úterý 11. července 2023

Hlavně se nelitovat

 Tak se jmenují rozhlasové vzpomínky Lenky Reinerové na ČR Vltava. 

,,Poslechněte si vyprávění ženy, která přežila tři rakoviny, válečné vězení v Paříži, dva francouzské koncentrační tábory a téměř dvouletou vyšetřovací vazbu v 50. letech na Pankráci. Ženy, která stihla být předválečnou, válečnou i poválečnou spolupracovnicí E. E. Kische, která se svým jugoslávským mužem, lékařem, prošla životní peripetií levicového intelektuála a které celou rodinu vyvraždili nacisté v rámci hrůzy zvané holocaust. Spisovatelka Lenka Reinerová a její Osudy.

Dožila se 92 let. Optimistické, chvílemi velmi dojemné vyprávění. 

....

Nedávno jsme byli v kině na derniéře živého přenosu inscenace Korespondence V + W Divadla Na zábradlí . Škoda že v půlce něco prasklo v promítačce. Doufám, že to časem dají v televizi. 


7 komentářů:

tualkraplak řekl(a)...

Už jen čtu Váš popisek k rozhlasu a brečela bych. Máme všechno, jen si pořád myslíme, že to nestačí.
Pomáhá Vám to třeba s Vaší bolestí zad? Když pak posloucháte něco takového? Mně to pomáhá dost. Čtu a zajímám se o tyto příběhy hodně a je fascinující, co lidé vydrží. Od té doby, co Rusko napadlo Ukrajinu, se nemohu dívat na válečné dokumenty. A tu sedím a piju kafe, zdravé děti (klepu)....co, co lidé vydrží, ale co vydrží ženy! 🥰🌟 Hezký den. Ochladilo se.

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji si i přečíst knížku dcery Lenky Reinerové - https://www.kosmas.cz/knihy/281052/lenka/
Pro dokreslení obrázku.

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak to je skvělý tip na knihu. Já se pořád děsím, co budu dělat u moře a tohle čtení je ideální.

Soňa Malinová řekl(a)...

Tualkraplak. Je to tak. Máme se moc moc dobře. Už mi zůstala jen bolest hlavy a s tím se dá žít i sportovat. Ale v době velkých bolestí jsem často myslela na ty, co jsou na tom mnohem hůř a vyhlídky na uzdravení mají v nedohlednu.

Jana řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Pondělí řekl(a)...

Tu knížku Anny Fodorové taky moc doporučuju!

Soňa Malinová řekl(a)...

Už mám koupenou.