čtvrtek 15. listopadu 2012

Třpyt


Úplně nejvíce se bojím zařizovat eklekticky v secesním domě. Stokrát se musím ujistit, jestli je to dobré nebo ne. Tenký led, aby člověk něco nezkazil. Ale pomalu se blížíme k závěru. Ke krásnému historickému křišťálovému lustru (neptejte se kolik stál) jsem vybrala konzole, které nejsou historické ani křišťálové. Ale když se podíváte proti světlu, uvidíte kouzlo. Myslím, že to nakonec bude moc hezké, ale natrápila jsem se docela dost:-). Paní majitelka je velmi milá paní  s citem a velkou trpělivostí. 
Včera jsem byla pracovně na otočku v Praze. Oslovují mě tak fajn lidi, že nikdy nemám pocit, že je to práce.
Původně jsem chtěla po schůzkách jít s kamarádem na výstavu, ale nějak jsme se zakecali, takže jsme  výstavu nestihli.  O půlnoci jsem dojela domů úplně mrtvá. Četla jsem skoro celou cestu tam i zpět...blížím se k závěru knihy.

Je to prostě tak. Milujeme knihy, v kterých se aspoň trochu nacházíme a nebo jazyk spisovatele  je tak úchvatný, že prožíváme extázi na každé straně. Proto ZMIZENÍ je pro mne krásná kniha. Pracuje obojí. Chtě nechtě se noří i moje situace z dětství.(které už má ale člověk dávno zpracované).

Obdivuji Soukupovou, jak skvěle dokázala popsat pocity kluka, který má drsného staršího bratra a rodiče, kteří jeden po druhém se od něho citově odloučí, aniž by chtěli.
Tři strhující příběhy. Jedno balení kapesníků.



2 komentáře:

M.A.R.K.I řekl(a)...

Soni, s tou knížkou jste mě pěkně navnadila,... jsem knihomol a čtu moc ráda,.... kluci už jsou větší, tak i mám "kdy" číst,.... občas se ke mě přitulí a chtějí, abych četla nahlas, ale když zjistí, že to nejsou pohádky a že čtu knížku "bez obrázků" mají mě za "divnou" a jdou si hrát .....mám moc ráda vaše realizace bydlení a už se moc těším na ....."secesní bydlení" .....Marki

AnKor řekl(a)...

Tak to se těším, podobné dveře máme v budoucím bytě a stále řeším jak ho zařídit aby to bylo stylové. Zatím mám jen lustry :-), tak si počkám na ispiraci.