čtvrtek 17. června 2010

Obrazy do interiéru

Nevím, jestli jste si všimli, ale v pořadu Jak se staví sen, nikdy nedávají do interiéru obrazy.
Nanejvýš fotografie. Bohužel, většina desinérů nemá vůbec páru o umění (včetně mě a to jsem dějiny umění a malbu ,kresbu vystudovala).Pořad sleduju a líbí se mi i některé nápady.
S klienty mluvím vždy o obrazech. Někdy začínáme úplně od píky. Co je to grafika, malba, akryl, olej.Co je to abstraktní umění nebo realismus. Vy se smějete, ale tak to prostě je. A klobouk dolů, že i když v tomto směru jsou nepolíbení, zajímají se a jsou ochotní do umění investovat.
Mírný šok je, když už si člověk chce něco koupit a zjistí, že obraz stojí třeba jako jeho sedací souprava.
Asi se někteří umělci budou zlobit, ale o několik století zpět, cena za malbu odpovídala množství vynaloženého úsilí, invence a času. Také byli ochotni namalovat obraz na zakázku.
V dnešní době o tom nejsem vždycky přesvědčená. Pak se ale nedivme, že lidem doma obrazy nevisí, protože málokdo je ochoten dát za obraz 20.000 a více.
Během psaní mě napadlo, že bych mohla častěji psát o obrazech, které se mi líbí. Nečekejte nic odborného.
Přeji krásný , slunečný den.

2 komentáře:

Simsalabim řekl(a)...

snazim se obcas koupit nejakou grafiku nebo malbu... myslim, ze se da poridit opravdu hezky obraz v rozumnem rozmeru (od mene znameho autora) poridit od 5 do 10tis... samozrejme smerem vzhuru to jde do nekonecna ze :/ akorat to chce obchazet galerie, aukce a tak, coz se asi pro tv porad, kde je treba jednat rychle, moc nehodi :(

Anonymní řekl(a)...

5 One thing you're going to do. Unless you have
a bit of detail on the packages being considered. First of all
you want to improve your search engine optimization has
become an essential element of nearly every aspect of creating and
optimizing the website and its pages on various
social media platforms. Yourr description tag should be no more than abc 10-12 per page and build landing or gateway pages to pomote
additional keywords.

my web page; E-Marketing