pondělí 31. května 2021

Granola nebo müsli

 V pátek zase za dědou . Cestou tam jsme to vzali přes  ŠUFAN  

Vyráběla jsem pro ně limitovanou edici nádobí. Byli tak hodní, že mě provedli celou firmou, výrobnou, kancelářemi ( které si mimochodem navrhovali sami a moc hezky). Všude uklizeno, jako by čekali hygienu. 

Dostali jsme výslužku . Zatím jsme ochutnali ořechovou granolu, kokosová hnízda, pražené mandle, kešu a všechno strašně dobré. 

Nedávno holky z Vývařovny  řešily, jaký je rozdíl mezi granolou a musli a že je granola  beztak marketingový tah. Tak není. Granola se zapéká, kdeždo musli jsou jen namíchané ingredience. Mimochodem holky z Vývařovny  miluju. Jejich hodnocení jídla, restaurací, vtip.  Vždycky, když jdu do města pěšky, pouštím si jejich podcasty na SPOTIFY. Asi trilionkrát řeknou :,,je to tak" ,,mega dobrý" , ale i tak to ráda poslouchám.

...

D. šťastný. Otevřeli vnitřní bazény. 

Já si koupila svetr a mikinu. Takové přízemní radosti, ale i to se počítá.









8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

zrovna dnes jsem četla zajímavost o historii granoly - tady dávám odkaz
https://superkvasaci.cz/fermentovana-granola-s-kvaskem-bez-lepku-zdrava-krupava-svacina-nejen-pro-deti/

Anonymní řekl(a)...

pardon, zapomněla jsem se podepsat. Alena

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji za odkaz. Obdivuji, kdo si sám doma vyrábí.

AnKor řekl(a)...

Aleno, děkuji Vám za odkaz. Musíme jí s dětmi zkusit:-)

Aranel řekl(a)...

Taky si vyrábím granolu. Je to trochu patlání, ale to je zábavný, a výsledek je dobrej. No a připadá si hipsta a bezobalově a moderně :)

Veronika řekl(a)...

Holky z Vývařovny taky ráda poslouchám. "Je to tak" jste vystihla přesně, dokonce jsem to od nich i pochytila. Dřív jsem si podle IG a blogu myslela, že to jsou jen nějaké zamindrákované divnoholky, ale podcast mi na ně změnil pohled. Navíc Jana píše skvělé chytré články pro Heroine, doporučuju.

Aranel řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Aranel řekl(a)...

...připadám. Na podcastu Vývařovny mě irituje ta formulace "(červená polívka z Letný) je moje věc", ale web čtu odjakživa a mám ho ráda. A poslouchám vlastně i ten podcast, no!