středa 26. května 2021

Vzpomínáte jak jsem loni vyráběla...

 ...dřevěné záhony?

Tak to už je pasé. Jednak nám tam chodí kadit všechny kočky z okolí včetně té naší a za druhé je to ideální bistro pro slimáky.

Letos jsem na to vyzrála. Ověšuju terasu ze všech stran.

Bazalkou, petrželovo natí, pažitkou a pidi rajčaty.

Vnější parapety v přízemí se mi taky osvědčily.

Až letos mi došlo, jak důmyslně osázeli zahradu předchozí majitelé. Začíná to sněženkami, zlatý déšť, šeříky, magnolie a brzy budou pivoňky.




3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Soni úplně rozumím, slimáci, ptáci, všichni chtějí žrát... A kočky, škoda mluvit. Ještěže mám jeden exemplář doma, tedy jen doma, jinak bych jim to kadění zatrhla :).Já bylinky mám na terase, vysoko, bych je jinak nepozřela. Mezi rajčata mi chválabohu nechodí. A staré zahrady mají hlavu a patu, nemají černou folii, kamení místo trávy a kvetou. Zdraví Lenka z Ovy.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jj, my to máme na zahradě hodně bujné a živelné. A v tom je ta krása.

Alena řekl(a)...

Ja mám kamení místo trávy, lebo na Záhorí je sucho a nezmysel pestovať trávu a psy potrebujú labky bez blata, teda kamienky, rastliny sú trvalky, trávy a byliny našich lúk, staré ovocné stromy a šeřík, paletové kvetináče vysadené pre oko a podhorskú klímu, bylinyky tiež na palisáde z paliet, lebo cikáči.... slimáky mám len od susedov, lebo deti vychovávajú tak, že sa so slimákom rozlúčia a prehodia ho k nám:-/
Som spokojná a múdrosť vidím aj v takejto záhrade:-)