středa 16. srpna 2023

Čtyři dny na cestě

Silva se chtěla podívat do Světlé nad Sázavou, kde strávila v dětství nejhezčí prázdniny. Našly jsme dům i hrobku. Ještě před tím jsme se zastavily v Humpolci v 8smicka . Na oběd v báječné restauraci BERNARD s krásným výhledem. ( restaurace je ve čtvrtém patře)

Odpoledne do kempu Stvořidla ( tam se chodili s prastrýcem a pratetou koupat), vybalily stan, kempovací křesla, knížky a víno. Na dobro jsem se ujistila, že nejsem kempovací typ. 

Další noc v zámku Třebešice . Hledala jsem něco kolem Kutné Hory a nešlo odolat. Trochu jsme se chlácholily  tím, že jsme spaly levně předešlou noc.

Nádherné zahrady. Plná knihovna odborných knihy, které bych si z fleku odvezla. Eklekticky zařízené jídelny a různá zákoutí. Všude kytice. Přesně takové chci mít i doma, takže příští rok opravdu začínám sázet. 

Další den přesun přes Kutnou Horu (  GASK galerii) do Prahy. Mám tam dvě dlouholeté kamarádky ( původem z Havířova), které shodou okolností bydlí pár minut od sebe. Spaní u Hanele, kafe u Evy.

V neděli do NG Veletržního paláce na výstavu Konec černobílé doby. Rozhodně stojí za návštěvu.

A zpátky domů.



rodinná hrobka od S.


restaurace v Humpolci


zámek ve Světlé s krásným skleníkem


výstup na nějakou zříceninu hradu 

ten prostřední je náš


Večer byla taková zima, že jsem musela vždycky jednou rukou držet knihu a druhou  zahřívat ve spacáku. 

Zítra další fotky.



3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Juchuuuu, už jsem vyhlížela:)a co kemp Sojka?taky nikdy více?Martina

Soňa Malinová řekl(a)...

Nejlépe se cítím v apartmánu, kde je dostatek místa a soukromí, kuchyň a vlastní sociální zařízení.Prostě znamení Býka na mě pasuje se vším všudy:)

Anonymní řekl(a)...

Stavitel Podpěra má ještě ve Světlé kousek od nádraží pamětní desku, mám dojem. Hrobka krásná, je to taková tamní dominanta. M.