pondělí 20. ledna 2020

Pracovně...

... dost rušné.

Kromě navrhování několika bytů a domů se chystám na další rekonstrukci bytu. Loni jsem dělala jednu rekonstrukci  veřejné budovy , byt a dům a zase jsem o něco chytřejší. Například v tom, že když doporučím své řemeslníky, že je lepší to už i celé koordinovat. Když si to koordinují mezi sebou nebo majitel, který  věcem nerozumí, není nikdo, kdo by je popoháněl. Ušetří se nejen čas, ale i peníze.

 Na začátku února nastupují. Rekonstrukci koupelny, wc, chodby a kuchyně bychom chtěli zvládnout  do čista za 14 dní. Potom montáž kuchyně a dveří.
S každým řemeslníkem jsem rozepsala denní plán. Tak uvidíme, jak to pošlape.

Co se mi osvědčilo je ( a to platí ve všech oborech), každý ať dělá jen to, v čem je opravdu dobrý. Takže i když by instalatér uměl bourací práce, vyřezat dveře atd , najala jsem bourací partu, která to to za víkend vybouchá a odveze.


Návrh koupelny do domu. Tady jsem evidentně potlačila svoji tendenci k jednoduchosti, protože se vodě odolná tapeta k majitelce skvěle hodí. Polyuretanová stěrka na podlaze a ve sprchovém koutě...já už to úplně vidím.

12 komentářů:

Dáša řekl(a)...

milá Soňo,
moc se mi líbí Vaše realizace. Moc prosím, až bude cokoliv z toho hotovo, nasdílejte fotky, jestli to bude možné. Budu se těšit.
Dáša

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že Lucie jednou psala o nezdravém nadužívání výrazu "dechberoucí" ale já jak jsem poprvé viděla tu tapetu, tak jsem fakt ztuhla a jen vydechla vauuuuuuuu.
Nádhera a mohu-li soudit podle fotky, krásné tlumené pastelové barvy, žádná ostrá divočina.
Také mám ráda dřevo ale tady by se mi na vaně a umyvadle líbila jednolitá barva, šeď.
Ale ta tapeta je dechberoucí:-)
Magda

Eva řekl(a)...

To je nádhera!!! Eva

Eva Pěničková řekl(a)...

Něha.

Jana řekl(a)...

Krásná tapeta, respektive celý ten návh. Můžu se zeptat, jaké jsou zkušenosti s údržbou?

Anonymní řekl(a)...

Mila Soňo, mohla byste prosím nastínit i ty Vaše propocty, jak dlouho trva rekonstrukce chodby, koupelny, kuchyne? Chystam se tez něco doma zrekonstruovat, ale nemám ponětí, jak dlouho to muze trvat:) těším se na Vase dalsi navrhy a svatebni pripravy! :) at se Vam dari! Klara z Libcic

Soňa Malinová řekl(a)...

Tapeta se běžně dává do sprchových koutů. Je vodě odolná.

Soňa Malinová řekl(a)...

Délka rekonstrukce může trvat 2-3 týdny,ale taky jednou tak déle. Záleží na řemeslnících, koordinaci, jak moc se přesunuje elektro, voda. Zrovna u této realizace odpady a elektro zůstává na stejném místě. Mým známým dělali koupelnu skoro dva měsíce.

A jen tak mimochodem... řekl(a)...

Vypadá to nádherně! Tapeta určitě přispěje k parádnímu relaxu ve vaně.
Jitka

Janka řekl(a)...

Nemám slov ta tapetě 🖤

Krista Ž. řekl(a)...

Wau, tak to je nádhera. Jednoduchá sanita a tak jemná a romantická tapeta. Tam bych byla furt. :-)

Unknown řekl(a)...

Mohla bych se, prosím, zeptat, odkud tapeta je? Je nádherná.