neděle 16. prosince 2018

Zdraví svým příbuzným koupit nemůžeme...

...ale pár rad, které zdraví napomáhají, ano.



Srozumitelným způsobem vysvětlený význam žvýkání, střev, žaludku, prdů a vzhled ( ehm...prostě víte čeho)

Opakování matka moudrosti. My, co jsme v některých věcech nepoučitelní, bychom si některé rady měli vytetovat na ruce. Třeba pitný režim.

Ke konci knihy návod na 10 denní očistný režim střev. Nic drastického. Jen trochu méně jídla, jiná skladba jídelníčku, delší čas na žvýkání, víc vody. I přesto, že autor má na některé potraviny jasný názor, vyhýbá se strikním řešením.

Pokud je pravda, že ve střevech se nachází 80% našeho imunitního systému a my máme nějaké zdravotní problémy, je na čase se zamyslet , jak a co jíme.

9 komentářů:

Marťula řekl(a)...

Hezký večer.....stálo by za to si jí přečíst,po dnešním dni vyprazdňovacím a zítřejším vyšetřením.Vlastně...jsem na dietě již více dní....nic mě nebolí....ale.....divný pocit zda vše bude tak jak má být.
Hezké adventní dny Marťula

Ilona Ř. řekl(a)...

Soňo,tak tahle knížka je přesně nyní aktuální pro mě!Asi si o ní ještě napíši Ježíškovi.Podobné zdravotní problémy řeším už delší dobu😞Také mě čeká po Novém roce vyšetření jako Marťulu:-0Pod stromeček hodně zdraví,všem!

Soňa Malinová řekl(a)...

Přeju, ať je všechno vpořádku, krásné svátky a pohodu.

Ren řekl(a)...

Už dlouho se chystám na Obsahuji davy na podobné téma :-)

Anonymní řekl(a)...

No tak to bude zajímavé čtení. To, že 80% imunity obstarávají střeva spolu s dýchacím systémem je pravda. Člověk to bere jako samozřejmost, že něco sní a pak to vy..kadí, ale je to fakt dar, když vše funguje, jak má;-). Já se detoxem a úpravou stravy zbavila úmorného ekzému, který mě trápil ještě ve třiceti letech. Však vzhled stolice po zeleninovém anebo masitém jídle je hóódně odlišný:-)
Marťule a Iloně přeji, ať vše dopadne ok.
Soni, taky přeji hezký Advent a svátky!
Žaneta

Soňa Malinová řekl(a)...

Já jsem hrozný masožravec. Ubrat by neškodilo.

Jana řekl(a)...

Pro me doposud celozivotni tema. Musim si denne hlidat, co jim, jinak nastane hned problem. Tema, o kterem se nemluvi nahlas. Diky za tip.

Soňa Malinová řekl(a)...

No Jani, vy jste se Standou sešli.

Anonymní řekl(a)...

Tak ono celkově v těle souvisí vše ze vším, respektive je vše propojené. A jakmile začnete mít nějaké psychické problémy dost se to promítne i na fyzické kondici těla i střev třeba. A když budete něco pro své tělo dělat třeba zdravě jíst a cvičit tak vám to vrátí :) Já se poslední dobou snažím zdravější jíst zkusila jsem i takové diety a nebylo to špatné jen občas jsem si k tomu uvařila ještě nějaký ten kuřecí vývar. A střevní potíže jsem neměla žádné :D