čtvrtek 3. června 2010

Lidová škola umění

Ani nevím, proč mě rodiče v 5 letech přihlásili do lidovky. Možná, že mě bavilo kreslit. Talent nebyl rozhodně ten důvod. V páté třídě jsem měla trochu krizi, že už mě pořád nebaví kreslit zátiší, ale zrovna naštěstí nastoupil hrozně hezký kluk a nakonec jsem to doklepala až do osmé třídy.

Patřím do skupiny rodičů realistů. David do osmi let vůbec nekreslil. Má jediná ambice byla, aby se naučil držet tužku a napsal úkoly.
Letos mě ukecal, aby mohl chodit do lidovky. Brala jsem to jako jeho jediný možný způsob, jak se vymanit ze spárů rodičů, kteří ho do školy vozí a taky vyzvedávají.
Lidovka znamenala : jdu pěšky ze školy do lidovky, cestou si koupím na svačinu co chci a pak 3 hodiny poslouchám dospělácké řeči.(trval na tom, že chce chodit s dospělými)


(David 10 let)
Tak tam chodí už rok. Pan učitel splňuje přesně představy bohéma s rozevlátým pláštěm i vlasy.
David může kreslit čím chce a co chce. Draky, hrady, nestvůry a mimozemšťany.Prý je to jeho nejlepší den v týdnu. Včera dotáhl olejomalbu. Pořád na to koukám.

7 komentářů:

Veverunda řekl(a)...

Týýý brďo.... tak ta křídla jsou úžasná! Že vyřizuju, že já jsem taky do lidušky začala chodit až v 10ti letech ;)

hanele řekl(a)...

Krása, můžeš být hrdopyšná!

Soňa řekl(a)...

Myslím,že zrovna to křídlo měl předmalované:-))Odborné vedení a asi i někdy zásah je patrný.Nicméně pyšná jsem a štatná taky,protože jsme dlouho hledali kroužek,který by ho bavil.

Ivana řekl(a)...

Nááádhera, krásne farby a ten podpis je úplne profesionálny.

gabriela řekl(a)...

Fakt krásné. Až dojemné

hanele řekl(a)...

ještě jsem zapomněla dopsat, že to hlavní jste mu dali už dávno - dobré jméno, pokud bude slavný, tak i dobře zapamatovatelný :)

Veselá Jehlička řekl(a)...

Nádherné dielo.Myslím,že pomaly môžete rozšíriť e-shop o novú kategóriu :)