středa 5. dubna 2023

Osvícená


 CT mozku, zítra na magnet páteře a dnes mi konečně ortoped dal injekci na bolest ( i s tou žádankou na magnet). Poprvé v životě bloklá záda. Ale než se k tomu došlo, řešilo se, proč mě bolí a točí se mi hlava. Pak mám takovou specialitu. Bolí mě kořen nosu. Někdy dost urputně. CT dutin ok. Asi si to vymýšlím nebo co. Aby toho nebylo málo, tak mě ještě čeká  sono hlavních tepen, EEG hlavy. 

To je  asi dárek  k padesátinám. Myslím, že se ministerstvo zdravotnictví dost pláclo přes kapsu. 

Ono to bolení hlavy a nosu se vleklo dva měsíce, ale až z tou páteří mě to dorazilo. 

Jdu do sebe. Po deseti letech jsem zrušila  svou večerní sklenku vína  a vůbec mi to nechybí. Začala jsem si dávat pozor na čas strávený zíráním do telefonu. Dodrbanou páteř mám stopro z toho. 

Někde jsem četla, že když je hlava v předklonu, představuje pro krční páteč takovou zátěž, jako byste měli hlavu o pět až sedm kilo těžší.

Snažím se přes den používat Apple Watch . Telefon odložený na jednom místě. S hodinkami můžu telefonovat, přijímat zprávy a diktovat odpovědi. Tím pádem nemám cuky sledovat instagram. 

Po  injekci mám pocit, že zvládnu i večerní divadlo s Cimrmany. Hlavně se obléct teple.

...

Včera workshop linoryt  s gymplem . 

Studenti moc šikovní. Šárka dotáhla malý lis. 





                                             S úsměvem a Aulinem jde všechno lépe.




Pokud si brousíte zuby na workshop pro dospělé, zkuste si už promyslet návrh. Nezapomeňte na to, že se tiskne zrcadlově.
Hned jak budu fit, vyhlásím termín.
.



8 komentářů:

Pondělí řekl(a)...

Soňo, ať je Ti brzo líp! Opatruj se. Kl.

Tvořilka Petruše řekl(a)...

Milá Soňo, mám ráda Váš blog, Vaše psaní :-).
To co píšete je taková pravda - mobil, víno, hlava v předklonu...já za rok také 50 ..zdravotní problémy už prostě přicházejí i před 50tkou ...
Přeji ať se máte zdravotně lépe, jinak je z Vás vidět, že jste šťastná a to je fajn...

Moc zdraví

Petra

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, Aulin je zázrak. Marie

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, hlavně zdraví a veselou mysl, na foto vypadáte velmi spokojeně, ať se daří a na workshop pro dospěláky se moc těším...krásný svátky vinšuju jarka

Soňa Malinová řekl(a)...

Beru to jako zastavení a příležitost něco ve svém životě změnit.

evulekotule řekl(a)...

Soňo, ať to není nic vážného, jen ta bloklá záda a nic víc. Ať je brzy zase dobře.

Já nedávno objevila (pro mne) nový koncept cvičení Precision Movement. Mají videa na bolavá kolena, záda i na tu vystrčenou hlavu. Já momentálně cvičím na kyčle a cítím postupné pokroky, změny v zapojování svalů. Je to takové dobrodružství s vlastním tělem a jeho fungováním. Doporučuji všemi deseti. https://www.youtube.com/@PrecisionMovementCoach/about

Soňa Malinová řekl(a)...

Mám dobrou kamarádku, co dělá individuální lekce na spirální stabilitu páteře. Tak zkusím.

Larisa řekl(a)...

Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.