pátek 6. září 2019

To září!

Už zas dělám od od nevidím do nevidím.
A to září je taky výživné, že ?
Finančně i úkolově.
Do toho vernisáž.
Ještě příští víkend Kunštát s keramikou a pak snad klidněji.

Z výstavy mám moc dobrý pocit.
Krásné fotky.

Na vernisáž přišlo maximálně dvacet lidí, což nahrává argumentům od D.
( zbytečně vynaložená energie a peníze pro malou skupinu lidí)
Ale raději mít pesimistu, který krásně vymaluje galerii a pak nainstaluje výstavu, než z dálky pozorujícího optimistu.






po instalaci



Nemám čas se vypisovat, tak jen tip na skvělý seriál, co běží v televizi. První díl je možné přehrát tady Svět pod hlavou a pak každé pondělí. Všechnu tipů na filmy máte vlastně od D. Já už to jen posílám dál.


Krásný víkend !







10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Děkujeme D. gábina

Anonymní řekl(a)...

Seriál doporučím i britský originál, podle kterého je natočený ten český, základní myšlenka stejná, jen upravené reálie - Life on Mars a druhá série Ashes to ashes. Zdravím!
iva

Jana řekl(a)...

No já k té vernisáži... já bych třeba ráda na nějakou šla, ale vůbec nevím, co se tam dělá, a byla bych z toho nervózní, že udělám nějaké faux pas, tak radši nejdu. Stejně jako nevím, jestli se v galerii platí vstupné... jsem nevzdelana, vím, žiju na venkově😁

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani, tenhle blok má spoustu lidí a bydlí ve městě. Vstupné se tam neplatí . Já osobně radši chodím s někým, protože než vernisáž začně ( a kurátor něco k výsavě řekne) si připadám bezprizorně .

Anonymní řekl(a)...

Já mám vernisáže moc ráda. Je to setkání s autorem,který vystavuje,většinou i pěkné popovídání,hudba + setkání s lidma podobně naladěnýma a vínko je milý bonus :-). Problém je,že v menších městech těch zajímavých výstav a vernisáží je minimum což mě štve,mám pocit,že regionální kultura ve smyslu výtvarna těžce zaostává a do velkých měst to mám z ruky(myslím dojet na vernisáž). Mě konkrétně navíc současná fotka moc nebere,chybí mi spíš výstavy grafiků a malířů ať už současných tak i retrospektivní výstavy výtvarníků,kteří už nejsou mezi námi či výtvarníků renomovaných vyššího věku. Doporučuji pana Pavla Sukdoláka. Nádherné,barevné,hluboké,něžné grafiky. Jen nevím jak na tom p.Sukdolák zdravotně je - má kolem 95let.
Tak se mějte Soňo krásně a děkujeme za tipy.
Katka-Kroměříž

Soňa Malinová řekl(a)...

My jezdíme jednou za čas na víkend do Prahy nebo na otočku do Olomouce . Obejdeme najednou několik galerií a pak zas chvíli z toho žiju:) Sestavit kvalitní , hodnotný výstavní plán bez financí je hrozně těžké. Vůbec jsem netušila, co to všechno obnáší. A je fakt, že vlastně ještě stále v tom tápu. Letos bude méně fotek a bude víc grafiky a dokonce i užité umění.

Soňa Malinová řekl(a)...

Odkaz na britský seriál jsem zaznamenala.( zkusím najít) U toho českého se mi moc líbí přesun do úplně jiného politického uspořádání.

Anonymní řekl(a)...

Ze seriálů sleduji na ČT art Tohle jsme my, je ze života. Přeji krásný večer i víkend, Iva

Plihalova řekl(a)...

Chodím na vernisáže ráda...a z vesnice jsem.Hezký den.JP

Anonymní řekl(a)...

Díky za tip na seriál, je důvod se po víkendu těšit na pondělí