neděle 21. srpna 2022

Během deštivého víkendu..

 ...jsem sjela všech osm dílů Julia . Já, která vaření nemám jako vášeň ( i když vařím téměř denně).  Ráno jsem  zkusila udělat podle Julie francouzskou omeletu. Odpoledne včerejší štrůdl pozdvižen pudinkem. 


Seriál je inspirován výjimečným životem Julie Childové a jejím dlouholetým televizním seriálem Francouzský šéfkuchař, který je průkopníkem dnešních populárních pořadů o vaření. Prostřednictvím Juliiny osobnosti nahlíží na toto období amerických dějin...







 Začala jsem číst Přes matný sklo ( opět Petra Hůlová). Kniha, kterou přečtete během odpoledne.

Sledujeme v něm vyprávění dospívajícího syna a jeho matky, kteří ze dvou rozdílných osobních i generačních perspektiv nahlížejí život svůj i svých nejbližších. Ústředním tématem knihy je lidská samota, neupřímnost k sobě samému, sebeobelhávání. Petra Hůlová vnímá tragické pod povrchem všednosti, je mistrnou pozorovatelkou lidských povah, postojů a vazeb mezi lidmi.




D. mi koupil kytku. Jen tak. Je nádherná.



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Soni, kde jste prosím sledovala tu Julii?

P.S. závin vypadá báječně!

Veronika

Soňa Malinová řekl(a)...

Na HBO.

Martina řekl(a)...

Štrůdl s pudinkem vypadá skvěle, určitě někdy vyzkouším!

Krumlenka řekl(a)...

Soni, vynikající je i film Julie a Julia, prolínají se tam dva různé životní příběhy...taková romantika na večer:)...když jsem pak přišla domů z kina, tak jsem měla touhu a chuť vařit taky podle Julie Child.
Kytka je krásná.
Mějte krásné letní dny, Krumlenka

Anonymní řekl(a)...

Diky za tip na serial Julia, zkoukla jsem ho za dva vecery. Jednotlive dily serialu The French Chef jsou k videni na Youtube a Juliina kuchyn (ve ktere varila doma) je k videni v Muzeu americkych dejin ve Washington, D.C.
Serial je vskutku inspirativni.
Hezky zbytek leta, emili