středa 2. března 2022

V pondělí v jednu ráno vzbuzená...

 ...myslím na jadernou válku. Je to tak. Patřím k těm, co čtou články, jak by vypadala země, kdyby se použily všechny jaderné zbraně.  Ještě chvíli a je ze mě prepper.

...

Úterý. Přestala jsem vyšilovat a sledovat každou hodinu zprávy. Za chvíli s mámou do města, pak na skok do galerie, za švadlenou a zpátky domů. 

Kromě toho, že bychom měli myslet na druhé, tak taky na sebe. Dělat všechno proto, aby nás nezachvacovala panická úzkost.

Už během pandemie psychologové doporučovali dělat manuální práci. Mně pomáhá uklízení a vaření. Na to jaký jsem bordelář, budeme mít brzy domácnost vypiglovanou.

Plánování na pár dní dopředu. ( přivrtám police do koupelny na ručníky) Nevynechávat pravidelné činnosti a uskutečnit to, co jsme si naplánovali ještě před invazí, i když zrovna na to nemáme náladu. 

Časově omezit sledování zpráv. 

Setkávejte se s lidmi, kteří méně stresují než vy. 

Jít do hor.

Co pomáhá vám?

....

Včera jsem  vyvěsila keramický set na prodej ( bez aukce) pro Ukrajinu. Během chvilky se ozvala kamarádka a koupila ho mnohem dráž, než byla cena. 

Její muž byl s Červeným křížem na Ukrajině a dovezl 425 žen a dětí.

Lidi jsou tak štědří a odvážní.



8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Soni, já jsem přestala sledovat zprávy, poslouchám v práci Radiožurnál, ale už to kombinuju i s jinými pořadi na poslech...musím víc chodit ven a taky uklízím. S dcerkou jsme vytřídily oblečení, které teď pomáhá jiným. Když jsem jí vysvětlovala, že vlastně ty děti nemají momentálně nic kromě toho, v čem utíkají, dokázala se těch vědcí vzdát mnohem snáz...
Tak ráda bych, aby to skončilo jako zlý sen...
jsem ráda, když jdu k vám nebo k Lucii a něco si od vás přečtu...díky za to!
Krumlenka

Jana řekl(a)...

V případě jaderného konfliktu jsem překvapivě v klidu, protože jestli propukne, všechny naše problémy zmizí:-) Pomáhá mi, že chodím normálně do práce, kde jsou pořád nějaké problémy k řešení, tak člověk nemá tolik příležitostí řešit válku,a pak mi taky pomáhá se za všechno modlit. I za toho Putina, aby buď dostal rozum, nebo srdeční zástavu (nadsázka).

Soňa Malinová řekl(a)...

Krumlenko, to je moc hezké, jak jste do toho zapojila dceru.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani, hezký článek ( hlavně závěr ) byl na FORUM24
https://www.forum24.cz/obavate-se-jaderne-valky-strach-ale-k-nicemu-nepomuze-a-putin-se-navic-take-boji/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=69DN6D56o6l-202203010834&dop_id=15615097

Zuzana řekl(a)...

Manuální činnost pomáhá, za víkend jsem toho ušila víc než za celý zbytek února:-) K úklidu se dostanu později. A přes týden mi moc pomáhá práce, je tam tolik jiných starostí, paráda. Jinak to vnímám dost silně a doléhá to na mě, Ukrajinka v rodině, navíc je to tak blízko... Každý v rodině se nějak zapojil aspoň k té prvotní pomoci, jsem ráda, že děti v tomhle smýšlí podobně jako já s mužem. Modlím se za rozum pro Rusy, ti teď mají hlavní slovo.

Jana řekl(a)...

Soni, díky za tip, článek super. Teď se bojím ještě o trochu míň:-) J.

Soňa Malinová řekl(a)...

Zuzko, taky se modlíme. Nikdy by mě nenapadlo, že opráším ruštinu a budu číst ruské pro i protiruské noviny. Ta masáž Rusů je šílená.

Anonymní řekl(a)...

Ja to robím ako Janka. Už 8 mesiacov nečítam noviny a nepozerám správy. Tá všade prítomná masírka v správach len o zlých veciach mi proste nerobila dobre. Tak som sa od zlých správ proste odstrihla. Chodím do práce, prírody, starám sa o rodinu, kde môžem pomôžem, snažím sa šíriť dobrú náladu ale strach už nešírim ďalej. Pochopila som, že strachom nič nevyriešim. Každý večer poďakujem Bohu za všetko dobré čo ma postretlo a modlím sa za tých, ktorí majú menej šťastia.