sobota 17. října 2020

Pan Václav Cílek by ze mě měl radost.

 Dnes  říkal v televizi, že ideální pro psychického zdraví je kombinace lenošení a mírného pohybu. Za těch deset let co ho sleduji, přešel od katastrofických scénářů k mírnému optimismu a musím říct, že dnes mi mluvil z duše. 

Sobotu jsem začala pohybem ( úklid ) a pak už jsem jen lenošila. Kromě jiného jsem si pustila dokument o ostravské vile od  Čestmíra a Lubomíra Šlapety.( netuším jak se to skloňuje )  Vila byla zapsána jako třetí vila v České republice coby  národní památka hned po vile Tugendhat a Müllerově vile. ( děkuji za odkaz, Štěpáne, posílám dál)  Koho zajímají krásné funkcionalistické vily a osudy s nimi spojené, tak TADY  

V dokumentu se mihnul historik Martin Strakoš. A to máte hned další hodinu ,,zabitou" . Kdo je Martin Strakoš?  Co je to za spolek, kterého je součástí. Jééé to je zajímavý název spolku. ( Okrašlovací spolek Za krásnou Ostravu  ) Aha. Oni vydávají buletiny. To si přečtu. Čtu....a je večer.

Rozhodně taky stojí  za vidění dokument o arch. Ladislavu Lábusovi .  Námět a dramaturgie Kamila Teslíková (ta co vymyslela Bydlení je hra ), produkční zlatá Martička. Holky, mně se po vás stýská.  





Tady se to už rýsuje. Křesílka zrepasovaná. Koberec nakonec vezmeme o trochu větší, ale jinak barevně i stylově  nám  ladí. Nohy od gauče vyměníme za dřevěné. 


Děkujeme za všechny náměty na jména. Některá hodně pobavila. Jste v tom velmi kreativní:)





6 komentářů:

kytka řekl(a)...

..kocka je zrcatko... mame radi kocky.
vila je paradni pred lety jsem ji videla.
kresla jsou skvela. Jsem rada, ze repasujeme.
at se dari
M

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že se do Vašeho života kočka svým naturelem hezky hodí. Sama jsem kočkomil a momentálně u jedné bydlím. :). Však poznáte, jak to mezi kočkama a lidmi chodí, ha ha. Dokument o arch Lábusovi skvělý, skvělý ! A Kamila ??? no kde je?? Její pořady mám moc ráda a ji taky. Vtiskne své práci lidství, možná spíš člověčinu. Hezkou neděli. Lenky z Ovy

Anonymní řekl(a)...

Soni, dík za odkaz na dílo pánů Šlapetů, krásný film i dům...a dobří lidé v něm
a krásná a užitečná je i Vaše práce, pohovka+koberec+křesla+parkety=nádhera
hezký podzim vinšuju jarka

Soňa Malinová řekl(a)...

Já asi kočkomil nejsem. První dny jsem byla úplně rozhozená, jak mám ráda samotu a klid a najednou takový poděs. ( během týdne padly kytky i koberec) . Ale s každým týdnem je to lepší a lepší. Dřív vydržela venku jen pět minut a rychle zpátky a teď i půl hodiny. Kdo ví, co se jí venku dělo, než jsme jí našli.

Štěpán Duháň řekl(a)...

Soňo, to já naopak děkuji Vám, za nekonečnou inspiraci a Vaši skvělou energii. Krásný den.

Štěpán

Alice řekl(a)...

Dobrý večer Soňo.
Chci si nechat obnovit dvě křesla po babičce. Poradíte mi prosím, nebo dáte mi tip na "dílnu" (klidně okolí Havířova), případně tip jen na to,kde se dají sehnat nějaké zajímavé čalounické látky? A děkuji Vám za blog- za inspiraci v lidské i v designerské rovině.
Alice