úterý 26. září 2023

Tímto tempem...

 ..budou brzy Vánoce. Slíbila jsem vyrobit 300 levandulových hrnků pro jeden e-shop. A ještě vlastně pomněnky pro Pěkně vypečený krámek . Kdybyste něco potřebovali do Vánoc tak přitočím. Objednání tady nebo přes mejl: info@malinadesign.com V tom množství už se to ztratí. Pár hrnků jsem poslala i Mobilnímu hospici Ondrášek. Před Vánocemi spustí prodej. 100% z prodeje jde Ondráškovi. To jen kdybyste chtěli spojit příjemné s užitečným. Dám pak vědět, až to bude aktuální.

...

Počasí na stavby a rekonstrukce přeje. V Karlovicích se popojelo.

U starých domů vždycky dilema jak zachovat ráz domu a zároveň, aby byl energeticky úsporný. Zateplit se musel, ale byla by škoda kdyby fasáda přišla o všechny plastické fasádní prvky. Nechaly se tedy udělat přesné kopie a na zateplenou fasádu se nalepily zpět.

Všechny dřevěné prvky se demontovaly, vybrousily (moc šikovní majitelé dělají svépomocí) . Něco bylo v tak špatném stavu, že se musely některé části vyřezat nové. 






Nová dřevěná okna s dvojsklem. Ta původní majitelé nechali vylouhovat . Budeme z toho vyrábět obrovskou vitrínu/ knihovnu do jídelny.




Zrepasované vstupní dveře už jste asi viděli. Ale nevadí. Ony jsou tak krásné, že se můžete podívat ještě jednou:)






Tak a teď ta fasádní barva. Měla být stejně bílá jako ty rohy, ale nevím, co ta firma zadrbala, takže fasáda je krémová ( chvílemi se mi zdála i žlutá) . Naštěstí majitelé  nadšení. A vlastně čím déle se na to dívám, přijde mi to fajn. Fasádní prvky víc vynikly. Je to takový hodně umírněný Jurkovič:))

Dřevěnou verandu už pan majitel opaluje  a natírá. 













opálená futra taky svépomocí
Každý, kdo si projede rekonstrukcí domu, zjistí, že spoustu věcí zvládne sám.




Ještě tip na blog zaměřený na second handy. dosekace . Je tam i mapa. 

9 komentářů:

Kamča řekl(a)...

Už teď se těším na další fotky z této rekonstrukce !!!!!

Anonymní řekl(a)...

To bude nadherny dum!>8

Radka řekl(a)...

Už teď to vypadá nádherně!!! Jsem moc zvědavá na konečný výsledek.
Krásná práce! R

JO řekl(a)...

ten dům byl kouzelnej i před rekonstrukcí:)

Mirka Matušková řekl(a)...

To se jen tak nevidí! Nádhera. Hýkám u fotek blahem, a to mi to ani nepatří. Zajímalo by mě, co se plánuje s tou dřevěnou částí verandy?

Kotaska řekl(a)...

To je taková krása. ten neúmyslný posun v barevnosti fasády musí mít každý za záměr. šikovné majitele obdivuji. ať se daří

Anonymní řekl(a)...

Dům je překrásný, majitelé mohou být na něho opravdu hrdí. Je to skvost, ale vstupní dveře, to je prostě za mne TOP. Přesně takové dveře jako malá jsem milovala (jen byly tmavé)
a zrovna tak je miluji i teď. Zdraví Iwka

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, je to veliká krása už teď. M.

Zuza řekl(a)...

Dům je překrásný. To je taková radost, když někdo přistupuje k rekonstrukci přesně tak. Musí to být dřina, ale potom v něm bydlet..
Dávejte prosím fotky z dalších kroků rekonstrukce. Díky.