úterý 7. května 2024

Konečně trochu volněji

 Minulý týden byl všechno, jen ne moje komfortní zóna. Což není někdy na škodu, jen na to musí být člověk trochu připravený.

 S naším novým plotem začaly značné neshody  se sousedy, kteří bydlí  přes cestu. Výhružné sms mě totálně vykolejily.  Do toho přijela Monika Pascoe Mikyšková. Do večera jsme instalovaly výstavu, v pátek pokračovaly, v podvečer vernisáž. ( Monika u nás spala v pokoji  pro hosty). Po vernisáži obvykle potřebuju pár dní, abych dobrala energii, ale tentokrát jsem měla domluvené na víkend schůzky s novými klienty v Praze, kteří jak jinak, jsou báječní. ( zase nevím, kde napsat čárku ).  Holt, musíte to s mým pravopisem vydržet.


Hádejte, komu předělávám byt. 
....

 Spala jsem u Hanele a Jakuba. V sobotu společně na skok do  galerie Uhelný mlýn v Libčicích. Nádherná výstava i samotná galerie.  

Kdyby nebylo 

 „ Jedná se o druhou výstavu celoročního projektu galerie arto.to, zabývajícího se problematikou vztahů. Po výstavě Sdílená blízkost, věnované nejmladší generaci studentů AVU rozvíjí nastolené téma vztahovou síť tentokrát v intimitě uměleckého prostředí silných, dnes již nežijících umělkyň, které měly přátelské vazby a silný lidský vliv na autorky mladší. Síť se tak rozestírá napříč umělkyněmi tří generací, mezi pozapomenutou malířkou Marií Jančovou (1927–2012), světoznámou filmařkou a výtvarnicí Ester Krumbachovou (1923–1996), fotografkou Libuší Jarcovjákovou (nar. 1952), malířkami Květou (1922–1998) a Jitkou Válovými (1922–2011) a linka vede až k nejmladší z nich, sochařce Dagmar Šubrtové (nar. 1973). ”














Moc mě baví nový podcast Hovory s mámou ( SPOTIFY) nebo můžete přehrát na youtube TADY . 

Respekt uvádí podcastovou sérii Heleny a Hany Třeštíkových o životě a díle významné české filmařky. Sedm dílů nabídne bližší vhled nejen do okolností vzniku časosběrných filmů, ale poodhalí i soukromí známé dokumentaristky. 


7 komentářů:

A.l řekl(a)...

:)) Pamatuji, když Lucie vytvářela mozaiku v kuchyni...tak ať se vám spolupráce vydaří!

Soňa Malinová řekl(a)...

Je to tak:) Díky!

Anonymní řekl(a)...

Byt Lucie Konečné mi připadal odvážně dokonalý, nedovedu si představit, jaké změny budou potřeba? (Nádherná výstava v nádherných prostorách. To mám také ráda...) Lena

Unknown řekl(a)...

Také jsem to uhodla! Stella a Lucie, pamatuji!!!!

Alena řekl(a)...

Lucii:-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Leno, budou to hlavně úpravy praktického rázu. Víc úložného prostoru atd.

IK řekl(a)...

Vyhruzne SMS od sousedu jsou neprijemny, taky takovy mame. Nejhorsi je to vedomi, ze maji mnohamilionovou hypoteku, odlisne normy a budeme se potkavat kazdy den. Kazdy den odhadem dalsich 20 let :(

Ik