úterý 8. března 2011

Potěmkinova vesnice,aneb jak se u nás uklízelo než přijelo MB

Mám dilema. Jít spát nebo koukat na film nebo psát blog nebo si umýt hlavu.Volba padla na četbu dětem Bořík a spol.Teď blog, pak vlasy, na film kašlu, spát.
S Katkou jsme se smály, že u nás to vypadalo minulý týden  jako Potěmkinova vesnice. Tři roky visící žárovky konečně dostaly stínidla. Z ateliérů jsem vyklidila všechno, co nemělo společného s keramikou.V pracovně jsem urovnala regál. Pověsila si nástěnky. Převěsila obrazy. Chtělo by to častěji focení. Muž vyslovil přání, jestli by to takhle uklizené nemohlo zůstat o něco déle. Jestli ze mě máte pocit dokonalé ženy, tak tady je jeden z důkazů, že pro muže je žití se mnou učiněné neštěstí. Další fakt je, že veškerý volný čas večer věnuji práci.Po vážném rozhovoru se snažím polepšit.Odpoledne mám záškuby mrknout na mejl.Klienti se asi diví mé nepružné komunikaci.
Konečně se po třech týdnech cítím dobře.Nic mě nebolí. Jím, spím.Snažím se dohonit pracovní skluz. Naštěstí mám Alici a Janu.
Každý den myslím na to, jak si udělat radost. Za odměnu, že jsem byla statečná při vyšetření žaludku, jsem si koupila v sekáči rolák a tuniku (vyvětrám při natáčení na konci března), trhací kalendář ( už mám čtyři na letošní rok).Dostala jsem od M. kytku .Děti zblblé ze školy mi chtěly taky něco dát.Uklidili celou vrchní koupelnu.
Borek pro mě  namaloval k šelmě sovu, podle vzoru staršího bratra (viz obraz na stěně).Překvapilo mě, že si zachoval svůj styl.U sovy jsem mu jen poradila, aby vybarvoval sovu krátkými tahy.Asi ho dám taky do výtvarky.21:50 - je čas na umytí hlavy.Dobrou noc a kupte si něco hezkého.




Stínidlo Berga se mi zdá hezký kontrast ke staré cihle.
Nové židle z výprodeje.

12 komentářů:

Markéta řekl(a)...

Ahoj Soni, odpočinek je tááák důležitý! Co znamená pořádně se najíst a vyspat znám velice důverně. Někdy to není tak jednoduché :). Dobře, že jsi šla spát. Ať se cítíš líp a líp! M.

hanele řekl(a)...

Na někoho takto působí návštěva tchýně, k tobě musí dojet MB ;)

Soňa řekl(a)...

Přesně tak.

Jolana řekl(a)...

Mně by docela zajímala nějaká statistika, která by zmapovala, kolik lidí takhle nárazově uklízí a kolik jich má doma pořádek furt. Třeba bych si pak nepřipadala jako vyvrhel ;)

Reia Aria řekl(a)...

Ahoj Soňo,
jsem ráda, že nová MB bude zrovna od vás a jsem zvědavá! Ten strop je pro mě velké překvapení a líbí se mi, stejně tak jednoduchá šelma. Pracovní nasazení mám poslední dobou podobné, takže soucítím. Ať se vše vydaří, zdraví Š.

Soňa řekl(a)...

myslím,ž ty Vánoční úklidy mají něco do sebe.Aspoň jednou za rok.Škoda jen,že je to spojené s Vánocemi.
Měl by se vyhlásit stání svátek na jarní úklid a pak podzimní.

Jana řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jana řekl(a)...

Musím tě navštívit :)))
Jinak ta lampa je k tomu stropu perfektní.
hanele-si pamatuju, jak k nám měla přijít tchýně poprvé na návštěvu od sňatku, vyuklízeno i tam, kde opravdu nepůjde... a její reakce po dalších návštěvách - Jani, neuklízej tak moc, ty pořád jenom uklízíš, raději buď s manželem :))).

Soňa řekl(a)...

Jani,tak to je vtipné:-)))

Veve řekl(a)...

Židle z výprodeje? Chci je! :-)

Anonymní řekl(a)...

včera jsem k večeru viděla jednu židli ve vyprodoji v ostravě v ikea ! Ale jen jednu, ale za polovičku :-))

Unknown řekl(a)...

cheap nike shoes
longchamp
valentino
nfl jerseys
louis vuitton outlet
ugg australia
longchamp outlet
birkenstock sandals
burberry outlet
air jordan retro
2061105caiyan