pondělí 26. února 2024

Pel mel zápisky

Během jednoho týdne mi napsalo ohledně návrhu pět lidí. Z toho tři ,,děti" mých známých a  kamarádek. Kubovi jsem kdysi navrhovala dětský pokoj ( znám ho od jeho tří let), teď si kupuje s přítelkyní byt.  

S. jsem  naposledy viděla, když vycházela ze  základky a teď potřebuje předělat byt.

Tímto tempem stárnutí za chvíli budu navrhovat pro vnoučata.

.....

Ještě k tomu minulému povzdechu. Je to  o něco lepší.   Zítra na odběry. Loni jsem  měla po covidu děsné bolesti skoro tři měsíce. Tehdy jsem víc panikařila. Magnet hlavy, páteře a kdo ví co ještě. Teď si říkám, přešlo to tehdy, přejde to i teď. 

Včera jsem poslouchala  rozhovor  Lucie Výborné s Mudr. Janou Čepovou na téma vitamíny. Doporučuji. Jak s Lucií společně stárneme, tak i výběr hostů rezonuje s tím, co v tomto věku řeším.

S překladatelkou Lenkou Kapsovou o její nové knize Padesátka . Taky zajímavé.

...

D. si pořídil nové kolo. Taky Vám muž každý večer ukazuje kola, jestli tohle nebo tohle?  Tak sláva. Vybráno. 






15 komentářů:

Jana řekl(a)...

Já stárnutí poznám tak, že učím děti svých někdejších žáků. A taky aktuální matky v mnou kdysi založeném mateřském centru jsou povětšinou moje žačky nebo účastnice táborů:-) Věkově to narušuju, ale aspoň všechny znám. Můj muž mi před spaním neukazuje kola, ale náhradní díly traktorů. Inu, každý chlap má něco:-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to mě pobavilo:)

Marta řekl(a)...

No jooo, Bianci :) licence na barvu :) určitě úžasné kolo!

Anonymní řekl(a)...

Soni, aktuálně mi manžel ukazuje po večerech motorky... V sobotu jedeme do Brna na veletrh, určitě si nějakou vybere. Zdravím z Olomouce

marie řekl(a)...

Knihu jsem četla. Zkušenosti zpovídaných mě spíš nepotěšily. Cítila jsem z nich rezignaci. Ale jsem ráda, že vznikla. Člověk se má čeho chytit, v kommlikovaném období, celkem jsem tápala v emocích, pocitech, věk mi nastavuje otázky.
Vitamíny beru už rok, k loňské technické prohlídce jsem si nadělila alergii na mléčnou bílkovinu a kritický nedostatek magnézia. Suplementuji vápník.
Těším se na slunce.
A na maturitní ples.

Soňa Malinová řekl(a)...

Je třeba se na něco těšit. Přeji ať se máte hezky.

Anonymní řekl(a)...

Hezčí kolo nejde najít! A teď vzhůru do Zlína, tam těch Biancistů vídám při občasných návštěvách celkem dost.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den Soňo, vím že vstupuji na tenký led, ale nespojujete problémy
po covidu s očkováním? Martina

Soňa Malinová řekl(a)...

Spíš si myslím, že ne. Při první a druhé vlně covidu jsem se nechala očkovat a nic jsem nechytla. Loni jsem se na očkování už vykašlala a dostala poprvé covid a s tím začaly ty problémy s hlavou. Hodně lidí má tento poscovidový příznak.

Kamča řekl(a)...

:) kola ne, ale je blázen do vlaků tak mi předčítá občas ze své sbírky jízdních řádů, které mi zabírají knihovnu ! Jdu si poslechnout výbornou Výbornou o vitamínech.

Soňa Malinová řekl(a)...

Sbírka jízdních řádů:)

Anonymní řekl(a)...

Soňo, podívejte se na Tečkované příběhy na Svědomí národa, Hana.

Soňa Malinová řekl(a)...

Věřím, že někteří měli po očkování vážné problémy, ale zrovna v mém případě to neplatí. Ani rok po očkování se nic neprojevilo. Už mi řeklo víc lidí, že je po covidu několik měsíců bolela hlava.

Ivet řekl(a)...

Už neukazuje, poridili jsme si dite… :D

Soňa Malinová řekl(a)...

:)))