsal, že je dobré se naučit  větu :,,Nebuď fašista".
Trochu doufám, že nová generace francouzů nedoroste do těchto manýrů. Aspoň v galeriích a podobných institucích byli mladí lidé milí, ochotní vysvětlit cokoliv. Dokonce se usmívali.

Alice zvolila výbornou taktiku. Neomalené poznámky francouzů překládala do češtiny v úplně jiném významu.
( například : Seděly jsme na střeše obchodnho domu v restauraci a servírka na Alici ve francouzštině něco zahudrala . Alice přeložila,, Řekla mi, že mám pěkné Keeny" . Ve skutečnosti to bylo spíš, aby si zasunula ty nohy, protože zavází v průchodu.)
I teď při psaní se směju, když si vzpomenu na naše vymyšlené překlady. 

Co se týká komunikace v angličtina, Eva byla opět nejlepší. Když se jí v recepci ptali, kdy v neděli odjíždíme, ujistila je, že se má fajn. What time je totiž hodně podobné fine.
Tím pádem, jsme se ubezpečily, že můžeme odhodit nejen mapu, ale i jakékoliv znalosti angličtiny, protože Eva to zvládne za nás:-).


(spící Eva)


                                                                         ( spící Alice)















5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jeeesssstttttteeeeee.Siiiiiiiiiimmmmmmm:-):-):-):-):-):-)

Soňa Malinová řekl(a)...

:-)))

M.A.R.K.I řekl(a)...

Soni, hotel vypadá nádherně .... ten zelený přehoz bych brala hned .... vypadá to, že jsi si Paříž krásně užila .... dneska do ní letěla i moje mamka .... doufám, že si to užije stejně báječně jako ty .... Bonjour .... Marki

Barbora Grünwaldová řekl(a)...

Jedna perla a druhou, pobavilo! Hotel vypadá báječně.

Anonymní řekl(a)...

No jo Francouzi se nezapřou svoji ochotou. V Paříži jsem sice nebyla ale v pár městech ve Francii už jo a to v Avinonu a na jihu Francie v Provence. A pak letecký Španělsko s rodinou auto jsme nechali tady na letišti a za necelý 3h jsme byli v Barceloně.