sobota 22. září 2018

Jak dlouho zírám do telefonu



S novou aktualizací operačního systému přišla novinka - možnost sledovat kolik času strávíme na jednotlivých sociálních sítích, mejlech( to je pod složkou produktivita) a nebo zábava ( focení) .
U mě vede naprosto jednoznačně instagram . Včera 1hodina 9 minut, vyřizování mejů 27 minut , 4 minuty focení nebo úprava fotek.




Možnost nastavení limitu pro jednotlivé aplikace je slušný masochistický nápad. Ale pro dnešní dobu asi hodně důležitý. Zkuste se podívat na statistiky do telefonu svým dětem. 

Pro mě osobně hodina na instagramu je dost, ale ne zas tolik, abych si už dávala limit.
Beru to tak, že se vůbec nedívám na televizi. Sem tam na nějaký dokument na počítači . A i když výzkumníci se mnou asi nebudou souhlasit, u instagramu opravdu odpočívám.S nikým se nesrovnávám , nikomu nic nezávidím . Naopak, mám radost, kdy vidím, jak se lidi mají dobře. 


D. nemá FB ani instagram. Za to kouká na různá videa. O cyklistech, běžcích , rozhovory  s lidmi nebo momentálně seriál MOST  , na který samozřejmě nekoukám, protože bych většinu času strávila pod peřinou.

.........
Včera jsme vyrazili na vernisáž do vedlejšího města. Trochu nás to neumětelství vyčerpalo. 
Skončili jsme na gauči u svých ,,miláčků".






7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Mám ráda svůj Pc i když jsem na tyto technologie dost trubka. Fakt tam lze sehnat spoouustu info,najít mnoho zajímavého atd.Mám také "jen" tlačítkový mob. Žádný chytrý telefon nemám a nechci. Začíná mi být mdlo když vidím kolik lidí je na nich závislích.
Kolegyně v práci chodí a každou chvilku do nich čučí,neustále píšou sms,jsou na fb,jsou roztržité,špatně se soutředí. Jasně, je to i věkem, ale nechápu PROČ bych si měla zahlcovat hlavu dalšími a dalšími info. To je blbě.
V momentě kdy synové poleví ve škole,zabavujeme jim telefony i Pc. Dá se s nima pak normálně bavit a povídat a fungovat.Sami tento fakt uznávají. Naštěstí. Ale je to náročné,dát tomu nějakou normální hranici.
Katka

Jana řekl(a)...

Instagram miluju. Strašně ráda se dívám na pěkné fotky, takže nevidím rozdíl, jestli se koukám do časopisu nebo do mobilu. A když mám moc práce, je to první, co odkládám. Přesně, u instace odpočívám.

Soňa Malinová řekl(a)...

No jo. Chce to s mírou.

jeje řekl(a)...

christmas presents
mbt shoes
air max 90
bottega veneta
michael kors outlet
giuseppe zanotti
ray ban sunglasses
prada handbags
kate spade outlet
coach outlet

Emilka řekl(a)...

První dny jsem byla tou aktualizaci šokovana. Teď už jsem masochista a mám nastavený časový limit. Škoda, ze s tím nepřišli dřív.

jjjjjjjjjjjjj řekl(a)...

michael kors outlet
coach factory outlet
nike air force 1
air max
adidas yeezy
gucci belts
adidas stan smith
balenciaga sneakers
michael kors outlet
links of london

jjjjjjjjjjjjj řekl(a)...

air max 2017
hermes birkin
nike flyknit
air max 90
nike sneakers
fila
nike roshe one
pandora charms
nike air max 2017
converse shoes