sobota 12. listopadu 2022

Co nového

Původně článek, ve kterých jsem si vylévala srdíčko, jak mě někteří lidi nakrkli, ale už mě to přešlo.

Nedávno mi poslala máma od D. úsloví a myslím, že je dost trefné.

,,Naučte se rozlišovat, kdo si  zaslouží vysvětlení, kdo pouhou odpověď a kdo absolutně nic." Dřív jsem měla tendenci vysvětlovat za každou cenou. Někdy  neodpovědět, neřešit je to nejrozumnější řešení.

....

Trochu panika. Onebit migroval na Webglobe a přesun způsobil pár zádrhelů. Přestala se stahovat pošta od dvou e-shopových e-mailů, takže jsem dva týdny nevěděla o žádných objednávkách. Ještě jsem to nespravila, ale aspoň jsem se dostala ke všem hostingům a k mejlům přes server. 

Potřebuju nutně ,,rodinného ajťáka" v místě bydliště. Začíná to být stejně důležité jako zubař nebo obvoďák. Do teď mě zachraňoval na dálku Filip, ale mám z toho špatné svědomí, že ho pořád s něčím otravuju.

Tento týden Filip  přidal na web galerie AKTUALITY . Docela zásadní věc, která mi tam chyběla, ale klasicky jsem to neřešila. Hned jsem přidala další termín pletení a kutím, co jiného ještě před Vánocemi udělat. 

Jo a s tím grantem jsem trochu popojela. Zřídila jsem si datovou schránku, bez které se nedalo dostat ke grantu.  S Anetou prostudovaly. (A. dělá v galerii praxi v rámci magisterského studia Management v kultuře.) Tak snad to nějak splácám. Raději nemám žádné očekávání. Kdyby to ale vyšlo, nakoupila bych  tkací rámy na tapisérie a dataprojektor. Filmové večery...co?

....

Pracovně moc fajn. Dodělala jsem jeden projekt, další tři začala. Dvě rekonstrukce panelových bytů a studii na rekonstrukci chalupy. Dotahuju dva dětské pokoje, novostavbu a x dalších věcí. Dotahovačky jsou nejhorší. Holt některé fáze navrhování jsou méně záživné.

....

Za šest neděl Vánoce.

Máte už nějaký dárek? 

Crumble z rybízu a ořechů ze zahrady. Vytočila jsem si jednu hlubší baculatější misku . To je tak fajn  vyrobit si vlastní nádobí.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jste úžasná. Ohromně ráda čtu Váš blog. A ten citát z úvodu, chodil nedávno po fb, tak ten tesat do kamene. A obdivuji, co všechno stíháte, jste enormně pracovitá a výkonná. Škoda, že je pro mne Ostrava příliš daleko, do Vaší galerie bych ráda chodila na výstavy. Marie

Anonymní řekl(a)...

Sjela jsem seriál Normální lidi.Vleze to člověku pod kůži.Dlouho se mi to nestalo.Díky, bez vás bych to minula. Přemýšlím i o knize... protože nevím, jestli ten konec dobře chápu.Petra

Atelier Malovaná řekl(a)...

Mám ještě jeden oblíbený citát: Všechno se dá vysvětlit, bohužel ne všem.Snažím se tím řídit, taky mi to jde někdy těžko.

Soňa Malinová řekl(a)...

Vy mě tak pozitivně masírujete. Díky!