pátek 29. září 2017

Trpěliví


Vždycky jsem si myslela, že počítačové hry jsou hrozná blbost, zabíječ času . Studio Paperrash mě vyvedlo z omylu. Spojení talentu, trpělivosti a inteligence.






 Delší dobu jsem chtěla napsat  o Honzovi Svatošovi . Studuje Fakultu výtvarných umění v Brně. Hyperrealistické obrazy vznikají několik měsíců. Baví mě obrazy, kdy při pohledu na obraz mám pocit, že jsem v jeho těle . Hezký optický klam. Pokud se vám jeho obrazy líbí, obrazy jsou na prodej. Cena na doptání u autora.


200 cm x200 cm olej na plátně 

Vznikající cyklus Black series je zaměřený na estetiku trysek ze sprejů (tzv. capů), které se používáním špiní a zanáší, a v momentě, kdy splnily svoji funkci a ztrácí pro většinu lidí smysl, mě začínají fascinovat svoji vizualitou. Mnohonásobně je zvětšuji, zvyšuje se můj zájem o rozlišení materiálů a o struktury barev, čemuž podřizuji i použitou techniku.




                                                                                 sítotisk


     olej na plátně 65x 85 cm
 Sérií navazuji na předchozí cyklus „still-life“, kdy princip „nepřímého autoportrétu“ více konkretizuji. Zobrazuji sebe sama při oblíbených činnostech, z pohledu první osoby, čímž se divák ocitá jakoby v mém vlastním těle a kouká se mýma očima, přičemž vidí pouze fragmenty mého těla. Více se také snažím o rozlišení jednotlivých materiálů a struktur.



                                                                             detail obrazu



Žádné komentáře: