neděle 23. července 2023

Dovolená


Pořád si myslím, že dovolená se dá skvěle užít i doma. Je tolik hezkých míst v okolí a tolik věcí, na které přes rok člověk nemá čas. Něco ušít, spravit, natřít, vymodelovat zahradní plastiku...




Poslední rozhovor v podcastu Buchet byl s holkou, která se rozhodla trávit dovolenou zásadně v ČR . Loni si objednala ubytování na druhé straně Prahy. Něco podobného dělá i můj brácha, který od svých 19 bydlí v Praze. Jde do centra a snaží se dívat na město jako turista.

Mně  začala dovolená už před dvěma měsíci, když jsem si ušila bílé lněné závěsy. Pokaždé, když se trochu vlní větrem, mám pocit, že jsem u moře. Taková blbost, ale působí to na mě extrémně optimisticky. Každé ráno, když vejdu do obýváku, říkám si :,,Jééé ty jsou krásné".

fotka pouze ilustrační, ale atmosféra stejná

...

My letos  opět Chorvatsko. 

D. má rád stejná místa. Ale posun tam je. Na vedlejší ostrov. 

Taky si chce vyzkoušet plavání v moři, aby na závodech nebyl překvapený. Přece jen plavat v bazénu a nebo v moři je rozdíl. Pro chvíle tréninku mám nasyslené knihy a časopisy. 

Narychlo koupené časopisy z LABEL MAGAZINE. Podařilo se mi zprovoznit paypal a domluvit doručení do Polského Těšína. Ten máme za rohem.

Někdo mi v komentářích doporučil knihu od dcery  Lenky Reinerové. Hned jsem si jí koupila na TRHU KNIH. Děkuji. Moc se těším. Zajímavý rozhovor s dcerou TADY 

Román ( taky z antikvariátu)  od Romana Němce  Možnosti milostného románu . Poslední román od Petry Hůlové nasadil vysokou laťku. Tak uvidíme. 

Bereme kola i boty na běhání. To jsem zvědavá, kolikrát v tom vedru vyběhnu:)

....

Děkuji, Kataríno, za telefonát. Moc mě to potěšilo. Vždycky mě to udiví, když si někdo dá tu práci, zavolá nebo napíše, jak má blog rád. 



7 komentářů:

Aranel řekl(a)...

Je to od Jana Němce, ale to je detail. Jsem zvědavá, co na to budete říkat, já byla rozpolcená... (a teď jsem rozpolcená ohledně tykání na blogu, hergot)

Jana řekl(a)...

Taky si myslím, že se dá užít dovolená i doma. Ovšem vyrostla jsem v domácnosti, kde se dovolená využívala téměř výhradně na malování pokojů, řezání dřeva na zimu a vaření marmelády a to už je myslím dost přes čáru, zvlášť, když je dovolená týden nebo dva. Obávám se, že to na mě nechalo trvalé následky:-) Ale jednou bych to moře ráda dala s dětmi (snad s námi ještě budou chtít, až ta nejmenší trochu povyroste).

Soňa Malinová řekl(a)...

Já to asi nesrozumitelně napsala. Hůlová nasadila laťku, takže každý po ní to bude mít těžké.

Marianna řekl(a)...

Ja mám Váš blog rada.A dlhé roky.Držím Vám palce a mám obavy o Vaše zdravie.Ste moje potešenie.

Anonymní řekl(a)...

Já vyhlížím každý příspěvek od roku 2011:)Martina

Bára řekl(a)...

Soni, od Jana Němce doporučuju i Dějiny světla - román o životě Františka Drtikola. A koukni na Spotify - je tam playlist Možnosti milostného románu - obsahuje všechny písničky a skladby, které v knize zmiňuje. Mně se knížka moc líbila, rezonovala ve mně ještě několik týdnů. :)

Jamka řekl(a)...

Mně jste potěšila , hrníčky jsou super, přináší mně krásné ráno a pohodu. Jak výše píše Mariana - také mám Váš blog ráda, často chodím opisovat knižní inspirace.