úterý 6. října 2020

Sloupky

 Sloupky  spisovatelů jsou jako blogy, jen nás  mnohonásobně převyšují.

Články  od mých oblíbenců  (Emila Hakla nebo Petry Hůlové). Našla jsem odkaz i u Dědečkova zahrada. A hned jsem věděla, že to bude moje krevní skupina.

V galerii ideální prostředí na čtení.

Prohlížím si výtvory z pátečního kurzu.  Chodí i Olívka (Mode de Boulangerie) . Podezřívám jí, že zapřela roky chození do lidušky, tak moc dobré to je. Holky už jsou zabydlené. Mají své šuplíky na výtvory, kávu, čaj a vánoční perníky z IKEA. Vůbec by mi nevadilo, kdyby galerie ožila tímto způsobem i v jiných dnech.

Já měla minulý týden Dílnu výtvarného umění s gymnazisty ( jak to paňučitelka na výtvarku vznosně nazvala)  Devatenáctiletí. Vůbec jsem nečekala, že budou v tvoření tak aktivní.  Škoda že nám zase gympl zavřeli. Pokračování v nedohlednu.





( Olívka)


Dáša, která vede kurz.









Snažila jsem se tématicky navázat na výstavu vláčkařů modelářů a zároveň aby stromy vyšly víc výtvarně.

Mě to s nimi baví !

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Škoda, že je k Vám tak daleko. Jak ráda bych chodila do galerie na kurs!!!! Srdečně zdravím, Marie

Soňa Malinová řekl(a)...

Taky zdravím!

Alžběta řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Alžběta řekl(a)...

Ten kurz, to je sen!

zajíc v hájku řekl(a)...

Díky Vám, milá Soňo, končím s otálením a vytahuju barvy. Už to nevydržím :) Jen teď se mi Brno zdá tak nějak víc daleko...

Soňa Malinová řekl(a)...

Zajíc v hájku má moc hezký blog a tu přípravu veselky si s chutí pročtu, i když už to mám za sebou.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, moc ráda a pravidelně Váš blog sleduji, ale píši minimálně. Vaše příspěvky jsou zajímavé a líbí se mi, že napíšete vše tak, jak opravdu je.
Jsem moc ráda, že jste se v posledním příspěvku zmínila o Olívce. I její blog mi moc chybí. Zahlédla jsem ji na jedné Vaší fotografii a vypadá krásně. Obdivuji Vás, v čem všem se angažujete. Přeji Vám jen vše nejlepší. Miluše.

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji , Miluše, za vzkaz. Olívce vyřídím jak jí to moc sluší a že je dost těch, co jim chybí blog.

zajíc v hájku řekl(a)...

Jéé, děkuji Vám za zpětnou vazbu. Atmosféra veselky se nám opravdu vydařila. Nejdůležitější bylo sdílet tento den s našimi nejmilejšími. To je základ :) Myslím, že jsem další jináč Ameriku neobjevovala. Z jiného soudku. Hoodně dlouho si pohrávám s myšlenkou, že bych si nechala poradit s naší předsíní a koupelnou v noře, ale ještě jsem se nerozhoupala. Nejsem totiž vůbec technický tip a nedokážu posoudit, zda je nějaká má vymyšlenost realizovatelná. Chtělo by se Vám do Brna? Opatrujte se! m.