sobota 3. října 2020

Splněno

 Odvoleno, sesbíraná jablka, ořechy, navařeno. Zítra místo hor a jiných radovánek budeme v sobotu šotkovat na zahradě. 

Argument, že v krajských volbách zas tak o nic nejde ve srovnání s volbami parlamentními nebo do městského zastupitelstva, je sice pravdivý ( kraj nám neudělá půl miliardový dluh, nezbrzdí důchodovou reformu, školství nebo zdravotnictví) , nicméně i na kraji jsou oblasti, které nakonec ovlivní náš soukromý život. Co takhle výstavba dalšího zbytečného obchodního centra, rozvoj kultury,  téma ovzduší...

Prosím, volte i do senátu.

....

Co jinak?

Včera jsem šla zkontrolovat, jak jde Danovi plavání. Má osobního trenéra. Prý mám chodit častěji, trhl rekord. 

Pokud Vás zajímá, jak se daří Davidovi v Holandsku...tak ve zkratce:

Bydlí s Alešem u Čecha. Mají krásné bydlení, soukromí a předzahrádku na grilování. Půjčil jim kola, kousek od domu je skate park( už se s místními seznámili) . Pracují pro stavební firmu. Uklízejí po stavbách. V pondělí jdou malovat byt.

Moje auto v horším stavu, než jsem si myslela. 14 denní anabáze, jak se vlastně udělá odhad škody v zahraničí. Jsem v šoku, že až po dvou týdnech jsem se konečně dovolala k někomu kompetentnímu z ČSOB, který mi poradil, co máme dělat. Do té doby požadovali odhad škody od místního autoservisu.  Přemýšlím, jak by to chtěli zrealizovat, kdyby auto bylo nepojízdné a odstavené na dálnici. Že by majitel autoservisu jel ve svém volnu k autu, nafotil a udělal odhad?  Každopádně autoservisy nic takového nedělají, i když k nim dojedete. 

Davidův výjezd mě už stál slušný balík peněz, ale pořád si říkám, že za vysokou bych dala víc. Vůbec nechápu, jak můžou fungovat samoživitelky s pevným platem. Kluky lepší šatit než živit. Borkova večeře se skládá ze 4 vajíček, pečivo a pak celý tvaroh. Po půl roce vaření, kdy korona, prázdniny a opět distanční výuka, začínám číst blogy o vaření, abych načerpala inspiraci a neprovařila výplatu.

No ale zas takový chudák nejsem. Pořád mám na hezké knížky, výlety, sem tam na jídlo v restauraci, charitu a další drobné radosti. 


                                                   ( tady kluci bydlí) 


                                                                   Amersfoort

Mým kamarádkám taky ti nejstarší odjíždějí. Silva má Matese v Aglii, Gabce narukoval Jáchym na vojnu. Jediná Monika má ještě všechny děti školou  povinné. A jak je těch našich dětí dohromady celkem dost ( 13) , tak se pořád něco děje. A nejen s dětmi, ale i s námi. Jsem tak ráda, že se máme.

9 komentářů:

Jana řekl(a)...

Nejsem samozivitelka, ale můj muž celý život mizerně vydělává. A stavíme dům. Tři děti, z toho dva pubertální kluci. Neprojime všechny prachy jenom díky tomu, že díky zahradě jsme v podstatě soběstačni v zelenině a ovoci, máme slepice (takže ty vajíčka by byly v poho), brambory a česnek a občas králíka od tchána. Levnější hovězí od bratrance (jednou za čas, když skoli jednoho z býků, co chová). Nám by se hodila ještě kráva, půlka nákupu je vždycky mléko a mléčné výrobky :-) A vařím furt.

Soňa Malinová řekl(a)...

3 děti, domácnost, pěstovat brambory, zeleninu + chov slepic, to je už práce na plný úvazek. Chodíte do práce?

Anonymní řekl(a)...

Jsem ze Zlínského kraje a po dlooohé době jsem byla u krajských voleb. Proč? Protože Čunek! Co tento člověk udělal za paseku ve zdravotnictví v tomto kraji během poměrně krátké doby je neuvěřitelné! Jsem zdravotník a byla jsem na setkání s tímto člověkem se zdravotníky. Něco tak otřesného jsem nezažila. Arogance, povýšení,přehlížení,jájínkovství,nezájem. Já jsem hejtman = můžu si dělat co chci. A nemusím nikomu nic vysvětlovat.Je mi přes padesát let a vrátila jsem do doby před revolucí,kdy každý papaláš si dělal opravdu co chtěl!! Strašné!!!! A teď když sleduji průběžné výsledky voleb,jdou na mě mrákoty. Zatím je na druhém místě. Já to nechápu. Je mi z toho zle.
Katka

Soňa Malinová řekl(a)...

Čunek v KDU- ČSL je ostuda.

Soňa Malinová řekl(a)...

No tak u nás zase suveréně ANO 32% a 8% SPD, ale příští parlamentní volby vypadají nadějně.

Aranel řekl(a)...

A ve Středočeským kraji to Babiš projel! Projeeeeel! Mám radost. Z cizího neštěstí, ale ať, i z krajskýho štěstí.

Anonymní řekl(a)...

Tak ve Zlínském kraji ANO��díky těm, kteří se chtěli zbavit Čunka

Anonymní řekl(a)...

Taky mám z voleb velkou radost, JM kraj, KDU, Starostové, ODS a Piráti už mají koalici...jsem spokojená. A k tomu jídlu...no, je to mazec, vždycky jsem vařila, protože zastávám názor, že to za 1. vyjde levněji a za 2. všichni se nají a je klid. Jinak všichni chodí furt do ledničky a hledí, co tam je :-) a sem a tam... Už půl roku bydlíme bez dětí /což je -3 osoby/ a je to nebetyčnej rozdíl, jak ve spotřebě jídla, tak i v kosmetice, šampóny, sprcháče a o toaletním papíru ani nemluvím :-). Přeju všem pěkný dny, zdraví a pohodu. Petra

Loan lender řekl(a)...

Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
whatspp Number +918929490461
Mr Abdullah Ibrahim