středa 9. srpna 2023

Tak různě

V pondělí malování 680 levandulí na hrnky. Nebýt Vltavy a čteného slova, tak se z toho zblázním.

Ve stejný den mi přišly tři poptávky na návrhy. Práce mám pořád dost, ale včera mě David ( starší syn) trochu znejistil. Mají už víc než rok  s kamarádem módní značku neurofuck . Do teď návrhy a pozvánky dělal kamarád, ale už jim to dělá umělá inteliģence a ještě k tomu lépe.

To samé se stane s interiéry. AI vygeneruje sto návrhů podle zadání a pak už jen majitel upřesňuje požadavky a selektuje. Samozřejmě si můžu říct, že na rozdíl od AI designér přináší jiné myšlenky, než je zadání majitele, protože ví, že tak to bude lepší, vnímá osobnost klientů, vymyslí prototyp.  Ale kdo ví, kam se to posune.

Shodou okolností D. včera využil AI na text letáku pro jeho nový pneuservis. Skvělý text.

Když jí poděkoval, popřála mu hodně úspěchu s novým servisem.

Milá.



....

Koupila jsem si konečně kufry. Nakonec z Lidlu . Mám z nich radost. Trochu elegance při tom cestování neuškodí. Elektrický kartáček už mám taky. Zatím se sžíváme. Po roce na dentální hygieně.( předsevzetí chodit dvakrát ročně) Bez toho už si péči o zuby neumím představit. Pokud nechodíte, doporučuji všemi deseti.


S jedním kufrem ( a svou přítelkyní)  Borek na Mallorce. David se svojí holkou se taky chystají na pár dní do Španělska. Tahle generace vydělává hlavně na cestování a požitky. V zimě byli měsíc v Thajsku.



2 komentáře:

Jana řekl(a)...

Můj brácha taky tvrdí, že za pár let budou všechno dělat roboti a skončí spousta profesí. Ale já si myslím, že obklopeni roboty, počítači a Ai budeme tím víc oceňovat ruční práci.

skarletka řekl(a)...

Keď budú všetko robiť roboti, z čoho budeme žiť my? Z lásky a zo vzduchu. Mne vždy napadne film Terminátor, akosi sa mi nepáči, kam smerujeme. Ale možno som iba zbytočne pesimistická.