pátek 7. dubna 2023

Resumé

 Tak se nakonec ukázalo ( tedy magnet. rezonance ukázala), že mám vyhřezlé dvě ploténky krční páteře. 

Mám před sebou týdny cvičení. Kamarádka  trénuje Spirální stabilizaci páteře . Sama si tím vyléčila vyhřezlou ploténku. V létě jsme spolu běhaly. Evidentně ji cvičení zabralo.

Celkově mám pocit, že bez kamarádů, příbuzných, kteří znají nějakého doktora, bych se dobrala výsledku tak za rok. Hlavně se  nenechat  odbýt. Obvodní mi řekla, že bolest páteře časem přejde. Že to má kde kdo. Návštěva ortopeda byla moje iniciativa. Ten mě hned poslal na magnet páteře.

Ono by to asi opravdu časem přešlo, ale nezačala bych cvičit a nezměnila některé návyky sezení. 


....



Já i beránek letos na Velikonoce ležíme. 
Oba máme horší zádíčka. 

....

Na odreagování si dávám anglický humor z ivysílání Black Books . Trochu pracuju, ale moc tomu nedám. Svátky se hodí.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobře že se zjistila příčina problémů. Přeju Vám, ať je Vám brzo lépe!!!

skarletka řekl(a)...

Tak u nás mám "horší zádíčka" iba ja, baránok na tom bol podstatne lepšie.

Anonymní řekl(a)...

Držím palce, ať je Vám brzy lépe. Zkušenosti z nejbližšího okolí s vyhřezlou plotýnkou - obvodní případně neurologové potíže bagatelizují, ochtně píší prášky na bolest. Čeká se - na vyšetření na ortopedii (tam se obvykle konečně přijde na příčinu), potom se čeká na magnetickou rezonanci, potom musí obvodní podat návrh na lázně pojišťovně, pak se čeká, až to pojišťovna schválí, pak se čeká, až rehabilitační zařízení vám přidělí termín nástupu - suma sumárum, z akutního problému je chronický. V celém tom systému zdravotnictví je nějaká chyba. Když jste pak už v rukou správných odborníků, jde to dobře. To cvičení, co napravuje vyhřezlou plotýnku, mne dost zajímá. Marie

Soňa Malinová řekl(a)...

U mě to šlo hrozně rychle díky bráchovi, který mi zařídil v Praze vyšetření magnet. Dan mi zařídil ortopeda a v pondělí jdu ke kamarádovi neurochirurgovi. Nicméně mám od začátku pocit, že to všechno není vyhřezlou ploténkou, kterou můžu mít už roky, ale spíš, jako by mi nějaký vir napadal nervy.Zádové, i ten trojklanný. Každopádně je to lepší.

Larisa řekl(a)...

Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

Liška Ryška řekl(a)...

Tybrďo, nojo, je to tak. Hrozný, ta bolest, ta nervozita potom s ní spojená, jak člověk neví, jestli má ležet nebo přešlapovat vestoje nebo klečet a u toho si dávat nohu za hlavu nebo co. Achjo, bolest pryč!