sobota 21. září 2019

Kamera Oko Ostrava

 Každý rok si říkám, že půjdu ( když máme ty Vary tak daleko, že ), ale vždycky na to zapomenu.

Kamera Oko

Předběžně jsem si vybrala film z české sekce a  krátkometrážní . Zahájení v GONGU ( bývalý plynojem) film  La Gomera v úterý 24.9. Ve čtvrtek dávají Nabarvené ptáče.
Určitě je z čeho vybírat.

Plakát druhý zleva mám zarámovaný a dělá velkou parádu.

D. hrozně nerad chodí mezi lidi. Zvlášť kde je velká koncentrace intelektuálů, kteří to i svým zevnějškem potřebují potvrdit. Což u této akce trochu hrozí. Naštěstí většina filmů, na které mám zálusk jsou v minikinu a tam se vejde mini počet lidí.



                                                                     ( Gong )

.............
sobota

Výlet do Olomouce.
Vzali jsme to přes Galerii Caesar, na oběd k Drápalovi ( tam se vždycky dobře najíme  a Plzeň vynikající), na kafe a zákusek s Adélou Janskou a Jakubem do Longstory .

Už jsem dlouho neviděla tak ošuntělou galerii. Špinavé stěny, kupa nějakých věcí, nábytku, divné osvětlení. Celkově to působilo jako před rekonstrukcí.
Ale i takové zážitky jsou přínosné. Taky mám v galerii nasysleno pár věcí , které tam nemají co dělat. Příští týden poletí pryč.

To mi připomíná, že máme zkrácenou otevírací dobu út-čt. , než najdeme náhradu za Marka, který věrně jednou týdně hlídal galerii. Pokud jste z okolí a rádi byste jednou týdně pracovali mimo domov a byli v hezké prostředí s vysokorychlostní wifi, ozvěte se. ( info@malinadesign.com)







5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo (milá Olivko), Vaše blogy spolu s několika málo dalšími (např. zasetalucie) jsou jedny z mála, které čtu, které čtu celá léta:-) a nejvíc oceňuji, že jsou tak nějak normální a ze života, nezahlcené spoluprací a jste moje virtuální "kámošky", i když se neznáme a osobně jsme se nikdy nepotkaly...u vás obou se dost často inspiruju, ať už ohledně cestování nebo co číst, k zařizování bytu nebo jen tak. Dovoluji si využít Soni prostor v komentářícha Olivce popřát, ať se jí daří, držím palce... a děkuji:-) Jana z Prahy

Soňa Malinová řekl(a)...

Poslední odstavec smazaný na přání O. Vyřídím.

Aranel řekl(a)...

Z Nabarveného ptáčete jsem musela po hodině odejít. Pamatuju si, že když jsem to kdysi na gymplu četla, dočetla jsem to, ale v některých pasážích jsem musela knihu po každých tak 4 stránkách odkládat a rozdýchávat. A to u filmu nejde, a navíc ty obrazy drásaly ještě víc než text.
A v Long Story Short jsem byla v sobotu na večeři! Musely jsme si chodit navzájem ve stopách, Soňo. (Vystavovali jsme s časopisem na veletrhu LITR)

Soňa Malinová řekl(a)...

Na Ptáče nejdu. Nedívám se na žádné filmy z války a už vůbec ne, kde jsou děti. Já si všechnu tu hrůzu umím představit i bez filmu. Ale určitě je dobře, že se takové filmy točí. No a s tím Litrem jsem to totálně zabila. Vůbec jsme netušila, že je. Vždycky tam nakoupím krásné plakáty a pohlednice. Chjo.

Aranel řekl(a)...

Můžou si za to i sami, však nebyl po městě snad jediný plakát...
No byly tam krásné věci, byly.