středa 31. srpna 2022

Na co se chystám do kina..

SLOVO sleduje příběh manželů Václava a Věry, kteří si dali slovo, že budou stát vždy při sobě a nepřekročí své morální hranice. Doba kolem roku 1968 ale vystavuje jejich vzájemný slib těžkým zkouškám.

Na film jsem natrefila  přes podcast mého kamaráda Petra Viziny. Režisérka tak hezky a zajímavě o filmu mluvila. 

Trailer ZDE 

Druhý film, a to se asi budete dost divit, je PSH Nekonečný příběh 

Dan vyrůstal na rapu. Díky němu jsem zjistila, že rap může být i zajímavý.

Od Vladimíra 518 máme doma knihu OBSESE a ta je vážně skvělá. 

OBSESE, to je název  publikace umělce Vladimira 518, která se zaměřuje na dvacítku unikátně vybraných současných českých umělců několika generací. Představuje je však naprosto jinak, než by kdo čekal. V neformálních rozhovorech a zákulisních fotografiích zkoumá jejich inspirační zdroje, záliby a obsese. Ukazuje umělce jako obyčejné lidi, workoholiky, fanatiky, kteří jsou fascinovaní uměním, ale i obyčejnými věcmi. Zkoumá jejich obsese prostřednictvím tří témat – umělec, jeho inspirace a pracovní prostor.
Samotné umění autorů se v knize objevuje spíše nahodile. OBSESE není publikace o umění, ale o cestě, která vede umělce k jeho stvoření.
Kniha přináší jiný pohled na nejvýraznější osobnosti českého umění jako jsou sochař a malíř Karel Malich, sklářská výtvarnice Jaroslava Brychtová, malíř Petr Nikl, fotograf Ivan Pinkava nebo konceptuální umělec Jiří Kovanda a dalších patnáct tvůrců. Spoluautorem konceptu knihy je kurátor Ondřej Chrobák, který dále publikaci doplnil o volné biografie.

...



Zasadila jsem do truhlíků bazalku. Vyrostla mi rajčata. Moje první rajčata v životě, protože loni to nějak nedopadlo. 

Mám tedy rajčata visutá. 

Každý den sklízím ostružiny a mraky spadaných jablek. Nemáte tip na nějaký kvalitní odšťavňovač?





6 komentářů:

Ivana H. řekl(a)...

Zepter. Díky, že píšete!

HOPI řekl(a)...

Slovo je povedený film, měla jsem možnost ho vidět už ve Varech jako jediný z českých filmů a řekla bych, že Gabriela Mikulková tentokrát přehrála i Fingera, kterého mám mimochodem moc ráda. Určitě si zajdi. A kromě PSH chci zajít i na Hranice lásky a Banger. Myslím, že to bude stát taky za to. Měj se krásně 😀

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak přemýšlím, kdy byla v kině na českém filmu. Asi to byli Vlastníci. A ti se mi navzdory velkému ohlasu nelíbili. Martina Fingera taky dost žeru. V Devadesátkát skvělý.Na Gabrielu Mikulovou se těším!

Soňa Malinová řekl(a)...

Zepter - kurde, to abych začala pořádně vydělávat.

Anonymní řekl(a)...

Soni, já byla z Vlastníků tak rozhozená, že podruhé bych ho nechtěla vidět. Všichni říkají "výborný film", to jo, ale jen pro toho, co něco takového nezažil. Zdraví Iwka

Anonymní řekl(a)...

ZELMER - juice maker👍
Pavla