středa 30. srpna 2017

Spoustu nedodělaných věcí...


....které nezaberou zas tak moc času, jen je třeba se na to trochu zaměřit.
Tak třeba závěs v ložnici. Ne že by deka zaháčená o hřebíky neplnila svůj účel, ale mohlo by to být lepší.

vsuvka: Zajímavé, že i když se tím živím, zaměřuju se ve svém volnu na úplně jiné věci. Tuhle jsem si vytáhla dětskou encyklopedii, protože mi vrtalo hlavou, proč je den rozdělený na 24 částí a proč ta jedna část má zrovna 60 minut a ne sto  a nebo 5. Jestli k tomu měli předci nějaké logické opodstatnění a nebo si jednou večer řekli, že to takhle bude a basta. Z toho vyplývá, že ve svém volnu se snažím dohnat základní vzdělání.

V neděli hurá akce. Nikdo doma. Klid na kutilství. Taky to tak vypadalo, ale nakonec jsem pomocí mamuta ukotvila lanko ( téměř vždycky se mi podaří vyvrtat větší díru, než je hmoždinka) a pověsila ubrus. Závěs SE někdy ušije, ale ten večer už jsem nutně potřebovala, aby tam něco viselo. Tohle pochopí jen ženy.


Lanko je na prd. Hrozně se prověšuje. Nebo je látka moc těžká.  Ale pořád lepší než deka.

Můj šatník plný sekáčových věcí. Pletené šaty už nosím. Hlavně ráno, když jdu dělat svačinu pro D. Jsem zvědavá, jak dlouho mi tahle aktivita vydrží . Zvlášť, když to po mě nikdo nevyžaduje. Počítám nanejvýš do Vánoc. 



 Na ,,tepich" máme dost rozdílné názory.
Ale zrovna tenhle  z IKEA je utra hebký. Stejně jako ten pes a medvěd, co mají v oddělení hraček. Vzala jsem malé koberce na milost. 




Zdědila jsem skříň po Borkovi. Z plakátů zůstala jen ruka. Taky by stačila chvíle na odstranění. Ale spíš než že ji odlepím, dokreslím jí nákupní tašku nebo kabelku. Pokoje, které jsou příliš dokonalé mě trochu děsí. Potřebuju mít v pokoji něco osobního. Obraz, grafiku, záznamy růstu, vzkazy na skříni, fotku přilepenou washi páskou, která se tam vůbec nehodí, ale vždycky , když se na ní podívám, je mi hezky.


Borek mě v létě dorostl. Jen má o pár kilo méně než já. 





18 komentářů:

evulekotule řekl(a)...

Soňo, nám se lanko z IKEA neprověšovalao, i když na něm visel sametový závěs. Sice ne nijak velký, ale těžký určitě. Nejde to nějak dotáhnout?

Anonymní řekl(a)...

tiez mam doma ikea, drzi super

Bohdana řekl(a)...

Na téma nikdy nedokončené projekty jsme dneska diskutovali s mužem celé dopoledne.Uzavřel debatu slovy,že si TO musí rozmyslet.Bohužel neumím zacházet s vrtačkou:-)

Myyna řekl(a)...

Tuten tebich máme taky a jsem z něj nadšená, hlavně ráno. Je tak měkoučký...

Soňa Malinová řekl(a)...

No.Asi by to chtělo lépe ukotvit ke zdi:)

Anonymní řekl(a)...

Vůbec nevím, co je tebich?!? Zato o nedodelanych projektech bych mohla vykladat dlouho a obsahle :) A tesim se ze zítra odpol mám program v tv ;) lucie

Soňa Malinová řekl(a)...

Tepich je koberec. První díl odstartuje Marta Kačorová.

Bistrá kráva řekl(a)...

Já v tom torzu plakátu vidím katamarán. Myslel jsem, že je to umělecké dílo. A ono vlastně je.

Anonymní řekl(a)...

Jé Soni, to je tak dobře, že už píšete obsáhleji a veseleji :):).Asi je Vám veseleji :).To se hned pozná :).
Jináč manžel po sedmi letech bydlení v domě dodělal(obložil)jednu zbývající hnusnou stěnu(byť po prudké hádce - ale bylo po hodině namláceno na zeď a hotovo...),následně vydláždil dvorek(to déle než za hodinu, ale je to) a včera udělal za mocného nadávání nový věšák na zeď v předsíni. Pak pravil, že má té mé šedé už dost, a že je to u nás jak na švédské chalupě a že nic už nedělá....Ale je to kráááása :):).
Někdy stojí za to si počkat.
Tož tak.Konec pohádky.
Mějte se fajn. Všichni :).
Katka z Km.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, Soňo, a přišla jste na to, jak je to s tím časem? Já o tom přemýšlela, před pár dny, když jsem vysvětlovala synovi půl šestou...nechápal proč je půlka něčeho 30 a né 50. Jana V.

Soňa Malinová řekl(a)...

Skoro všude se píše toto : Dělení pochází od Babylóňanů, pro které byla bylo číslo 12 dokonalým číslem a výhodné bylo také tím, že je bylo možné dělit na dva, tři, čtyři nebo šest dílů (což u čísla deset nebo sto nejde). A 60 minut v jedné hodině má původ v babylónské šedesátkové soustavě.
zdrroj : Jam Sedláček

Soňa Malinová řekl(a)...

Řekla bych, že obecně se v domácnosti pohne něco jen pod menším či větším nátlakem. Jen málo mužů si ráno řekne, hele je sobota, mám volno, to bych mohl přivrtat ten háček na ručník. Není to ani tak z lenosti, jako o jiném vnímání, co k životu stačí a co ne.

Soňa Malinová řekl(a)...

Musela jsme si vygooglovat , co je katamarán a fakt, že jo.

Anonymní řekl(a)...

A já takového chlopa mám( viz komentář Soni: je sobota.....:)Ale ono to není taková výhra. Protože on to samé očekává ode mě. A nedejbože,že slíbim kynuté knedlíky v sobotu a v neděli zjistím,že droždí je plesnivé a nepoužitelné.To máte slyšet ty kecy.
No každé má své pro a proti.
Soňo,mějte se fajn:)
Valérie

Iveta řekl(a)...

Mne se taky provesuje, i kdyz je na nem jen lehounka zaclona... pekne dny, Iveta

Veronika P. řekl(a)...

Achjo, Soňo, jaktože u Vás vypadá i deka na okně, rozdrbaná postel a urvanej plakát tak krásně??? Kdybych to takhle měla já, tak to bude hnusný, ale u Vás bych snad nic nedodělávala... Holt, kdo umí...
V.

Anonymní řekl(a)...

Tááák, a jsem poslední, kdo má na okně deku! :-)))
Jana H.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani,určitě se ještě někdo najde:)