pátek 2. února 2024

Až budu přemýšlet, kdy že se to Borek od nás stěhoval....

 ...kouknu na blog.

Před měsícem si zažádal o městský byt. 2+1.  V centru města, ale ve vnitro bloku. Na mě udělalo dojem francouzské okno. Minulý týden mu volali, že si může přijít podepsat nájemní smlouvu. ( v nabídce je 60 bytů)  Mně se zdá Havířov skvělý k bydlení, pokud má člověk práci.  Půl hodiny do Beskyd. Dvě přehrady. Město je hodně zelené. Od založení města si město na zeleni a výsadbě květin zakládá. I Lenka ze zahrady na niti se podivovala, jaké vzácné dřeviny tady máme .









Tuším, že na mě dolehne syndrom prázdného hnízda. Bydlí se nám dohromady hezky, ale chápu, že se  chce osamostatnit. Navíc to bude mít pět minut do práce .

Už vám taky děti vylétly z hnízda? 





9 komentářů:

Jana řekl(a)...

Taky kontroluju na blogu, co kdy bylo a kam jsem na zahradě co zasadila 😀 Na prázdné hnízdo je u nás ještě čas, ale pamatuju si prázdniny, kdy na mě dolehlo, že děti už jsou radši s kamarády než s mámou na výletě. Přitom jsem se na to celou mateřskou těšila!

Kamča řekl(a)...


...a patnáct minut od Karviné :). Jela jsem s rodinkou do Havířova předminulou sobotu. Chtěla jsem jim ukázat zrovna otevřenou výstavu (od 10 do 11) v galerii Krystal, akorát jsme dojeli za pět minut jedenáct a už nám to bylo blbé...tak jsem chtěla zajít s dcerou do opěvovaného havířovského sekáče u Labužníka a zavřeno. Ale sedli jsme si na skvělou kávu v kavárně (taky u Labužníka) ale nemůžu si vzpomenout na jméno. A oběd jsme si dali v restauraci U Příborů. Můj výběr jídla 10 bodů z deseti. Vůbec jsem nevěděla, že pod Stolárnou, kde občas jedu na koncert je tak výborná restaurace. Budeš Soni pomáhat v bytě s designem ? Těším se na fotky.

Soňa Malinová řekl(a)...

Kami, já odjížděla v jedenáct, ale Lina tam zůstala ještě hodinu. Příště určitě přijď nebo volej. Ráda otevřu galerii jen speciálně pro tebe.Kavárna je Kafe Bobule. A jsem ráda, že U příboru chutnalo.No a s tím designem... asi jen částečně. Pomůžu vybrat sedačku,skříň, ale jinak si to zařídí po svém. Stejně jak David.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani, já si teď často uvědomím, že mám spoustu osobního času, po kterém jsem kdysi ukrutně toužila. A místo toho, abych ho maximálně využila , tak doma lelkuju. Ale pozor. Objednala jsem si hlízy Jiřin a semena dalších květin a hodlám letos zahájit zahradnickou činnost.

PiPi řekl(a)...

Tak to se jmenuje francouzske okno??? No ale toto...moje mamuska tomu rikala ,,balkon pro odvazne" :))) Samozrejme ze to vim,jen mi to pripomenulo maminku.

Lenka R. řekl(a)...

Moje oblíbená anglická spisovatelka Sue Towsendová říkala, že nechápe syndrom prázdného hnízda. Prý trpěla syndromem plného hnízda (měla čtyři děti)
:-)

pafcasim řekl(a)...

Mně zatím vylétlo jen jedno dítě na vysokou, ale tráví doma všechny dny, kdy není ve škole.. Na jednu stranu mě to těší, ale na druhou chce být tak samotatná, že by snad bylo lepší, kdyby taky měla svůj byt a k nám chodila hezky na návštěvu :)

Jo a s tím oobním časem... nechápu, co všechno jsem stihla při třech dětech a jak málo stíhám, když už jen jedno je na mně závislé :O Že by stáří?? :D

Soňa Malinová řekl(a)...

Balkon pro odvážné:))

Soňa Malinová řekl(a)...

Pafcasim :u mě asi hlavní problém lenost..často jen tak lelkuju. Aspoň s tou angličtinou bych mohla trochu pohnout.