středa 20. září 2017

Tapety a jak je to s tou přílišnou sebekritikou.

Všichni se ptají...tak tady odkaz. INKE 
Mrtě vzorů a tvarů. 
Pokud si s tím nebudete vědět rady , napište a já vám ji objednám. 

...............

Včera jsme si volali s bráchou a taky naťukli téma neúměrná kritika sebe samých. Z rodiny to nemám. To vím jistě. Nedávno jsem četla článek na téma Vlastnosti nadanych lidi    a spoustu věcí na mě pasovalo. 

Tím se potvrdilo, že nadaná jsem :)

Ne, vážně. Jestli budete mít čas, tak si to přečtěte. Možná se v tom najdete i vy .  
Taky tam píšou:

Negativní stránkou může být tendence věci přílišně analyzovat na úkor reálné aktivity, přílišné prodlévání v mentálním světě, perfekcionismus a rozčarování nad nedostatkem reálných vlastních výsledků.











6 komentářů:

Greta řekl(a)...

(Sebe)kritikou a perfekcionismem taky trpím. Jednu dobu mě to často zastavilo v procesu. Teď už s tím umím lip pracovat, ale bude to asi celoživotní otázka.

Soňa Malinová řekl(a)...

Mám sice nervy, že jsem to neudělala líp, ale naopak mě to žene k lepším výkonům nebo občas v půlce procesu všechno shodím ze stolu a začnu znova a jinak. Musím hlavně zapracovat na tom, jak vidím sebe.

Anonymní řekl(a)...

Já vám nevím, Soňo. Píšete, že z rodiny to nemáte, ale kritizoval Vás někdo z příbuzných. Co to je za člověka?! Nemá Vás rád?

Neumím si představit, že by někdo, koho mám ráda, neměl moji plnou podporu a povzbuzení. Mají Vám fandit!! Na 100%!

Jste krásná a nechápu, proč má ta osoba potřebu Vás srážet. ( a proč si to Vy necháte líbit)
A jak už někdo psal, sluší Vám prostě všechno. Jste typ, co vypadá dobře "za každýho počasí". Dobře vím, o čem mluvím, jsem hezká, ale jen někdy :-)
R.K.

Myyna řekl(a)...

To je zajímavý článek... Já jsem třeba přecitlivělá na zvuky. Příliš vysoké nebo falešné tóny, taky nesnáším nečekané zvuky (takže mám permanentně vypnutý zvuk u telefonu), věčná pochybnost o sobě samé... ale nevim, jestli jsem nadaná. Každopádně díky, ráda jsem si to přečetla!
A ta tapeta s mapou je strašně krásná!

Anonymní řekl(a)...

Mám kolegyni, která je skutečně VELMI inteligentní,velmi schopná,perfekcionistka,detailistka, vše pochopí na první dobrou,Pc je její nejlepší kamarád,je analytická a prostě pracovně dokonalá. Jenže - něco se v poslední době pokazilo a ona není schopná vyjít se zbytkem kolektivu a nechápe, že všichni NEJSOU tak dobří a dokonalí jako ona a dává to značně najevo, což vede ke konfliktům.
Je mi z toho smutno, když vidím, jak se změnila,bohužel ve svůj neprospěch. Nabízenou pomoc odmítla. I to je prokletí velmi schopných a nadaných lidí. Zůstávají osamoceni ve své dokonalosti a jsou vlastně nešťastní.
Katka z Km.

Soňa Malinová řekl(a)...

No, to musí být peklo. A nejen pro okolí.Protože být perfektní musí být hrozná dřina a pak není čas na srandu.